cropped-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0-3592060-4662627-png
Начало » Дезинформация и управление на масите

Дезинформация и управление на масите

photo_2023-09-15_11-41-55

Известно е, че профанската маса се управлява най-лесно като се държи в непрекъснато състояние на страх и тревожност с най-разнообразни дезинформационни „новини“. За разлика от интелигентните хора, които са развили критично мислене, профанската маса кълве всяка троха дезинформация, която се пуска в информационното пространство.

  1. „Извънземните“ – дезинформацията с извънземните е глобална кампания, поддържана едновременно от САЩ, Русия, Китай и страните от ЕС. Когато трябва да се прикрие действие на военните или поради друга причина трябва да се отклони вниманието на публиката, винаги се вади картата с „извънземните“. Както забелязахте, най-новите кадри с „мумии на извънземни“ от Мексико са доста нискокачествен фейк. Тази „новина“ се налага в този момент, тъй като хайпа за войната нещо спихна, а този за „новия вирус“ нещо не се възприе много добре от профанската маса.
  2. „Излизането на хора извън орбитата на Земята“ – Всички интелигентни хора знаят, че Земята е затворена система. От нея нищо не може да излезе над 460 км и нищо не може да влезе – нито „космически кораби“, нито „извънземни“, никой не може да пътува до Марс, да каца на Луната, на Слънцето или където и да е. Фейковете за кацане на Луната или на други подобни се вадят от правителствата, когато поради някаква друга причина трябва да се акумулира допълнителен бюджет, който да оправдаят с „космически полети и програми“, за които се харчат милиарди, разбира се, източени от профанската маса. Както мнозина от читателите са забелязали, видеата в Youtube, в които се разкриват излагациите на актьорите, които участват в сериала „Международна космическа станция“, бяха изтрити до едно. Във фейка МКС участват отново САЩ, Русия, Китай, Япония, Франция и т.н. Може би сте забелязали, че откакто по-голямата част от публиката научи, че кадрите от МКС се фалшифицират, „новините“ за това как астронавтите си подхвърлят портокали и свирят на китара в МКС изчезнаха от дезинформационното пространство.
  3. За създаване на дезинформационни новини се използват холограми, дийп фейк и CGI. Вие сами може да потърсите в интернет холограмите, използвани в 9/11 и речите на папата и др. политици пред публика.
    Много често за да се поддържат тези дезинформационни кампании правителствата използват т.нар. контролирано изтичане на информация от някоя агенция: отвреме-навреме някоя публична личност, агент или директор на агенция „разкрива“ уж класифицирани документи. Най-интересното от всичко е, че голяма част от профанската маса с удоволствие се връзва и разпространява подобни „разкрития“, с което подпомага дезинформационната кампания.
    Интересно е, че профанската маса и особено тези, които „търсят истината“, кълват и на всякакви „алтернативни новини“ за разруха, анархия, бунтове, вируси, войни, буболечки в храната, извънземни и т.н. Добрата новина е, че част от профанската маса постепенно започна да различава поне холограмите и дийп-фейковете от реалните видеа.
    Пишете в коментари кои от вас се вързаха на фейка с „Мексиканските извънземни“ или на майтапа с „кацането на Слънцето“.
%d1%81%d0%bc%d0%b5%d1%88%d0%b5%d0%bd-%d1%84%d0%b5%d0%b9%d0%ba-8223688
photo_2023-09-15_11-41-55

Вляво е космически кораб от играта на ATARI от 80-те и 90-те години. Вдясно е индийската лунна станция, която “кацна на Луната”. А “видеото от кацането” е пълна подигравка с интелекта не само на мислещите хора, но дори на децата играещи на Starships примерно, там анимациите са къде-къде по-истински и красиви…

YouTube player

One thought on “Дезинформация и управление на масите

Дайте отговор

нагоре

Discover more from РТВ "Истина и Свобода"

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading