cropped-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0-3592060-4662627-png
Начало » Дадохме ултиматум на банките – грабители

Дадохме ултиматум на банките – грабители

344

На 25 юли 2023 г. започнахме атака по противоконституционното и незаконно принуждаване на хора и организации да ползват банкови преводи, които с банковите такси ощетяват платците и получателите. Включете се в битката тук.

Днес – 28 юли 2023 г., разширихме фронта на атаката, като изпратихме на банкстърите чрез тяхната Асоциация на Банките в България, “Покана за доброволно изпълнение”, в която им поставяме искания, да прекратят продължаващото вече 24 години престъпно ограбване на българския народ:

До
Асоциацията на Банките в България

Копие:

Българската Народна Банка

ПОКАНА
ЗА ДОБРОВОЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ

От
Радио и Телевизия „“Истина и Свобода“,
Национален Сбор за Съпротива „“Свети Георги Победоносец“,
Национално Движение „“Крумови Закони“,
„„Godlessera“ медия

Уважаеми господа собственици, акционери и управители на банки,
Много от вашите банки поддържат и управляват лични сметки на хора получаващи в тях – трудови възнаграждения, пенсии, социални плащания, обезщетения за безработица и други. В повечето случаи това става, поради принуда от държавни институции.
За тези натрапени силово от държавата “банкови услуги“, които вие извършвате, вземате различни такси, комисионни и начисления, които реално намаляват получаваните от хората пари.
Отделно им създавате различни пречки и затруднения да ползват парите си, като „неснижаеми остатъци“ по сметките, произволни блокирания на сметки, ограничения на тегленето на пари в брой и други подобни.
Освен това, абсолютно безконтролно и произволно определяте едностранно размера на таксите и другите начисления, които вземате на хората, без право на отказ и обжалване.
От друга страна, пак поради държавна принуда, вие извършвате “банково обслужване“ при заплащане на държавни и местни данъци и такси, съдебни и административни такси и други подобни плащания. За тях отново начислявате ваши такси и комисионни и други, които оскъпяват, иначе държавно определените цени на съответните съдебни и административни държавни и общински услуги и дейности.
И отново едностранно, произволно и безконтролно определяте размерите им във вреда на гражданите, но във ваш личен интерес.
Гореописаното не засяга само гражданите като физически лица, но и всички юридически лица като фирми, НПО, държавни ведомства и други, принудени да ползват „вашите услуги“.
Тези ваши практики са, на първо място дълбоко неморални и представляват ограбване на хората и организациите, за ваше лично обогатяване. Само за първото тримесечие на 2023 г., банките ви имат 1 100 000 000 лева печалби, като цели 21,4 процента от тази сума, са от такси.
На второ място, те са в противоречие със законодателството и най-важното – те са неконституционни.
На основание на гореизложеното ви поканваме:

  1. В срок от 1 септември 2023 г. да прекратите тези грабителски практики, като престанете да изисквате от клиентите ви, каквито и да било такси, комисионни, начисления и други такива. Всички тези парични движения и поддръжка по сметките и дейностите изброени по-горе, да бъдат осъществявани от вас НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО за клиентите.
  2. Ако откажете доброволното изпълнение, ще предприемем всички необходими юридически и политически мерки, за да прекратим незаконната ви дейност, която е и съставомерна по редица членове на Наказателния Кодекс.

26.7.2023 г.
Град София

Подписали:

Радио и Телевизия „Истина и Свобода”

Национален Сбор за Съпротива “Свети Георги Победоносец“,

Национално Движение „Крумови Закони“,

„Godlessera“ медия

Копие на писмото изпратихме и на БНБ за сведение.

screenshot_2023-07-28-13-07-23-310-edit_com-google-android-gm_

Поканваме и други организации или медии от съпротивата, да се присъединят към исканията ни и да им изпратят същото или подобно писмо с такива искания. Не забравяйте да изпратите и копие от него на Българската Народна Банка. Оттук можете да изтеглите готов шаблон, в който да добавите вашите данни и да го изпратите:

Електронната поща на Асоциацията на Банките в България е abb@abanksb.bg, а на Българската Народна Банка е Registers_directorate@bnbank.org

Не забравяйте да се включите и в нашата основна битка срещу банките-грабители тук.

Нашата фейсбук страница е тук, а това е нашият Телеграм канал.

Дайте отговор

нагоре

Discover more from РТВ "Истина и Свобода"

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading