cropped-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0-3592060-4662627-png
Начало » Ройтерс: Тексас съди Файзер заради измами с “ваксините”

Ройтерс: Тексас съди Файзер заради измами с “ваксините”

През ноември 2023 главният прокурор на щата Тексас – Кен Пакстън е внесъл обвинение в съда срещу Файзер за това, че са излъгали за ефикасността на “ваксините” срещу ковид. Според главния прокурор, твърденията на Файзер за 95% ефективност на ваксините са заблуждаващи и подвеждащи, тъй като става въпрос само за т. нар. „относително намаляване на риска“ за хората, които са се инжектирали.
Пакстън посочва, че това твърдение се базира на резултати от само два месеца клинични изпитания и че абсолютното намаляване на риска е едва 0,85%. Прокурорът изтъква, че след ваксинацията де факто пландемията е станала дори по-лоша – т.е. заразяването с ковид на ваксинирани индивиди се повишава. В обвинението се казва: „Файзер умишлено са заблудили хората за „ефикасността на ваксината“ и са цензурирали онези, които изнасят истинската информация с цел търговска печалба.“
Целта на съдебното дело е да се спре Файзер да разпространява измамни твърдения и да заглушава истинската информация относно “ваксините”. Освен това крайната цел на съдебното дело е да се наложат глоби от 10 милиона долара за това, че Файзер са нарушили закона на Тексас срещу заблуждаващия маркетинг (deceptive marketing).
Според данни на Файзер над милиард и половина човека са ваксинирани с техния продукт, като търговската печалба на фирмата за 2021 и 2022 възлиза на 74 милиарда долара.
В хода на делото става ясно, че има разлика между „относително намаляване на риска“ и „абсолютно намаляване на риска“, като Файзер са публикували само данните, които представят техните ваксини по благоприятен начин, а не са публикували цялата информация.
През 2023 главният прокурор на Тексас Кен Пакстън е започнал да събира данни дали Файзер, Модерна и Джонсън и Джонсън са представяли заблуждаваща информация за техните продукти.
„Файзер не казва истината за техните ковид-ваксини“ твърди Пакстън. „Ние искаме справедливост за гражданите на Тексас, които бяха тиранично принуждавани да се ваксинират и да приемат дефектен продукт, продаван чрез измамни твърдения” Цялата статия за съдебния процес срещу Файзер можете да прочетете тук. Освен това:

  1. Един журналист от Ню Йорк Таймс съди Файзер за това, че са му нарушили свободата на словото, тъй като са му попречили да публикува реалните данни за ваксината.
  2. Във Франция също се водят съдебни дела за уврежданията и дори е внесено обвинение за непредумишлено убийство (ще дадем подробна информация в последваща публикация)

Фирмите ваксинаторки имат имунитет отностно уврежданията, които хората получават пряко от ваксините и не носят отговорност за причинените вреди. Но са отговорни за измамни търговски практики спрямо потребителите, вкл. в България, защото са излъгали, че продуктът е 95% ефективен, и тази лъжа е повлияла на решението на потребителите. Оказва се, че Файзер са знаели, че продуктът им не е ефективен (ефективността му е 0,85%) и те съзнателно са подвели потребителите. За това ги съдят в Тексас. Файзер дължат по 10 000 долара щети за всеки измамен потребител, а измамените потребители в Тексас са 30 000 000.

В историята винаги идва видовден. Всяко зло и несправедливост се наказва, като се накажат извършителите им и то не от друг, а от провидението. Както писахме и тук.

⭐️Кликнете върху връзката, за да получите 💰180лв. пакет от купони или ⭐️ Потърсете aco013087 в приложението на Temu за да получите💰30% отстъпка!! Изтеглете го от връзката горе.

Можете да ни пишете в коментарите отдолу под статията или да се свържете с нас по електронна поща, или във Фeйcбуk.

Запишете се и за нашите известия по електронна поща.

Влезте и в нашия форум, за да обсъждате свободно темите без цензура и да търсим общи решения на проблемите.


Discover more from РТВ "Истина и Свобода"

Subscribe to get the latest posts to your email.

Дайте отговор

нагоре