cropped-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0-3592060-4662627-png
Начало » Християнски концерти „Мост на Небесата“

Християнски концерти „Мост на Небесата“

На 7 и 8 юни ще се проведат тържествените християнски концерти „Мост на Небесата“. Организатор на Събитието е патриотичната фондация „Нашият дом е България”. Спектакълът ще се проведе в подножието на Врачанския балкан пред скалния феномен Божия Мост по повод големите християнски празници Възкресение Христово, Възнесение Господне и Петдесетница.

Билетите се предлагат на този сайт.

В празничната програма на концерта ще се насладите на тържествени църковнославянски песнопения, на красиви фолклорни песни, на шедьоври от класическата и естрадната музика, на рецитали на текстове от Свещеното Писание и слова на светци.

Всичко това приказно обрисувано от специално художествено осветление. Концерта – Спектакъл е със специалното участие на ХОР “МИСТЕРИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГЛАСОВЕ” ,МАРГАРИТА ХРАНОВА, Владимир Ампов – Графа, ИВА И ВЕЛИСЛАВА КОСТАДИНОВИ, НЕЛИ АНДРЕЕВА, Деси Добрева ЖЕНСКИ ХОР “НУША”, КЛАСИЧЕСКИ АНСАМБЪЛ „КВАРТО“ , ПРАБЪЛГАРСКА ШКОЛА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ “БАГАТУР”, ПЛАМЕН МИРЯНОВ и други. Билети може да се закупят на Ивентим БЕ ГЕ. Част от събраните средства ще се използват за създаване на аудио-визуално съдържание за интерактивно вероучение в учебната програма на българските училища.

YouTube player

Детайли за събитието
ТЪРЖЕСТВЕНИ ВЪЗКРЕСЕНСКИ БЛАГОТВОРИТЕЛНИ КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЛИ “МОСТ НА НЕБЕСАТА” НА “БОЖИЯ МОСТ” ДО С. ЛИЛЯЧЕ I 7-8 ЮНИ 2024

Вдъхновени от успешно реализираните четири концерта „Мост на небесата“ в подножието на емблематичния врачански природен феномен “Божия мост”, тази година имаме щастието да надградим празничната програма и да я представим отново в два поредни дни.

В петък 07.06.24 г. от 19:00 ч. даваме началото на първия концерт от фестивала “Мост на Небесата” по случай Възкресение Христово, Възнесение Господне и Петдесетница!

В събота на 08.06 г. от 10:30 ч. на поляната пред пещерата можете да се насладите на вкусната врачанска кухня, да опитате конна езда, стрелба с лък, да изберете книга на християнска тема, да разгледате фермерския базар и да посетите нашата изложба във втората зала на пещерата “Божия мост”.

Тържественият втори Възкресенски концерт ще започне в 19:00 ч. и ще продължи в ранните вечерни часове, когато причудливият неръкотворен мост ще бъде преобразен под багрите на художественото осветление.

В празничната програма на двата концерта в гората пред мистичната каменна скулптура, ще можете да се насладите на тържествени църковнославянски песнопения, на палитра от красиви фолклорни песни, на шедьоври от класическата музика, на рецитали на текстове от Свещеното Писание и слова на светци, приказно обрисувани от специализирано художествено осветление.

ПРОГРАМА ПЕТЪК- 7 ЮНИ – 19:00 ч.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ 120 МИН.

УЧАСТВАТ:

ДЕСИ ДОБРЕВА

ГУНА ИВАНОВА

ИВА И ВЕЛИСЛАВА КОСТАДИНОВИ

КЛАСИЧЕСКИ АНСАМБЪЛ „КВАРТО“

НЕЛИ АНДРЕЕВА

ЖЕНСКИ ХОР „НУША“

ЕМИЛ КАЛЕВ

ГЕОРГИ АТАНАСОВ

ИЛИЯН НЕДЕВ

НИКОЛА ПЕТРОВ

ПЛАМЕН ПЛАМЕНОВ МИРЯНОВ

ЖЕНАТА КАУЧУК – СИРМА ДОБРЕВА

ВОДЕЩ: ГАЛИНА ДИМИТРОВА

ПРОГРАМА СЪБОТА – 8 ЮНИ – 19:00 ч.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ 120 МИН.

УЧАСТВАТ:

ВЛАДИМИР АМПОВ-ГРАФА

ХОР “МИСТЕРИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГЛАСОВЕ”

МАРГАРИТА ХРАНОВА

ИВА И ВЕЛИСЛАВА КОСТАДИНОВИ

НЕЛИ АНДРЕЕВА

ЖЕНСКИ ХОР “НУША”

КЛАСИЧЕСКИ АНСАМБЪЛ „КВАРТО“ И ПРИЯТЕЛИ

ЕМИЛ КАЛЕВ

ГЕОРГИ АТАНАСОВ

ИЛИЯН НЕДЕВ

НИКОЛА ПЕТРОВ

100 КАБА ГАЙДИ

АНСАМБЪЛ “СОФИЯ-6”

ПРАБЪЛГАРСКА ШКОЛА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ “БАГАТУР”

ПЛАМЕН МИРЯНОВ

ЖЕНАТА КАУЧУК – СИРМА ДОБРЕВА

ВОДЕЩ: ГАЛИНА ДИМИТРОВА

Част от средствата, събрани от продажбата на билети за събитието ще се използват за създаване на аудио-визуално съдържание за интерактивно вероучение в учебната програма на българските училища.

За всички закупили билети са предвидени места за сядане.

Препоръчваме удобни обувки за лек планински терен, както и топли дрехи, съобразени с по-ниските температури в района на пещерата.

Очакваме ви!


Discover more from РТВ "Истина и Свобода"

Subscribe to get the latest posts to your email.

Дайте отговор

нагоре