cropped-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0-3592060-4662627-png
Начало » Скандалът със “Школо.бг”

Скандалът със “Школо.бг”

Беше време, когато българските софтуеристи бяха патриоти, пиеха бира, интересуваха се от момичета, бяха запалени планинари и създаваха щастливи семейства. В 90-те години те триеха безмилостно всеки коментар във форумите, написан на “шльокавица” или “маймуница”, (български с латински букви) и препоръчваха на авторите им да се научат да пишат на български. Правеха патриотичен софтуер, а често пускаха и безплатен такъв, на ползу роду. Хвърляха много доброволен труд, за да преведат менютата и помощната информация, на разни ценни програми на български език. За съжаление тези времена безвъзвратно отминаха, сегашните програмистчета, рядко са такива. Може и да пият бира, но от патриотизъм не разбират, даже не знаят и думата, какво означава. Интересува ги да са “успешни”, богати и “глобални”, каквото и да означава това и без значение как се постига. Някои дори не се интересуват от жени, а минаха на левия бряг. И в тази надпревара за пари и “модерност”, започнаха да вършат невероятни поразии.

Ето поредния пример с екипа разработил програмата “Школо”, пълна с личните данни на деца, учители и родители, която създателите продадоха на британска фирма. Която, да не си мислите, че се интересува от софтуера, те се интересуват точно от личните данни на хората.

И нашите “предприемачи”, правещи се на Васил Терзиевци, охотно им я продадоха, без да им пука за последствията. Сега, ако ДАНС не си свърши работата и не развали сделката, ще направим единственото, което ни остава. Ще публикуваме пълните лични данни на галфоните – предатели – престъпници, за да могат хората да им благодарят лично за извършеното национално предателство.


Discover more from РТВ "Истина и Свобода"

Subscribe to get the latest posts to your email.

Дайте отговор

нагоре