cropped-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0-3592060-4662627-png
Начало » Даниел Лорер даден в Комисията за Противодействие на Корупцията

Даниел Лорер даден в Комисията за Противодействие на Корупцията

Още когато стана скандалът с Даниел Лорер, заради когото бяха арестувани и разпитвани хора протестиращи за оставка на правителството пред Народното събрание на 14 март 2024 г., написахме следното:


Подалият жалбата срещу протестиращите е извършил престъплението по член 286 от Наказателния кодекс, известно като набеждаване, което е престъпление срещу правосъдието:

Чл. 286. (1) Който пред надлежен орган на властта набеди някого в престъпление, като знае, че е невинен, или представи неистински доказателства срещу него, се наказва за набедяване с лишаване от свобода от една до шест години и с обществено порицание.

Припомняме му го, за да знае какво го чака отсега нататък – от една до шест години затвор и обществено порицание. Отделно по общия ред ще бъде съден по няколко дела за клевета от арестуваните и разпитвани заради неговите лъжи, български граждани.

Но най-големият удар да очаква от нас. Отборът на РТВ “Истина и Свобода” в момента подготвя сигнал срещу него по други негови простъпки, за които имаме доказателства. Горепосочените проблеми, които ще има от набедените от него протестиращи, ще му се струват като прохладен летен бриз. Зимната виелица, която ще го затрупа ще дойде от нас! Обещаваме!”


Разследващите полицаи от Пето Районно Управление в София, бяха казали на разпитваните, че е образувано досъдебно производство по жалба на самия Даниел Лорер. Впоследствие той отрече да е подавал жалба, а за жалбоподатели се обявиха от печално известния Български Хелзинкски Комитет. Каквато и да е истината, Лорер настъпи мотиката здраво. Защото днес се обявил за завишаване наказанията в Наказателния Кодекс при “престъпленията от омраза“. Затова публикуваме видео от разговора с него в кафенето, в който няма никакви обиди, просто му задават въпроси.

Това е най-важното доказателство, че жалбата (дали е негова или на БХК, няма значение), е пълна лъжа и набеждаване на невинни хора, че са извършили престъпление. За това тия соросоиди трябва да си платят.

Сега да му напомним на господин Лорер, че той може и да е евреин, но не е миропомазан и няма имунитет при извършени нарушения и престъпления. А е нарушил Конституцията и законите на страната, при това в условия на рецидив. Затова, както обещахме в предходната статия, днес пуснахме сигнала срещу него:


До

Комисия за Противодействие на Корупцията

Копие:

До

Народното Събрание

С И Г Н А Л

                                                                                      от

Радио и Телевизия „Истина и Свобода“

Относно: Несъвместимост и състояние на конфликт на интереси на народен представител и министър поради нарушение на Конституцията и законите.

Уважаеми Дами и Господа,

Конституцията на България в чл.68 ал 1 и чл. 113 ал. 1 и 2, забранява  на народните представители и министрите да заемат длъжности и да извършват дейности, които са несъвместими с положението на народен представител. В чл. 19 ал. 7 т.2 и 3 на Закона за администрацията е забранено на министрите да упражняват търговска дейност или да са управители, търговски пълномощници, търговски представители, прокуристи, търговски посредници, ликвидатори или синдици на търговски дружества; да са членове на орган на управление или контрол на юридическо лице с нестопанска цел, търговско дружество или кооперация.

В чл. 132. ал.2 на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание е разпоредено, че народният представител няма право да участва в управителни или контролни органи на търговски дружества и кооперации.

Господин Даниел Максим Лорер е бил съветник на министъра за електронно управление в служебното правителство на Марин Райков – 13 март – 29 май 2013 г. Като такъв попада в обхвата на Закона за администрацията, уреждащ статута на политическите кабинети в които са включени съветниците, съгласно чл. 28 ал. 4 и 5. В това време е придобил дялове във фирмата “Юлимпикс” ООД и ги е притежавал лично и чрез друга своя фирма – ЛОЗА БГ” ЕООД от 21.03.2013 г  до 02.10.2020 г., когато фирмата е закрита Същевременно е и съдружник и управител във фирма “4С БЪЛГАРИЯ” ООД от 04.10.2010 до 11.08.2015 г., когато същата е закрита.

През 2021 г. е съветник в кабинета на служебния министър на икономиката Кирил Петков в първото служебно правителство на Стефан Янев, назначено от президента Румен Радев, и председател на Комисията по прозрачност към Министерството на икономиката – 12 май – 15 септември 2021 г. Същевременно е и във фирма “БрайтКап Инвестмънт Адвайзор” ООД от 14.12.2020 г.,  като излиза от нея чак на 05.11.2021 г. В нея е бил и управител от 01.06.2018 до 11.11.2021г.

Г-н Лорер е бил и народен представител в 47-ото народно събрание от 3 декември 2021 до заемането на поста министър на иновациите и растежа в правителството на Кирил Петков на 13 декември 2021 г. на който пост е до 2 август 2022. В същото време е бил в ръководството (Консисторията)  на “Организацията на евреите в България – ШАЛОМ” от 05.11.2020 г. до 18.04.2022 г. в противоречие с чл. 19 ал. 7 т.3 от Закона за администрацията. Упражнява и търговска дейност като съдружник в периода 19.11.201228.11.2023 във фирма “ЛОЗА БГ” ЕООД в противоречие с чл. 19 ал. 7 т.2 от Закона за администрацията.

Моля за вашата проверка по гореизложените факти и обстоятелства, налични в Търговския регистър на Агенцията по вписванията и предприемане на съответните законови действия.

19.3.2024 г.

Гр. София

С уважение:

Александър Иванов – редактор

РТВ „Истина и Свобода“


Сигналът е регистриран с вх. № ПГ-49-431-00-2/19.3.2024 г. С уважение, Отдел “Приемна” на Народното събрание.

За незапознатите със случая с арестите на протестиращите, даваме статията ни по тази тема за сведение.

Следващият ни сигнал е срещу съпругата му Виолета Лорер за подобни нарушения.

Но големият ни удар срещу него предстои. Той не знае с кого си има работа.

Очаквайте скоро новини и следете сайта ни.

⭐️Кликнете върху връзката, за да получите 💰180лв. пакет от купони или ⭐️ Потърсете aco013087 в приложението на Temu за да получите💰30% отстъпка!! Изтеглете го от връзката горе.

Запишете се и за нашите известия по електронна поща.

Влезте и в нашия форум, за да обсъждате свободно темите без цензура и да търсим общи решения на проблемите.


Discover more from РТВ "Истина и Свобода"

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Дайте отговор

нагоре