cropped-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0-3592060-4662627-png
Начало » Мисирките не разбраха, защо полковник Марков не положи клетва?

Мисирките не разбраха, защо полковник Марков не положи клетва?

%d0%bc%d0%b8%d1%81%d0%b8%d1%80%d0%ba%d0%b8-5796019

Днес със садистично удоволствие наблюдавах мисирките, как се упражняват с откровеното си невежество и плиткоумие, върху закъснението на полковник Марков с 20 минути, което му попречи да положи клетва като народен представител.

Всъщност, той го направи напълно нарочно и после го и каза в едно интервю, но не изтъкна причината, но и колцина го разбраха? Сега ние да обясним на мисирките и случайниците в политиката, какво означава това и защо беше направено.

Чл. 63. Народното събрание се състои от 240 народни представители.

Конституция на Република България

Така, пояснявам за мисирките. Конституцията е разпоредила, че Народното събрание се състои от 240 народни представители. Един по-малко и то е нелегитимно и решенията му са нищожни. Днес заседанията му бяха изцяло нелегитимни и ако бяха взели някакви решения, примерно – да изберат Рая Назарян за председател, щяха да бъдат нищожни, защото най-висшият ни управленски орган на държавата не е още конституиран. Ще бъде такъв, едва когато полковник Марков положи клетва и съставът на парламента се допълни до конституционно изискуемите 240 народни представители.

И понеже едни други олигофрени правеха промените в Конституцията, в момента имаме два състава на Народното събрание – старият от 49-тото НС, което действа до полагането на клетвата на новоизбраните народни представители и същевременно и новоизбраният състав, чийто народни представители са такива от датата на обявяването им за избрани от ЦИК, по едно тълкувателно решение на Конституционния съд.

И така, докато полковникът не положи клетва, старото Народно събрание е законно, а новото – не. А сега си представете само за минутка, че примерно полковник Марков положи клетва утре и узакони парламента, а той вземе, че си избере и председател – примерно най-красивата и симпатична политическа безличност и юридическа посредственост – Рая Назарян. И всичко тръгва по мед и масло, но в един прекрасен момент цялата парламентарна група на партия “Величие” подават оставки като народни представители, а следващите в изборните им листи отказват да стават народни представители. Така Народното събрание остава само с 227 депутата и става нелегитимно, с което предизвиква конституционна криза. Която може да се реши само с предсрочни избори.

Такива ми ти работи неуважаеми мисирки, а колко още такива неща предстоят, ви е бедна фантазията и плитък умът за да си ги представите или осмислите.

Неслучайно казахме, че ще подкрепяме партия “Величие” и обяснихме защо, в тази статия. А следващият ни ход ще е да попитаме, защо изобщо Румен Спецов стана и все още е шеф на НАП, а Ерджан Ебатин – шеф на РИОСВ – Варна? И ще попитаме където трябва и то така, че онези, които са ги назначили, да побързат да ги уволнят, за да си нямат проблеми.

Влезте и в нашия форум, за да обсъждате свободно темите и да търсим общи решения .


Discover more from РТВ "Истина и Свобода"

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Дайте отговор

нагоре