cropped-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0-3592060-4662627-png
Начало » Лъжите на соросоидите – нямало джендър пропаганда в училищата?

Лъжите на соросоидите – нямало джендър пропаганда в училищата?

Откакто беше приета забраната на джендър пропагандата в учебните заведения, соросоидните медии и организации вдигнаха вой до небесата. Една от ключовите им опорни точки е, че “нямало пропаганда на джендър идеология в училищата”. И тази лъжа нагло и арогантно се повтаря във всички техни изявления, интервюта и статии.

Днес ще ви покажем с факти и документи, с какви мерзавци си имаме работа и е крайно време българският народ да се събуди от десетилетния си сън, да се изправи в защита на истината и децата си, и да постави на мястото им тези лъжци, продажници и предатели.

Започваме с изказването на Корнелия Нинова в Народното събрание, която показа учебно помагало за девети клас на фондация “Билитис”, разпространено в здравните кабинети на софийски училища, с красноречивото заглавие “Сексуално здраве за лесбийки и бисексуални жени”.

YouTube player

Продължаваме с едно от стотиците проведени “обучения”, (семинари, кръгли маси, срещи, дискусии) и прочие содомитски сборища, на които се “обучават” учители, директори на учебни заведения и училищни психолози от щедро платени от Сорос “лектори”, обучители”, “психолози”, “лекари” и други подобни извратеняци, пропагандиращи разврат, полови извращения и прочие гнусотии, които впоследствие да бъдат натрапвани на българските деца.

“Ракетна кариера” е много показателен “проект”, осъществяван от 2017 до 2019 година.

Целта му е да разбие нормалността, като лъже децата, че половете не са биологично предопределени, а са “социални конструкции” и “може да се избират” или дори “да се сменят”.

Вижте текста отляво: “Ракетна кариера ще повиши капацитета на училищата да осигуряват професионално ориентиране без полови стереотипи” и допринасял за “Европейските джендър изследвания“.

Вижте основната им цел:

“Анализ на учебните програми и развитие на насоки за интегриране на джендър проблематиката и инструменти за обучение на учители, преподаватели и ученици” и най-вече обърнете внимание на това: “Обучение на ученици – обучители на връстници“.

Перверзията трябва да бъде натрапвана освен от учители, но и от деца, които да развращават съучениците си.

Не са забравени и учителите – обучавали са обучители от тях, за да развращават колегите си и да ги привличат в сатанинските дела.

И разбира се въвлечени са училищните ръководства и директори – “програма за семинари за “изграждане на капацитет” на училищни ръководства и директори”, тоест вербовка на ръководителите за гнусните дела на содомитските извращения.

Забележете и “срещите с представители на Министерството на образованието, за да подкрепят и насърчават приемането на училищните политика за равенство на половете” и “Национални конкурси за за звание “Училище без полови стереотипи”.

Разбирай, скорошно внедряване на джендър неутрални тоалетни и други такива безумия.

Целта на проекта е както виждате да се получи “Повишен капацитет на училищата да разработват и прилагат училищни политики за джендър равнопоставеност, поддържани с механизми и дейности в годишните училищни планове.”

И особено противното в цялата работа е финансирането от Европейския съюз по програма “Права, равенство и гражданство”.

И софийското училище “проф. д-р Асен Златаров” се е изгаврило с патрона си, който сигурно се върти в гроба от това кощунство!

Само прочетете тази перверзия платена с европейски, (тоест наши пари), по програма “Еразъм”: “да направим училището безопасно място за всички, независимо от тяхната полова идентичност и сексуална ориентация, като се освободим от предразсъдъците и се научим на толерантност!”

Написали наръчник “с нова лексика”, та това си е прословутия новоезик от романа “1984” на Джордж Оруел!

Да не си мислите, че това са единични случаи? Не, това е ежедневие, поне 76 зловредни нестопански организации, финансирани с милиони не само от Сорос и други такива подобни “благодетели” и “филантропи”, но за съжаление и от парите на европейските данъкоплатци, всред които сме и ние българите, непрекъснато работят за да взривят нормалността и да развращават българските деца и техните родители, за да унищожат българската нация. В прословутата подписка на “учители” срещу закона забранил ЛГБТИП пропагандата, се бяха подписали над 800 такива, от които само досега са засечени 534 платени/ангажирани/въвлечени в подобни “проекти” на такива сдружения и фондации.

Вижте например самохвалствата на вече скандално известната фондация “Single step”, за доброто й “сътрудничество с фондация “Заедно в час”, които заедно “обучавали училищни екипи” в “оказването на комплексна подкрепа на ЛГБТИП хората в страната”.

За гнусотиите на тази фондация писахме тук.

Социалните мрежи са пълни с такива примери, давани от възмутени родители, вижте например препоръчителната литература за деца в трети клас, значи 9-10 годишни, давана в софийско училище.

Тази “детска книжка” открито пропагандира травестия – “момче се чувствало в тялото на момиче и съдията разпоредил той да бъде тя и да посещава женската тоалетна.”

Учудващо е, защо досега родителите на тези деца не са отишли да бият по главите с “книжките” учителите и директорите правещи тези извращения, и да ги бият докато книжките не се скъсат от употреба. Ще бъде къде-къде по-полезно, отколкото да тровят детските съзнания с такива перверзии.

И може да отидат да ударят по главите и виновниците в издателска къща “Хермес”, които съучастват в това гнусно престъпление.

Но да видим и основните виновници за тези содомии, натрапвани на българското общество – вижте Сатанинската Злокобна Организация, по-известна като СЗО, какво е разпоредила:

“Според стандартите за системно сексуално образование (ССО) на Световната здравна организация за Европа децата от 0 до 4 годишна възраст следва да бъдат информирани за удоволствието, което изпитват, когато докосват тялото си, за мастурбацията и да им се даде възможност да осъзнаят половата си идентичност. Децата между 4 и 6 години следва да бъдат запознати с ранна детска мастурбация, еднополовите връзки, различните концепции за семейство и уважение към различните норми за сексуалността. Между 6 и 9 г. да бъдат запознати с различните методи на зачеване, за мастурбацията и приятелството и любовта между хората от един и същи пол. Между 9 и 12 г. те трябва да се запознаят с различията между полова идентичност и биологичен пол и т.н.”

И разбира се зловредните политически ГМО образувания, като ПП-ДБ например, (Престъпници Педофили – Дебили Боклуци) чинно прокарват политиката, за която им плащат господарите им от соросоидните структури – едно, че отхвърлиха законопроекта срещу ЛГБТИ пропагандата в училищата и гласуваха масово против него, но и се опитаха да премахнат и регистъра на педофилите създаван от МВР. Поради огромния скандал, който завихриха с това си начинание, се уплашиха от последствията и оттеглиха предложението си.

В крайна сметка, всички тези дегенерати и морални изроди от партии, сдружения и фондации, слугуващи на сатанинските демони, олицетворявани от Сорос и нему подобните, искат да постигнат това, да вкарат в детските градини и училищата ето такива изроди, които да “просвещават” децата ви, в “полово многообразие и равнопоставеност” и с цел “избор на джендър идентичност.”

Ако не искате това да се случи, се присъединете към започналия вече кръстоносен поход в защита на християнското българско традиционно семейство, за да защитим децата си и бъдещето на България, което е тяхно.

А сега публикуваме имената на университетски и академични “преподаватели”, които в подписка организирана от Станимир Панайотов и Стойо Тетевенски се обявиха, като защитници на содомитските перверзии, които според тях трябва да се “преподават” на българските деца. Разгледайте хубаво тази стена на позора.

  1. Михаил Аврамов, гл. ас. д-р, ФХФ, Физикохимия, СУ „Св. Климент Охридски“
  2. Румен Аврамов, доц. д-р, Академичен съвет, Център за академични изследвания София
  3. Петя Аджопова, докторантка, СУ „Св. Климент Охридски“
  4. Владимир Александров, гл. ас. д-р, Българска академия на науките
  5. Даниел Александров, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  6. Петя Александрова, проф. дн, Нов български университет
  7. Соня Александрова, доц. д-р, ПУ „Паисий Хилендарски“
  8. Десислава Алексова, доц. д-р, Международно висше бизнес училище 
  9. Мария Анастасова, гл. ас. д-р, ПУ „Паисий Хилендарски“
  10. Александър Донев Ангелов, доц. дн, Институт за изследване на изкуствата, Българска академия на науките
  11. Антон Ангелов, гл. ас. д-р, Институт за етнология и фолклористика с Етнографски музей, Българска академия на науките
  12. Мая Ангелова, доц. д-р, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“
  13. Надежда Ангелова, гл. ас. д-р, Факултет по химия и фармация, СУ „Св. Климент Охридски“
  14. Паула Ангелова, гл. ас. д-р, ПУ „Паисий Хилендарски“
  15. Пенка Ангелова, проф. дфн, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, Международно дружество „Елиас Канети“ – Русе
  16. Боряна Ангелова-Игова, доц. д-р, НСА „Васил Левски“
  17. Стоян Антонов, гл. ас. д-р, ПУ „Паисий Хилендарски“ 
  18. Ивана Антонова, преподавателка, Национална художествена академия
  19. Радостина Антонова, гл. ас. д-р, Нов български университет
  20. Рая Апостолова, гл. ас. д-р, Институт по философия и социология, Българска академия на науките 
  21. Никoлай Аретов, проф. дфн., Институт за литература, Българска академия на науките
  22. Ерам Артинян, доц. д-р, Национален институт по метеорология и хидрология
  23. Леона Асланова, д-р, Варненски свободен университет „Св. Черноризец Храбър“
  24. Иван Астатков, ас. инж., Университет по архитектура, строителство и геодезия
  25. Димитър Атанасов, доц. д-р, Нов български университет 
  26. Атанас Атанасов, доц. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  27. Стоян Атанасов, проф., СУ „Св. Климент Охридски“
  28. Диана Атанасова, доц. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  29. Маргарита Атанасова, преподавателка, ПУ „Паисий Хилендарски“ – филиал „Любен Каравелов“, Кърджали
  30. Лъчезар Африканов, ас. д-р, Нов български университет
  31. Момчил Баджаков, доц. д-р, Нов български университет
  32. Момчил Баев, доц. д-р по социална медицина, Нов български университет 
  33. Искра Баева, проф. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“, пенсионирана
  34. Петър Банков, университетски преподавател, Глазгоуски университет, Великобритания
  35. Весела Банова, психоаналитик, д-р по социология, преподавателка в магистърска програма „Психология на развитието“ в Нов български университет
  36. Иван Бакалов, д-р, преподавател по международни отношения, Технически университет Дрезден, Германия
  37. Елица Баракова, педагожка, хонорувана преподавателка, СУ „Св. Климент Охридски“
  38. Силви Басева, д-р, НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“
  39. Ива Беловеждова, ас., СУ „Св. Климент Охридски“
  40. Доротея Белчева, Postgraduate Teaching Associate, Университет на Екзитър, Великобритания
  41. Ина Белчева, преподавателка (maîtresse de conférences), Université Sorbonne-Nouvelle, Париж, Франция 
  42. Олга Белчева, гл. ас. д-р, Медицински университет – София
  43. Адриана Бенова, ас. д-р, Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“
  44. Мария Бенова, базова учителка към СУ „Св. Климент Охридски“, пенсионирана учителка по история
  45. Магдалена Берначак, гл. ас. д-р, Американски университет в България
  46. Димитър Беров, гл. ас. д-р, Институт по биоразнообразие и екосистемни изследвания, Българска академия на науките
  47. Анна Бешкова, доц. д-р, ФФ, СУ „Св. Климент Охридски“
  48. Виктория Бисерова, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  49. Евгения Благоева, доц. д-р, Нов български университет
  50. Николай Бобев, проф., Университет Льовен, Белгия 
  51. Георги Богданов, д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  52. Ирен Богева-Цолова, ас. д-р, докторантка, Медицински университет – Плевен
  53. Елина Боева, ас., СУ „Св. Климент Охридски“
  54. Лиза Боева, доц. д-р, Нов български университет
  55. Анелия Божкова, проф. д-р, Национален археологически институт с музей, Българска академия на науките 
  56. Емилия Димитрова Божкова, доц. д-р, ЮЗУ „Неофит Рилски“
  57. Росица Болгурова, д-р, RMIT University, Виетнам
  58. Ива Бонева, гл. ас. д-р, ДИПКУ, Тракийски университет – Стара Загора
  59. Тиха Бончева, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  60. Елена Борисова, гл. ас. д-р, Институт за литература, Българска академия на науките 
  61. Калина Босева, ас., СУ „Св. Климент Охридски“
  62. Стефан Бошнаков, пенсиониран преподавател, СУ „Св. Климент Охридски“ 
  63. Петя Боюкова, хонорувана преподавателка по История на костюма, Национална художествена академия
  64. Пепка Бояджиева, проф. дсн., Институт по философия и социология, Българска академия на науките
  65. Любен Боянов, проф. д-р, Университет за национално и световно стопанство
  66. Инджи Бриску, докторант, Институт за етнология и фолклористика с Етнографски музей, Българска академия на науките
  67. Елен Будинова, докторантка, програма „European Times – A Transregional Approach to the Societies of Central and Eastern Europe“ (EUTIM), Viadrina Center of Polish and Ukrainian Studies, Европейски университет Виадрина Франкфурт, Германия
  68. Боряна Бунджулова, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  69. Георги Бурнаски, специалист проектна дейност, СУ „Св. Климент Охридски“
  70. Димчо Бъчваров, проф., Университет Лавал, Квебек, Канада
  71. Бойка Бъчварова, гл. ас., Югоизточноевропейски център за семиотични изследвания, Нов български университет,
  72. Леа Вайсова, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  73. Моника Вакарелова, д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  74. Живка Валявичарска, доц. д-р, Институт Прат, Ню Йорк, САЩ 
  75. Цветелина ван Бентъм, лекторка, Оксфордски университет, Великобритания
  76. Мария Ванева, гл. ас. д-р, Философски факултет, СУ „Св. Климент Охридски“
  77. Ана Васева, д-р, Нов български университет
  78. Василен Василев, докторант, СУ „Св. Климент Охридски“
  79. Кирил Василев, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  80. Светлозар Василев, доц. д-р по обществено здраве, психиатър и психоаналитик, Нов български университет
  81. Бианка Василева, докторантка, СУ „Св. Климент Охридски“
  82. Пенка Василева, проф., СУ „Св. Климент Охридски“
  83. Радка Василева, проф., СУ „Св. Климент Охридски“
  84. Петя Василева-Груева, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  85. Пенка Ватова, доц. д-р, Институт за литература, Българска академия на науките 
  86. Валери Велев, доц. д-р, Медицински университет – София
  87. Цветелина Великова, д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  88. Юлия Велковска, доц. д-р по социология, Висше училище по социални науки (EHESS), Париж, Франция 
  89. Никола Венков, гл. ас. д-р, Институт по философия и социология, Българска академия на науките 
  90. Александър Везенков, д-р, историк, независим изследовател 
  91. Виктория Видевска, докторантка, СУ „Св. Климент Охридски“
  92. Маркус Виен, проф. д-р по история, Американски университет в България 
  93. Сабина А. Вийн, декан „Студентски дейности“, Американски университет в България
  94. Таня Владова, HDR PhD, ESADHaR Rouen, Висше училище по изкуства и дизайн, Руан, Франция
  95. Младен Влашки, доц. д-р, ПУ „Паисий Хилендарски“
  96. Иван Войков, специалист, Национален археологически институт с музей, Българска академия на науките
  97. Ева Волицер, проф. д-р, Нов български университет
  98. Илия Вълев, гл. ас. д-р, Институт за етнология и фолклористика с Етнографски музей, Българска академия на науките
  99. Валентин Вълканов, докторант, хоноруван преподавател, Нов български университет
  100. Мария Вълкова, MSc, бивш координатор в International Academy of Design and Technology, Монреал, Канада 
  101. Румен Вълчев, проф., пенсиониран
  102. Стоян Вълчев, докторант, СУ „Св. Климент Охридски“ 
  103. Борислав Гаврилов, проф., пенсиониран, СУ „Св. Климент Охридски“
  104. Райна Гаврилова, проф. д-р, пенсионирана, хонорувана преподавателка в СУ „Св. Климент Охридски“ 
  105. Десислава Гайдарова, д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  106. Борислав Ганчев, гл. ас. д-р, Варненски свободен университет „Св. Черноризец Храбър“
  107. Николай Генов, гл. ас. д-р, Институт за литература, Българска академия на науките
  108. Неда Генова, д-р по културология, преподавателка по медийни науки, Университет Саутхемптън, Великобритания 
  109. Антон Георгиев, доц. д-р, Химикотехнологичен и металургичен университет 
  110. Борис Георгиев, докторант, Национална художествена академия 
  111. Васил Георгиев, проф., Висше училище по сигурност и икономика
  112. Георги Георгиев, ас., СУ „Св. Климент Охридски“
  113. Десислав Георгиев, гл. ас. д-р, ПУ „Паисий Хилендарски“
  114. Дилян Георгиев, докторант, СУ „Св. Климент Охридски“
  115. Емил Георгиев, адв., гл. ас., Философски факултет, СУ „Св. Климент Охридски“ / САдвК
  116. Константин Георгиев, хоноруван преподавател д-р, Нов български университет 
  117. Румен Георгиев, гл. ас., Юридически факултет, ПУ „Паисий Хилендарски“
  118. Стефан Георгиев, докторант, СУ „Св. Климент Охридски“
  119. Ангелина Георгиева, гл. ас. д-р, НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“
  120. Валентина Георгиева, доц. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  121. Веселина Георгиева, хонорувана преподавателка, СУ „Св. Климент Охридски“
  122. Елена Георгиева, д-р, CREE, INALCO, Париж, Франция
  123. Невена Георгиева, д-р, Национална художествена академия 
  124. Петя Георгиева, д-р, бивша преподавателка в училище и в университет
  125. Преслава Георгиева, докторантка, СУ „Св. Климент Охридски“
  126. Рая Георгиева, докторантка, СУ „Св. Климент Охридски“
  127. Стела Георгиева, ас., СУ „Св. Климент Охридски“
  128. Тина Георгиева, доц. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  129. Ирина Генова, проф. д-р, Нов български университет
  130. Георги Герджиков, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  131. Живко Гиргинов, лектор, Singapore Media Academy, Сингапур
  132. Росица Гичева, гл. ас. д-р, Нов български университет
  133. Магдалена Гогалчева, преподавателка, ПУ „Паисий Хилендарски“
  134. Стефан Гончаров, докторант, СУ „Св. Климент Охридски“
  135. Галина Гончарова, доц. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  136. Георги Господинов, доц. д-р, Институт за литература, Българска академия на науките
  137. Георги Гочев, доц. д-р, Нов български университет
  138. Димитър Гочев, ас., Юридически факултет, СУ „Св. Климент Охридски“
  139. Владимир Градев, проф. дфн, СУ „Св. Климент Охридски“
  140. Росица Градева, доц. д-р, Американски университет в България
  141. Илия Граматиков, проф. д-р, Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“
  142. Майя Грекова, проф. дсн, пенсионирана, „Св. Климент Охридски“
  143. Христина Григорова, гл. ас. д-р, Педагогически факултет, ПУ „Паисий Хилендарски“
  144. Морис Гринберг, проф., Нов български университет
  145. Иво Груев, д-р, Университет Кьолн, Германия
  146. Илия Груев, доц. д-р, Национална художествена академия
  147. Радослав Груев, университетски преподавател (Maître de conférences), д-р по социология, Université de Lorraine, Франция 
  148. Александър Грънчаров, гл. ас. д-р инж., Технически университет – София 
  149. Росица Грънчарова, сценографка, докторантка, Национална художествена академия
  150. Явор Гърдев, докторант, Нов български университет
  151. Чавдар Гюзелев, доц. д-р, Нов български университет
  152. Румяна Гюлеметова, д-р, пенсионирана, Институт по физиология на растенията и генетика, Българска академия на науките, и Университет Лавал, Квебек, Канада
  153. Тихомир Гюлов, доц. д-р, Русенски университет „Ангел Кънчев“
  154. Зелма Давид Каталан-Балинова, доц. д-р, катедра „Англицистика и американистика“, ФКНФ, СУ „Св. Климент Охридски“
  155. Евгений Дайнов, проф., Нов български университет
  156. Борис Далчев, ас., Национална художествена академия
  157. Дамян Дамянов, доц. д-р, Нов български университет
  158. Калоян Дамянов, гл. ас. д-р по педагогика, СУ „Св. Климент Охридски“ 
  159. Адриана Дамянова, проф. дпн, СУ „Св. Климент Охридски“ 
  160. Десислава Дамянова, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  161. Жана Дамянова, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  162. Анжела Данева, д-р, Нов български университет
  163. Десислава Данкова, гл. ас. д-р, Нов български университет 
  164. Шабан Даракчи, гл. ас. д-р, Институт по философия и социология, Българска академия на науките 
  165. Ралица Даскалова, докторантка, Институт по философия и социология, Българска академия на науките
  166. Веселин Дафов, проф., СУ „Св. Климент Охридски“
  167. Мария Дачева, проф. д-р, Българска академия на науките
  168. Радослав Даярски, ас., ПУ „Паисий Хилендарски“
  169. Милена Делева, research assistant, Градски университет на Ню Йорк, преподавателка в Българското неделно училище в Ню Йорк, САЩ 
  170. Страхил Делийски, д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  171. Аглая Денкова, ас. д-р, Институт по философия и социология, Българска академия на науките
  172. Вера Денева, доц. д-р, Институт по органична химия с център по фитохимия, Българска академия на науките
  173. Неда Денева, старши изследователка, Babes-Bolyai University, Румъния
  174. Петър Денчев, гл. ас. д-р, Институт за изследвания на изкуството, Българска академия на науките
  175. Стефан Дечев, доц. д-р, Нов български университет
  176. Диана Деянова, д-р, Гьотеборгски университет, Швеция
  177. Лиляна Деянова, проф., пенсионирана, СУ „Св. Климент Охридски“
  178. Росен Джагалов, доц. д-р, Ню Йоркски университет, САЩ
  179. Антоанета Джельова, доц. д-р, ПУ „Паисий Хилендарски“ 
  180. Феликс Диаз, доц. д-р, Нов български университет
  181. Елена Дикова, проф. д-р, Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“
  182. Миглена Дикова-Миланова, д-р, Университет в Гент, Белгия
  183. Асен Димитров, докторант, Институт по философия и социология, Българска академия на науките
  184. Даниел Димитров, д-р, Universiteit van Amsterdam, UvA, Нидерландия
  185. Димитър Димитров, инж., изследовател, Химикотехнологичен и металургичен университет 
  186. Димитър Димитров, докторант, Българска академия на науките
  187. Добромир Димитров, проф., Медицински университет – Плевен
  188. Илиян Димитров, преподавател в департамент „Икономика“, Нов български университет
  189. Николай Димитров, доц. д-р, Университет по хранителни технологии – Пловдив 
  190. Светозар Димитров, д-р по история, Свободен университет Берлин, Германия
  191. Анета Димитрова, доц. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“ 
  192. Боряна Димитрова, доц. д-р, социолог, Алфа Рисърч
  193. Деница Димитрова, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  194. Елена Димитрова, ас., ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“
  195. Ина Димитрова, гл. ас. д-р, ПУ „Паисий Хилендарски“
  196. Маргарита Димитрова, доц. д-р, хонорувана преподавателка, Нов български университет
  197. Мая Димитрова, проф., Институт по роботика, Българска академия на науките
  198. Милена Димитрова, заместник директорка, College Ahuntsic, Монреал, Канада
  199. Петя Димитрова, гл. ас. магистър, Художествена академия Виена, Австрия
  200. Цветана Димитрова, доц. д-р, Българска академия на науките
  201. Яна Димитрова, гл. ас. д-р, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ 
  202. Галина Димитрова-Димова, д-р, хонорувана преподавателка, Национална художествена академия
  203. Бела Димова, д-р, Департамент по културно наследство, Падуански университет, Италия 
  204. Лилия Димова, доц., Агенция за социални анализи
  205. Миглена Димова, докторантка, СУ „Св. Климент Охридски“
  206. Живко Динев, докторант, СУ „Св. Климент Охридски“
  207. Гергана Динева, доц. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“ 
  208. Петя Динова, докторантка, гост-преподавателка в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“
  209. Петър Добрев, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  210. Мира Добрева, докторантка, Институт по философия и социология, Българска академия на науките 
  211. Михаела Добрева, ас., Национална художествена академия 
  212. Катерина Дончева, доц. д-р, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“
  213. Тихомира Дончева, докторантка, СУ „Климент Охридски“
  214. Зорница Драганова, гл. ас. д-р, Институт по философия и социология, Българска академия на науките 
  215. Богдан Драгански, проф. д-р, Университет Берн, Швейцария
  216. Илко Дренков, д-р, ЮЗУ „Неофит Рилски“
  217. Мартина Дробенова, докторантка, Институт по философия и социология, Българска академия на науките
  218. Татяна Дронзина, проф. дпн, СУ „Св. Климент Охридски“ 
  219. Таня Дурвенова, старши преподавателка, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“
  220. Венцислав Дюлгеров, aс. д-р. Институт по минералогия и кристалография, Българска академия на науките
  221. Мария Ендрева, проф. дфн, ФКНФ, СУ „Св. Климент Охридски“
  222. Стоянка Енева, постдокторантка изследователка, Университет Линшьопинг, Швеция
  223. Йелис Еролова, гл. ас. д-р, Институт за етнология и фолклористика с Етнографски музей, Българска академия на науките
  224. Йордан Ефтимов, доц. д-р, Нов български университет
  225. Петър Ефтимов, гл. ас., СУ „Св. Климент Охридски“ 
  226. Недялко Желев, докторант, СУ „Св. Климент Охридски“
  227. Боряна Желева, преподавателка, СУ „Св. Климент Охридски“
  228. Лилия Желева, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  229. Десислава Желязкова, докторантка, Медицински университет – Варна
  230. Емилия Занкина, доц. д-р, Университет Темпъл, САЩ
  231. Боян Захариев, д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  232. Ивелина Захариева, доц. д-р, Свободен университет Берлин, Германия
  233. Митко Златанов, гл. ас. д-р, Университет по архитектура, строителство и геодезия
  234. Георги Златев, хоноруван преподавател, ПУ „Паисий Хилендарски“
  235. Ивелина Златева, д-р, Институт по океанология, Българска академия на науките
  236. Боян Знеполски, проф. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  237. Амбер Иванов, гл. ас., Институт за литература, Българска академия на науките
  238. Божидар Иванов, д-р, Erasmus University Rotterdam, Нидерландия
  239. Георги И. Иванов, докторант, науки за културата, ПУ „Паисий Хилендарски“ 
  240. Иван Кирилов Иванов, доц. д-р по Социална психология и психотерапевт, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“
  241. Димитър Иванов, доц. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“ 
  242. Петър Иванов, д-р, Европейски университетски институт, Флоренция, Италия 
  243. Петър Иванов, ас. д-р, Медицински факултет, Медицински университет – София
  244. Станислав Иванов, проф. д-р, Висше училище по мениджмънт – Варна
  245. Даяна Иванова, изследователка, докторантка, СУ „Св. Климент Охридски“ 
  246. Елиза Иванова, д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  247. Мая Иванова, доц. д-р, Висше училище по мениджмънт – Варна 
  248. Невена Иванова, гл. ас. д-р, Институт по философия и социология, Българска академия на науките 
  249. Теодора Иванова, доц. д-р, Българска академия на науките 
  250. Цветелина Иванова, доц. д-р, психология и психопатология, катедра „Психология и управление на полицията“, Академия на МВР
  251. Стефан Иванчев, ас., ФКНФ, СУ „Св. Климент Охридски“ 
  252. Мария Иванчева, доц. д-р, социология на образованието, Университет на Стратклайд, Глазгоу, Великобритания
  253. Димитър Илиев, гл. ас, катедра „Класическа филология“, ФКНФ, СУ „Св. Климент Охридски“ 
  254. Ивайло Илиев, докторант, СУ „Св. Климент Охридски“
  255. Иво Илиев, докторант, Европейски университетски институт, Флоренция, Италия
  256. Мирослава Илиева, ас., катедра „Здравни грижи“, Русенски университет „Ангел Кънчев“
  257. Надежда Илиева, проф., Българска академия на науките 
  258. Петя Илиева-Тричкова, доц. д-р, Институт по философия и социология, Българска академия на науките
  259. Златомира Илчовска, д-р, Бирмингамски университет, Великобритания 
  260. Иво Инджов, доц. д-р, хоноруван преподавател, СУ „Св. Климент Охридски“ 
  261. Огнян Исаев, докторант, СУ „Св. Климент Охридски“
  262. Георги Йорданов, д-р, Katolieke Universiteit Leuven (KU Leuven), Белгия
  263. Николай Йорданов, д-р, НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ 
  264. Кремена Йорданова, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  265. Светла Йосифова, работила като старши преподавателка, Национален военен университет „Васил Левски“
  266. Стилиян Йотов, проф. дн, Философки факултет, СУ „Св. Климент Охридски“
  267. Петя Кабакчиева, проф., пенсионирана, СУ „Св. Климент Охридски“
  268. Даниела Кадийска, гл. ас. д-р, Реклама, Нов български университет
  269. Янка Казакова-Матева, доц. д-р, Университет за национално и световно стопанство
  270. Светла Казаларска, гл. ас. д-р, Институт за етнология и фолклористика с Етнографски музей, Българска академия на науките
  271. Мария Кайкиева, докторантка, ПУ „Паисий Хилендарски“
  272. Аглая Калафатова, Монтесори възпитателка, зам. председателка на Българско културно сдружение „Пенчо Славейков“, Лайпциг, Германия 
  273. Ангел Калайджиев, проф., СУ „Св. Климент Охридски“
  274. Данко Калапиш, изследовател, докторант, хоноруван преподавател, СУ „Свети Климент Охридски“ 
  275. Валентин Калинов, гл. ас. д-р, катедра „Философия“, ПУ „Паисий Хилендарски“ 
  276. Жечка Калинова, бивша университетска преподавателка, бизнес консултантка
  277. Вяра Калфина, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  278. Елена Калфова, доц. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  279. Райна Камберова, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“ 
  280. Стоян Камбуров, гл. ас., пенсиониран, катедра „Социология“, СУ „Св. Климент Охридски“s
  281. Мариела Камбурова, доц. д-р, Медицински университет – Плевен 
  282. Стефания Каменова, гл. ас., Национален природонаучен музей, Българска академия на науките
  283. Лилия Кантер, преподавателка, Технически университет – София
  284. Георги Каприев, проф. дфн, СУ „Св. Климент Охридски“
  285. Панайот Карагьозов, проф. дфн, СУ „Св. Климент Охридски“
  286. Петко Карадечев, Assistant Professor in Participatory Design for Sustainable Computing, Университет Аалборг, Дания
  287. Петър Карапетков, проф., Marymount University, Арлингтън, Вирджиния, САЩ 
  288. Славка Каракушева гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  289. Маргарита Карамихова, днк., почетен проф., ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“
  290. Светлана Картунова-Томова, докторантка, ЮЗУ „Неофит Рилски“
  291. Огнян Касабов, доц. д-р, Философски факултет, СУ „Св. Климент Охридски“
  292. Катерина Кацарска, ас. д-р, Институт по философия и социология, Българска академия на науките
  293. Милена Кацарска, гл. ас. д-р, ПУ „Паисий Хилендарски“
  294. Вероника Келбечева, старши преподавателка д-р, Медицински университет – Пловдив
  295. Лора Кели, преподавателка, Американски университет в България
  296. Марта Кирилова, доц. д-р, Københavns Universitet, Дания
  297. Анна Кирчева, логопедка, Нов български университет / ЧОУ „Прогресивно образование София 3“ 
  298. Ирина Китова, доц. д-р, ЮЗУ „Неофит Рилски“
  299. Спас Китоя, ас., докторант, Медицински университет – Пловдив
  300. Стефания Клайн, гл. ас. д-р, Институт по биоразнообразие и екосистемни изследвания, Българска академия на науките 
  301. Адриана Ковачева, д-р, Университет „Адам Мицкевич“, Познан, Полша
  302. Ралица Ковачева, доц. д-р, ФЖМК, СУ „Св. Климент Охридски“
  303. Кольо Коев, проф., ПУ „Паисий Хилендарски“ 
  304. Невена Коилова, докторантка, ПУ „Паисий Хилендарски“, учителка в сферата на предучилищното образование, магистър по консултативна психология 
  305. Анастасия Кокаланова Худемчук, дин, директор на Computer College, Полша, пенсионирана
  306. Катерина Кокинова, гл. ас. д-р, Институт за литература, Българска академия на науките 
  307. Росина Кокудева, д-р, Българска академия на науките
  308. Галина Колева, пенсионирана, Институт по философия и социология, Българска академия на науките 
  309. Даниела Колева, проф. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  310. Дарина Колева, гл. ас., Университет за национално и световно стопанство
  311. Ирина Колева, проф., СУ „Св. Климент Охридски“, пенсионирана
  312. Мария Колева, бивша хонорувана преподавателка, СУ „Св. Климент Охридски“
  313. Нели Колева, д-р, Американски университет в България
  314. Светла Колева, проф., Институт по философия и социология, Българска академия на науките 
  315. Светлина Колева, доц. д-р, катедра „Обща, експериментална, развитийна и здравна психология“, СУ „Св. Климент Охридски“
  316. Росица Колева-Коларова, д-р по икономика, старши научен работник, Heath Economics Research Centre, Оксфордски университет, Великобритания
  317. Милена Колева-Звънчарова, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  318. Божидар Колов, младши изследовател, Университета в Осло, Норвегия
  319. Весела Кондакова, лектор, Нов български университет, ПУ „Паисий Хилендарски“
  320. Лидия Кондова, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  321. Ема Константинова, доц. д-р, НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“
  322. Нели Константинова, изследователка, Университет в Лийдс, Англия
  323. Мими Корнажева, доц. д-р, пенсионирана, Русенски университет „Ангел Кънчев“
  324. Костадин Костадинов, ас., катедра „Социална медицина и обществено здраве“, Медицински университет – Пловдив
  325. Ивайло Костов, гл. ас. д-р, ЮФ, СУ „Св. Климент Охридски“
  326. Станислав Костов, доц. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  327. Алекс Костова, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  328. Любов Костова, хонорувана преподавателка, експерт по комуникация на науката, London School of Public Relations – Sofia 
  329. Любомира Костова, докторантка, НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“
  330. Людмила Костова, проф. д-р, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“
  331. Велислав Котевски, докторант, Университет Чарлз Стърт, Ню Саут Уелс, Австралия 
  332. Цветана Котларова, пенсионирана, бивша университетска преподавателка
  333. Виолета Коцева, доц. д-р, катедра „Етнология“, Исторически факултет, СУ „Св. Климент Охридски“ 
  334. Татяна Коцева, проф., Българска академия на науките
  335. Росица Кратункова, докторантка, Българска академия на науките
  336. Елена Крумова, лекторка, Колумбийски университет, Ню Йорк
  337. Красимира Кръстанова, доц. д-р, ПУ „Паисий Хилендарски“
  338. Светослав Радоев Кръстев, гл. ас. Медицински университет – София
  339. Десислава Кръстева, докторантка, Институт по философия и социология, Българска академия на науките
  340. Иванка Кръстева, бивш гл. ас., ЕNIS Sfax, Tunisie, Тунис
  341. Георги Куманов, д-р, етнограф, пенсиониран
  342. Цвета Кунева, гл. ас. д-р, Институт за изследване на изкуствата, Българска академия на науките
  343. Биляна Курташева, доц. д-р, Нов български университет 
  344. Ива Куюмджиева, гл. ас. д-р, Институт по философия и социология, Българска академия на науките
  345. Веселина Къдрева, гл. ас. д-р, Нов български университет
  346. Александър Кънев, проф. дфн, СУ „Св. Климент Охридски“
  347. Мира Кънева, доц. д-р, ЮФ, СУ „Св. Климент Охридски“
  348. Радослава Кънева, докторантка, СУ „Св. Климент Охридски“
  349. Николай Кърков, проф. по философия, Щатски Университет на Ню Йорк в Кортланд, САЩ
  350. Александър Кьосев, проф., Културен център СУ
  351. Ясен Кьосев, доц. д-р арх., Университет по архитектура, строителство и геодезия
  352. Симеон Кюркчиев, гл. ас. д-р, Университет по архитектура, строителство и геодезия
  353. Христо Кючуков, академик, Силезийски университет, Катовице, Полша
  354. Андрея Лазарова, биолог, Българска академия на науките
  355. Анна Лазарова, ас., СУ „Св. Климент Охридски“
  356. Галина Лардева, проф., Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“
  357. Ласка Ласкова, д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  358. Васил Лозанов, докторант, секция „Етически изследвания“, Институт по философия и социология, Българска академия на науките
  359. Руслан Лозев, гл. ас. д-р, Нов български университет
  360. Ана Лулева, проф. д-р, Институт за етнология и фолклористика с Етнографски музей, Българска академия на науките
  361. Марина Лякова, д-р на науките, старши научен сътрудник, Образователен университет Карлсруе, Германия 
  362. Русанка Ляпова, старши преподавателка, Военна академия „Г. С. Раковски“, София
  363. Аглая Маврова, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  364. Веселина Мавродинова, доц. д-р, Институт по органична химия с център по фитохимия, Българска академия на науките 
  365. Виолета Маджарова, доц. д-р, Институт по оптически материали и технологии, Българската академия на науките 
  366. Блага Маджурова, доц. д-р, ПУ „Паисий Хилендарски“
  367. Мила Маева, доц. д-р, Институт за етнология и фолклористика с Етнографски музей, Българска академия на науките 
  368. Розина Макавеева, гл. ас. д-р, Национална художествена академия 
  369. Милен Малаков, гл. ас, д-р, ЮЗУ „Неофит Рилски“
  370. Багрян Маламин, д-р, социолог, Институт по философия и социология, Българска академия на науките
  371. Александър Манджуков, доц. д-р, НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“
  372. Анелия Манова, гл. ас., Институт за етнология и фолклористика с Етнографски музей, Българска академия на науките 
  373. Дилиян Манолов, д-р на педагогическите науки, ПУ „Паисий Хилендарски“
  374. Иван Манолов, проф., пенсиониран, Аграрен университет – Пловдив
  375. Велина Манолова, д-р, Институт Прат, Ню Йорк, САЩ
  376. Дивна Манолова, д-р, SYRTE, Парижка обсерватория, Франция
  377. Боян Манчев, доц. дн, Нов български университет
  378. Светослава Манчева, гл. ас. д-р, ПУ „Паисий Хилендарски“
  379. Стефка Манчева, докторантка, Институт за изследвания на изкуството, Българска академия на науките 
  380. Яна Манчева, доц. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  381. Силвана Марева, д-р, Университет на Екзитър, Великобритания
  382. Драгомир Маринов, хоноруван асистент, СУ „Св. Климент Охридски“
  383. Божидар Маринов, гл. ас. д-р, Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски”
  384. Чавдар Маринов, гл. ас. д-р, Институт по философия и социология, Българска академия на науките 
  385. Анет Маринова, докторантка в Институт за изследвания на населението и човека, Българска академия на науките, хонорувана преподавателка в Нов български университет
  386. Кръстанка Маринова, доц. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  387. Светла Маринова, доц. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  388. Анет Маринова-Митова, училищна психоложка, докторантка, хонорувана преподавателка, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“
  389. Минко Марков, доц. д-р, ФМИ, СУ „Св. Климент Охридски“
  390. Екатерина Маркова, доц. д-р, Институт по философия и социология, Българска академия на науките
  391. Деяна Марчева, доц. д-р, Нов български университет
  392. Антоанета Матеева, гл. ас. д-р, Нов български университет
  393. Андро Матюсън, докторант, King’s College London, Великобритания
  394. Георги Медаров, гл. ас. д-р, Институт по философия и социология, Българска академия на науките
  395. Таня Медарска Обер, преподавателка по френски за чужденци, Авиньон университет, Франция
  396. Христо Мечкаров, гл. ас. д-р, преподавателка по чужди езици и преводачка, ЮЗУ „Неофит Рилски“
  397. Кристин Миленова, изследователка, University College London, Великобритания
  398. Ирина Милиева, докторантка по възрастова и педагогическа психология, ЮЗУ „Неофит Рилски“ 
  399. Мила Милиева, докторантка, СУ ,,Св. Климент Охридски“
  400. Мила Минева, гл.. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  401. Тодорка Минева, преподавателка, СУ „Св. Климент Охридски“
  402. Адела Миролевска, докторантка, СУ „Св. Климент Охридски“
  403. Гергана Мирчева, гл. ас. д-р, Институт по философия и социология, Българска академия на науките, Хумболтова стипендиантка в IOS-Regensburg
  404. Албена Мирчева-Жечкова, доц. д-р, ФСлФ, СУ „Св. Климент Охридски“
  405. Владимир Митев, докторант, ФКНФ, Център за източни езици и култури, СУ „Св. Климент Охридски“
  406. Красимир Митев, доц. д-р, ЮФ, ПУ „Паисий Хилендарски“
  407. Лазар Митров, д-р, Медицински факултет, Университет Кьолн, Германия
  408. Биляна Михайлова, доц. д-р, СУ „Климент Охридски“ 
  409. Катя Михайлова, доц. д-р, сп. „Български фолклор“, Българска академия на науките
  410. Снежанка Михайлова, д-р по философия, СУ „Св. Климент Охридски“, Dutch Art Institute, Нидерландия
  411. Павлина Младенова, докторантка, Висше училище по застраховане и финанси
  412. Росица Младенова, бивша хонорувана преподавателка, СУ „Св. Климент Охридски“
  413. Миладина Монова, гл. ас. д-р, Институт по философия и социология, Българска академия на науките 
  414. Нурие Муратова, доц. д-р, ЮЗУ „Неофит Рилски“
  415. Илина Мутафчиева, докторантка, Университет за национално и световно стопанство
  416. Моника Мутовска, ас., СУ „Св. Климент Охридски“
  417. Радослав Мъглов, д-р, хоноруван преподавател, Национална художествена академия
  418. Дора Мънчева, гл. ас. д-р, ФКНФ, СУ „Св. Климент Охридски“ 
  419. Владимир Наков, доц. д-р, Национален център по обществено здраве и анализи
  420. Росица Накова, гл. ас. д-р, Нов български университет
  421. Делян Недев, гл. ас. д-р по гражданско и семейно право, Юридически факултет, Университет за национално и световно стопанство
  422. Илия Недин, доц. д-р, ЮЗУ „Неофит Рилски“
  423. Йоанна Нейкова, д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  424. Гергана Ненова, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  425. Кристина Ненова, д-р, Нов български университет
  426. Деница Ненчева, д-р, Институт за етнология и фолклористика с Етнографски музей, Българска академия на науките
  427. Калоян Нечев, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  428. Мариян Ников, докторант, Висше училище по телекомуникации и пощи
  429. Радостин Николов, доц. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  430. Стефан Николов, ас. д-р, ПУ “Паисий Хилендарски”
  431. Надежда Николова, докторантка, СУ „Св. Климент Охридски“
  432. Нина Николова, доц. д-р, ПУ „Паисий Хилендарски“
  433. Олга Николова, гл. ас. д-р, Американски университет в България 
  434. Росица Николова, проф,, ФХФ, СУ „Св. Климент Охридски“ 
  435. Светла Николова, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  436. Юлиана Николова, хонорувана преподавателка, СУ „Св. Климент Охридски“
  437. Ивана Николова-Димитрова, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  438. Валерия Нинова, доц. д-р, Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“
  439. Гергана Нучева, доц. д-р, департамент „Политология“, Университет Маастрихт, Нидерландия
  440. Георги Няголов, гл. ас. д-р, Нов български университет 
  441. Росица Обрешкова, гл. ас. д-р, ЮЗУ „Неофит Рилски“
  442. Кристина Овчарова, гл. ас. д-р,
  443. Мария Овчарова, д-р на науките, Leadership & Administration in Higher Education, Dallas Baptist University, САЩ & Амстердам, Нидерландия
  444. Нели Огнянова, проф. дпн, СУ „Св. Климент Охридски“ 
  445. Михаил Околийски, доц., Национален център по обществено здраве и анализи
  446. Таня Орбова, докторантка, СУ „Св. Климент Охридски“
  447. Георги Павлов, доц. д-р, Медицински университет – Пловдив 
  448. Надежда Павлова-Иванова, хонорувана преподавателка, Нов български университет
  449. Павел Павлович, проф., дфн, ФКНФ, СУ „Св. Климент Охридски“
  450. Мая Падешка, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  451. Сълза Палпурина, гл. ас. д-р, Национален природонаучен музей, Българска академия на науките
  452. Алексей Пампоров, доц. д-р, Институт по философия и социология, Българска академия на науките
  453. Станимир Панайотов, научен сътрудник д-р, Институт за литература, Българска академия на науките 
  454. Боряна Панайотова, д-р по история, Université Laurentienne, Канада
  455. Васил Пандов, доц. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  456. Боряна Пандова, докторантка, НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“
  457. Невена Панова, доц. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  458. Борис Пантев, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  459. Николай Папучиев, проф., СУ „Св. Климент Охридски“
  460. Добринка Парушева, проф. д-р, ПУ „Паисий Хилендарски“ / Институт за балканистика с център по тракология, Българска академия на науките
  461. Цветомира Пашова, доц. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  462. Мариета Пейчева, проф. д-р, Lehigh University, САЩ
  463. Бойко Пенчев, доц. дфн, СУ „Св. Климент Охридски“
  464. Стилияна Перева, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  465. Александър Петков, учител в школа, СУ „Св. Климент Охридски“
  466. Пламен Петков, доц. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  467. Пламен Петков, докторант, Институт за изследване на населението и човека, Българска академия на науките 
  468. Елена Петкова, гл. ас. д-р, Институт за етнология и фолклористика с Етнографски музей, Българска академия на науките
  469. Ина Петкова, гл. ас. д-р, пенсионирана, Медицински университет – София
  470. Мария Петкова, преподавателка, Шеридън Колидж, Канада
  471. Петя Петкова, административен мениджър „Майсторски класове, културни събития и проекти“, Нов български университет
  472. Силвия Петкова, докторантка, СУ „Св. Климент Охридски“
  473. Александър Петров, хоноруван преподавател, СУ „Св. Климент Охридски“
  474. Борислав Петров, ас., СУ „Св. Климент Охридски“
  475. Деян Петров, изследовател, преподавател и артист, СУ „Св. Климент Охридски“ и работилница „Dizzy Grooves“ 
  476. Красимир Петров, доц. д-р, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“
  477. Румен Петров, доц. д-р по социална работа, Нов български университет
  478. Юрий Проданов, доц. д-р, Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“
  479. Ивелина Петрова, старши преподавателка, Русенски университет „Ангел Кънчев“
  480. Мария Петрова, гл. ас. д-р, ПУ „Паисий Хилендарски“ 
  481. Яким Петров, докторант, СУ „Св. Климент Охридски“
  482. Велислава Петрова, доц. д-р, катедра „История и теория на културата“, СУ „Св. Климент Охридски“ 
  483. Зорница Петрова, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  484. Мина Петрова, преподавателка, Медицински университет – София
  485. Силвия Петрова, гл. ас. д-р, ЮЗУ „Неофит Рилски“
  486. Мария Петрова-Рейес, инспектор по учебната дейност и хоноруван асистент, ФКНФ, Деканат, катедра „Испанистика“, СУ „Св. Климент Охридски“
  487. Мартина Печинова, доц. д-р, Университет по архитектура, строителство и геодезия 
  488. Богомил Пешев, специалист биолог, Институт по невробиология, Българска академия на науките
  489. Теодор Пещерски, докторант, ПУ „Паисий Хилендарски“ 
  490. Марияна Пискова, доц. д-р, пенсионирана, ЮЗУ „Неофит Рилски“
  491. Анна Плющева, д-р, лектор по градска география, Оксфордски университет, Великобритания
  492. Константин Поборников, докторант, Институт за балканистика с център по тракология, Българска академия на науките 
  493. Зинаида Полименова, изпълнителен директор, Научен център по история на изкуството HiCSA, Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne, Франция
  494. Александър Попов, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  495. Атанас Попов, докторант, хоноруван асистент, Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“
  496. Николай Попов, доц. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  497. Стефан Попов, проф., Нов български университет 
  498. Борислава Попова, ас. д-р, Национална художествена академия 
  499. Кристина Попова, доц. д-р, Българска академия на науките 
  500. Меги Попова, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  501. Цвета Попова, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  502. Георги Проданов, гл. ас. д-р, департамент „Политически науки“, Нов български университет
  503. Александра Пузалкова, докторантка, Институт по патоанатомия, Медицински факултет към университет „Рупрехт Карлс“, Хайделберг, Германия
  504. Ива Пушкарова, доц. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“ 
  505. Петър Първанов, гл. ас. д-р, Национален археологически институт с музей, Българска академия на науките
  506. Стефан Радев, д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  507. Атанас Г. Радев, млад учен, СУ „Св. Климент Охридски“
  508. Зорница Радева, изследователка, Институт за европейска история, Майнц
  509. Калина Радева, доц. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  510. Владимир Раденков, гл. ас. д-р, Университет по архитектура, строителство и геодезия
  511. Константин Радоев, изследовател, докторант, СУ „Св. Климент Охридски“
  512. Надежда Радулова, д-р, СУ „Св. Климент Охридски“, Къща за литература и превод, София
  513. Тихомир Рангелов, постдокторант, Макс Планк Институт за еволюционна антропология, Лайпциг, Германия
  514. Милан Рашевски, гл. ас. д-р, Институт по механика, Българска академия на науките
  515. Христо Рашеев, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  516. Тодор Рогошев, ас., ПУ „Паисий Хилендарски“
  517. Боряна Росса, проф., катедра „Филмови и медийни изкуства“, Сиракузски университет, Ню Йорк, САЩ
  518. Виолета Русева, проф. дн, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“
  519. Галина Русева-Соколова, доц. д-р, рък. катедра, ФКНФ, СУ „Св. Климент Охридски“ 
  520. Павлина Рибарова, гл. ас. д-р, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“
  521. София Руменчева, докторантка, Paris I Panthéon-Sorbonne, Франция
  522. Елена Руневска, ас., СУ „Св. Климент Охридски“
  523. Мария Русева, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  524. Стефан Русинов, докторант, ПУ „Паисий Хилендарски“ 
  525. Габриела Русинова-Цветкова, СУ „Св. Климент Охридски“
  526. Владимир Сабоурин, проф. дн, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“
  527. Владимир Савов, хоноруван преподавател, Висше училище по застраховане и финанси
  528. Недко Савов, докторант, INSAIT, СУ „Св. Климент Охридски“
  529. Ваня Савова, д-р, СУ „Св. Климент Охридски“ 
  530. Слава Савова, докторантка, Българска академия на науките
  531. Симона Самуилова, гл. ас. д-р, Институт за исторически изследвания, Българска академия на науките
  532. Константин Сапатупов, студент, изследовател в катедрен проект, катедра „Социология“, СУ „Св. Климент Охридски“
  533. Михаил Саров, д-р, Макс Планк Институт за молекулярна клетъчна биология и генетика, Дрезден, Германия
  534. Радостин Седевчев, гл. ас. д-р, Национална художествена академия 
  535. Асена Сербезова, проф., дм, Факултет по обществено здраве „Проф. д-р Цекомир Воденичаров“, Медицински университет – София 
  536. Валентин Симеонов, д-р, Швейцарски федерален институт за технологии Лозана, Швейцария
  537. Огнян Симеонов, докторант, Университет на Единбург, Шотландия
  538. Кристина Симеонова, ас., СУ „Св. Климент Охридски“
  539. Атанас Славов, доц. д-р, адв., СУ „Св. Климент Охридски“
  540. Валентин Славов, докторант, СУ „Св. Климент Охридски“
  541. Светослав Славов, д-р, ПУ „Паисий Хилендарски“
  542. Емилия Славова, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  543. Корнелия Славова, проф., СУ „Св. Климент Охридски“
  544. Светлана Славчева, магистър, гост-преподавателка, университет Аванс, Нидерландия
  545. Даниел Смилов, доц. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  546. Ружа Смилова, гл. ас. д-р, катедра „Политология“, СУ „Св. Климент Охридски“
  547. Христина Соколова, гл. ас. д-р, Русенски университет „Ангел Кънчев“
  548. Красимир Спасов, гл. ас. д-р, Американски университет в България 
  549. Елена Спасова, гл. ас. д-р, Нов български университет 
  550. Камелия Спасова, доц. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“ 
  551. Люба Спасова, доц. д-р, Институт по философия и социология, Българска академия на науките
  552. Красимир Спиров, д-р по образователни технологии, Инженерно-педагогически факултет, Техническия университет – София 
  553. Елена Ставрова, доц. д-р, ЮЗУ „Неофит Рилски“
  554. Мария Стамболиева, ст.н.с., доц. д-р, пенсионирана
  555. Григор Стамболов, доц. д-р инж., Технически университет – София
  556. Мирослав Стамболски, технически съветник, Goldsmiths, University of London, Великобритания
  557. Наско Стаменов, докторант, СУ „Св. Климент Охридски“
  558. Албена Стаменова, доц. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  559. Северина Станкева, докторантка, СУ „Св. Климент Охридски“
  560. Елица Станоева, ас. д-р, Институт по философия и социология, Българска академия на науките
  561. Красен Станчев, доц. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“ / Институт за пазарни изследвания
  562. Жана Станчева, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  563. Леда Старчева, бивш хоноруван преподавател, пенсионирана, Университет по архитектура, строителство и геодезия
  564. Деян Статулов, доц. д-р, Институт за изследване на изкуствата, Българска академия на науките
  565. Даниела Статулова, докторантка, СУ „Св. Климент Охридски“
  566. Мартин Стефанов, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  567. Сава Стефанов, докторант, ПУ „Паисий Хилендарски“
  568. Марина Стефанова, доц. д-р, Стопански факултет, СУ „Св. Климент Охридски“
  569. Мирослава Стефанова, доц. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“ 
  570. Надежда Стефанова, гл. ас. д-р, Биологически факултет, СУ „Св. Климент Охридски“
  571. Валентина Стоева, докторантка, ФЖМК, СУ „Св. Климент Охридски“ 
  572. Лора Стоева, гл. ас. д-р, Институт за гората, Българска академия на науките
  573. Нели Стоева, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  574. Цена Желязкова Стоева, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  575. Елица Стоилова, доц. д-р, ПУ „Паисий Хилендарски“
  576. Румяна Стоилова, проф. дсн, Институт по философия и социология, Българска академия на науките
  577. Людмила Стоин, ас., НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“
  578. Яна Стойкова, докторантка по политология, Оксфордски университет, Великобритания
  579. Венелин Стойчев, ас. д-р, Институт по философия и социология, Българска академия на науките
  580. Ралица Стойчева, докторантка, СУ „Св. Климент Охридски“
  581. Светлана Стойчева, проф. по теория и история на литературата, НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“
  582. Калин Стоянов, гл. ас. д-р, Химикотехнологичен и металургичен университет
  583. Кирил Стоянов, доц. д-р, Аграрен университет – Пловдив
  584. Станислав Стоянов, хоноруван асистент, СУ „Св. Климент Охридски“
  585. Стоян Стоянов, д-р по журналистика, Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“
  586. Вероника Стоянова, д-р, Университет Кент, Великобритания
  587. Иво Страхилов, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  588. Илиана Страхилова, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  589. Светла Страшимирова, доц. д-р, пенсионирана, СУ „Св. Климент Охридски“, Нов български университет
  590. Тея Сугарева, гл. ас. д-р, НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“
  591. Светлана Събева, проф. д-р, ПУ „Паисий Хилендарски“
  592. Константин Табаков, д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  593. Гергана Табакова, гл. ас. д-р, Национална художествена академия 
  594. Лиляна Табакова, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  595. Борислава Танева, проф. д-р, Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“
  596. Васил Танков, докторант, ПУ „Паисий Хилендарски“ 
  597. Жасмина Тачева, гл. ас., Сиракузски университет, Ню Йорк, САЩ
  598. Адриана Тафрова-Григорова, проф., Факултет по химия и фармация, СУ „Св. Климент Охридски“ 
  599. Стефания Темелкова, гл. ас. д-р, Нов български университет
  600. Боряна Теодосиева, докторантка, СУ „Св. Климент Охридски“
  601. Стойо Тетевенски, докторант по социология, СУ „Св. Климент Охридски“
  602. Асен Терзиев, доц. д-р, НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ 
  603. Илинка Терзийска, доц. д-р, ЮЗУ „Неофит Рилски“
  604. Maя Тименова, доц. д-р, ПУ „Паисий Хилендарски“
  605. Стойо Тинков, докторант, Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“
  606. Антоний Тодоров, проф. д.п.н., Нов български университет
  607. Тодор Тодоров, педагог, психолог, докторант в Медицински университет – Варна, 
  608. Тодор П. Тодоров, доц. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  609. Велина Тодорова, доц. д-р, Българска академия на науките; ЮФ, ПУ „Паисий Хилендарски“
  610. Мария Тодорова, д-р, хонорувана преподавателка, СУ „Св. Климент Охридски“
  611. Юлияна Тодорова, старши преподавателка, Икономически университет – Варна 
  612. Евгения Тонева, изследователка, Нов български университет 
  613. Ана Томова, докторантка, Свободен университет Берлин, Германия 
  614. Екатерина Томова, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  615. Жюстин Томс, ас. д-р, Нов български университет 
  616. Димитър Топузов, гл. ас. д-р, ПУ „Паисий Хилендарски“
  617. Лилия Топузова, д-р, Университет на Торонто, Канада
  618. Илия Точев, ас., ПУ „Паисий Хилендарски“ – филиал „Любен Каравелов“, Кърджали
  619. Екатерина Тошева, доц. д-р, Университет за национално и световно стопанство
  620. Александра Трайкова, гл. ас. д-р, Институт по философия и социология, Българска академия на науките
  621. Лилия Трифонова, ас., СУ „Св. Климент Охридски“
  622. Лора Търколева, докторантка, СУ „Св. Климент Охридски“
  623. Екатерина Търпоманова, доц. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  624. Езра Уинтън, д-р, преподавател, Американски университет в България
  625. Боряна Узунова, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  626. Десислава Узунова, доктор, СУ „Св. Климент Охридски“
  627. Красимира Узунова, доц. д-р, пенсионирана
  628. Теодор Ушев, преподавател, Висше училище по анимация „Ла Пудриер“, Валанс, ЕНСАД, Париж / Висше училище по изкуствата Люцерн / Университет по изкуствата Токио
  629. Фатма Февзи, изследователка, FİNAL, Швейцария
  630. Александър Феодоров, гл. ас. д-р, Институт за литература, Българска академия на науките 
  631. Марио Филипов, гл. ас. д-р, Институт за балканистика с център по тракология, Българска академия на науките
  632. Стефан Филипов, доц. д-р, Химикотехнологичен и металургичен университет
  633. Гергана Фъркова, доц. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  634. Боряна Хаджийска, гл. ас. д-р, Кеймбриджки университет, Великобритания
  635. Евелина Хайн, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  636. Албена Хранова, проф. дфн, Философско-исторически факултет, ПУ „Паисий Хилендарски“
  637. Христо Христев, доц. д-р, Юридически факултет, СУ „Св. Климент Охридски“
  638. Александър Христов, ас., ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“
  639. Божил Христов, доц. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“ 
  640. Иван Христов, ас., докторант, Нов български университет
  641. Момчил Христов, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  642. Евгения Христова, доц. д-р, Нов български университет
  643. Евелина Христова, доц. д-р, Нов български университет 
  644. Калина Христова, доц. д-р, Нов български университет
  645. Любослава Христова, докторантка, СУ „Св. Климент Охридски“
  646. Наталия Христова, доц. д-р, хонорувана преподавателка, Нов български университет
  647. Цветелина Христова, д-р, преподавателка, Университет на Саутхамптън, Великобритания
  648. Христо Христозов, гл. ас. д-р, ПУ „Паисий Хилендарски“ – филиал „Любен Каравелов“, Кърджали
  649. Людмил Цанков, доц. д-р, пенсиониран, СУ „Св. Климент Охридски“
  650. Теодора Цанкова, д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  651. Васил Цветков, докторант, Институт по роботика, Българска академия на науките
  652. Юлия Цветкова, доц. д-р, ИФ, СУ „Св. Климент Охридски“
  653. Бойко Ценков, клиничен психолог, докторант, СУ „Св. Климент Охридски“
  654. Мая Ценова, хонорувана преподавателка по арабски език, СУ „Св. Климент Охридски“
  655. Жана Цонева, изследователка, Институт за философия и социология, Българска академия на науките
  656. Снежа Цонева-Матюсън, доц. д-р, ПУ „Паисий Хилендарски“
  657. Атанас Цурев, д-р, Национален археологически институт с музей, Българска академия на науките 
  658. Иван Чалъков, проф., ПУ „Паисий Хилендарски“ 
  659. Весела Чергова, доц. д-р, ФКНФ, СУ „Св. Климент Охридски“
  660. Ирина Черешева, д-р, лекторка, International Business School, Будапеща, Унгария 
  661. Бойка Чернева, доц. д-р, Университет за национално и световно стопанство 
  662. Николай Чернокожев, проф. дфн, СУ „Св. Климент Охридски“ 
  663. Константин К. Чипев, кандидат на биол. науки, пенсиониран, Институт по молекулярна биология, Българска академия на науките
  664. Христина Чобанова, гл. ас. д-р, преподавателка, СУ „Св. Климент Охридски“ 
  665. Ремзи Чолаков, д-р, Университет по хранителни технологии – Пловдив
  666. Христо Чукурлиев, гл. ас. д-р, Нов български университет
  667. Борис Чупетловски, докторант, СУ „Св. Климент Охридски“
  668. Николай Шаранков, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  669. Ирина Шолева, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  670. Атанас Шопов, ас., ЮФ, СУ „Св. Климент Охридски“ 
  671. Бехрин Шопова, гл. ас. д-р, Институт за етнология и фолклористика с Етнографски музей, Българска академия на науките
  672. Катерина Щерева, доц. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  673. Милена Якимова, проф. дсн, СУ „Св. Климент Охридски“
  674. Константин Янакиев, доц. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  675. Петко Янгьозов, гл. ас. д-р, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас
  676. Кристиян Янев, гл. ас. д-р, СУ „Св. Климент Охридски“
  677. Светла Янева, доц. д-р, Нов български университет
  678. Христина Янисова, преподавателка, Нов български университет 
  679. Мартин Янков, гл. ас. д-р, Нов български университет
  680. Петър Янков, д-р, еколог, Българско дружество за защита на птиците, бивш преподавател в Биологически факултет, СУ „Св. Климент Охридски“
  681. Даниела Янкова, доц. д-р, Национална художествена академия
  682. Явор Янкулов, доц. д-р, Университет за национално и световно стопанство

Без уточнена афилиация:

  1. Мария Н. Ангелова, преподавателка по актьорско майсторство, преподавателка по финансова грамотност, Торонто, Канада 
  2. Иванина Анчева, д-р по психология
  3. Атанас Атанасов, д-р по психология 
  4. Борис Бисеров, докторант
  5. Николай Божилов, гл. ас.
  6. Йордан Борисов, д-р 
  7. Петя Варчева, д-р
  8. Георги Вълчев, д-р по физика
  9. Весела Ганева, докторантка
  10. Александър Георгиев, ас.
  11. Гергана Гълъбова, докторантка
  12. Цветомира Данова, MPhil
  13. Габриел Димитров, д-р
  14. Аделина Дикова-Вагнер, M.Sc.
  15. Ивайло Димитров, докторант
  16. Мартина Димова, докторантка
  17. Дончо Донев, доц. д-р, педагогическа психология и училищна психология
  18. Мехмед Ерсин, преподавател
  19. Никола Живков, д-р
  20. Жанета Златева, д-р
  21. Стефан Иванов, д-р по философия
  22. Николай Калудов, д-р
  23. Костадин Каравасилев, докторант
  24. Красимира Конова, д-р
  25. Емил Костов, д-р, физик
  26. Мария Коцева, д-р
  27. Александра Кочева, преподавателка по пиано и музикална теория, Ню Йорк, САЩ
  28. Ваня Манолова, доц. д-р
  29. Ваня Николова, д-р
  30. Десислава Николова, докторантка
  31. Доника Николова, докторантка
  32. Десислава Парашкевова, д-р по философия
  33. Калин Петков, докторант, бивш преподавател
  34. Ренета Петкова, д-р
  35. Петър Петров, докторант
  36. Методи Попов, д-р, д.м., специалист по инфекциозни болести, постдокторант
  37. Искра Рачева, доц., музикология
  38. Стелиян Славов, доктор по Социална психология
  39. Елена Ставрова, д-р
  40. Белла Станева, д-р по педагогика
  41. Александър Стоянов, докторант
  42. Недка Танева-Димитрова, д-р, изследователка
  43. Красимир Терзиев, преподавател
  44. Георги Томов, проф.
  45. Антоанета Тончева, д-р
  46. Мария Топчиева-Бойчева, д-р
  47. Благородна Филевска, д-р, историк/етнолог на свободна практика 
  48. Красимира Халачева, проф., дм, имунолог
  49. Ивана Хиткова, докторантка
  50. Георги Янков, хоноруван преподавател

Други поддръжници:

  1. Весела Алексиева, магистър Социални дейности
  2. Диана Алексиева, психотерапевт
  3. Любомира Алексиева, държавен служител
  4. Александрина Алексова, психотерапевт
  5. Александър Антонов, кинезитерапевт
  6. Павел Антонов, д-р, BlueLink Research
  7. Десислава Аспарухова, директор ЧДГ „Монтесори – Варна“
  8. Гриша Атанасов, журналист и преводач
  9. Даринка Атанасова, инж.
  10. Мария Атанасова, старши учителка по биология и здравно образование
  11. Атанас Атанасчев 
  12. Ваня Бабулкова, медицинска сестра
  13. Мария Топалова Бакирдзи, учителка, ЧОУ „Азбуки“
  14. Драгомир Банев, архитект, проектант
  15. Еми Барух, журналистка
  16. Мария К. Бонкова, преподавателка по изобразително изкуство, гимназиална учителка
  17. Деница Бояджиева, старши учителка общообразователна подготовка
  18. Ярослава Бубнова, Национална галерия
  19. Виктор Бързаков, студент, СУ „Св. Климент Охридски“
  20. Гергана Василева, начална учителка
  21. Евгения Вангелова, учителка
  22. Йоана Веселинова, педагожка, частна детска занималня
  23. Фани Виденов, магистър по право
  24. Таня Витанова, гражданка
  25. Калоян Вуков, ЛГБТИК+ ученик
  26. Павлина Вълкова, бъдеща преподавателка по английски език/преводачка
  27. Мая Генева, учителка по английски език
  28. Георги Георгиев, психолог
  29. Георги Георгиев, бакалавър
  30. Калин Георгиев, бакалавър и магистър психолог
  31. Янислав Георгиев, софтуерен инженер
  32. Елица Георгиева, бакалавър по биотехнологии
  33. Яна Георгиева, родител
  34. Радослав Гулев
  35. Леа Давчева, д-р на педагогическите науки, „Аха моменти“ – Център за междукултурност
  36. Калина Декова, учителка
  37. Яна Декова, учителка по биология
  38. Давид Демиревски, учител по философия
  39. Георгина Джендова, балетна педагожка
  40. Велин Дилов, лекар по дентална медицина
  41. Георги Димитров, IT
  42. Станимир Димитров, инж.
  43. Веселина Димитрова, учителка
  44. Дарина Димитрова, студентка
  45. Катрин Димитрова, магистър биолог
  46. Плами Димова, студентка, Radboud University / Utrecht University, Нидерландия
  47. Стела Додова, държавна служителка
  48. Таня Доскова, свободен артист
  49. Петя Дочева, учителка 
  50. Виктория Драганова, д-р по право
  51. Орфей Дуевски, лекар
  52. Лора Дулова, учителка
  53. Златина Желязкова, учителка по философия и гражданско образование
  54. Калин Жечев, магистър, Национална музикална академия „Панчо Владигеров“
  55. Ева Жечева, д-р, директор на Дирекция „Права на детето“ – институция на омбудсмана
  56. Благица Здравковска, скулпторка
  57. Михаела Златинова, арт директор
  58. Лоръл Змолек-Смит, учителка, Американски колеж в София
  59. Божидар Иванов, учител
  60. Стефан Иванов, д-р по философия
  61. Атанаска Иванова, бивша учителка, СОУ в Асеновград 
  62. Венета Иванова, учителка
  63. Гергана Иванова, преподавателка по немски език 
  64. Пламена Иванова, студентка
  65. Росица Иванова, филоложка
  66. Сияна Иванова, Магистър по библиотечно-информационни науки и културна политика – СУ „Св. Климент Охридски“; бакалавър по психология – СУ „Св. Климент Охридски“; библиотекарка
  67. Калина Илиева, преподавателка по английски език
  68. Калина Йорданов, д-р психолог
  69. Яна Кадреева, магистър, учителка по философия
  70. Женя Калева, учителка
  71. Гергана Карабалиева
  72. Вера Карабашлиева, д-р, Централноевропейски университет
  73. Мария Касимова-Моасе, журналистка
  74. Албена Кацарова, учителка
  75. Яна Кацарова, д-р по психология
  76. Грациела Ковачева, домакиня
  77. Сашка Козарска, учителка по биология и химия
  78. Анита Коларова, учителка
  79. Петър Колев
  80. Йорданка Колева, д-р, общопрактикуващ лекар
  81. Роберта Колева, социална антроположка
  82. Яна Копчева, начална учителка
  83. Ивета Косева, д-р по история, 28 СУ „Алеко Константинов“, София
  84. Даниела Костова, художничка/дизайнерка, „ООН“
  85. Нели Костова-Колева, психоложка в детска градина, фамилна психотерапевтка
  86. Екатерина Костова-Попова, солистка-оркестрантка, музикантка
  87. Фани Криспин, учителка, пенсионерка
  88. Мария Кръстева, преподавателка по изобразително изкуство
  89. Меган Кръстева, педагожка
  90. Николай Куколев, учител, Национална хуманитарна гимназия „Св.св. Кирил и Методи“ – Благоевград
  91. Теодора Лазарова, учителка
  92. Христо Лозенов, инж.
  93. Георги Лоловски
  94. Елена Лонг, филоложка
  95. Димитринка Манчева, учителка по български и френски език
  96. Иван Маринов, учител по БЕЛ, учител на свободна практика
  97. Радослава Маринова, студентка, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас
  98. Ирина Маринкова, учителка на деца със специални нужди
  99. Ваня Матанова, проф., д.пс.н., Институт за психично здраве и развитие
  100. Камелия Махакян
  101. Стоян Меретев, д-р по сравнително литературознание
  102. Марта Методиева, д-р по история и теория на културата, „Маргиналия“
  103. Мехмед Мехмед, директор
  104. Мина Милева, режисьорка, НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“
  105. Ирена Минкова, управителка
  106. Маргарита Минкова, студентка по философия
  107. Георги Мишев, д-р, независим учен
  108. Райна Монева, предприемачка
  109. Валиана Наджи, учителка по английски език
  110. Сибила Негойков, гражданка
  111. Катя Низамова, директорка на Детска градина 8 Благоевград
  112. Николай Николаев, пенсионер
  113. Анелия Николаева, магистър, изкуствовед, Национална галерия
  114. Вяра Николова, магистър, специалност „Българска филология“, Шуменски университет „Епископ Констаннтин Преславски“
  115. Йорданка Николова, учителка
  116. Катя Николова, човек
  117. София Николова, психотерапевтка, логопедка
  118. Светлана Павлова, психотерапевтка
  119. Ивелина Паничарова, магистър-логопедка и учител по испански ДЦПДУТС и свободна практика
  120. Чавдар Парушев, д-р
  121. Георги Петков, висшист, евангелист
  122. Вероника Петрова, актриса, театрална педагожка, Фондация „Пространства“
  123. Даниела Петрова, „ЖЕНА“ – главен експерт маркетинг
  124. Даниела Петрова, магистър по счетоводство
  125. Мина Петрова, учителка
  126. Надежда Попова, социална работничка
  127. Елена Пиперова, гражданка
  128. Велиан Попов, студент
  129. Методи Попов, д-р
  130. Петър Първанов, Budget Management and Human Resources Unit, Европейски парламент
  131. Стефан Ралчев, научен сътрудник, Център за изследване на демокрацията
  132. Росица Русева, преподавателка по английски и български език, детска учителка в частно учебно заведение в Лион, Франция, Асоциация „Аглика Сугестопедия“, Лион, Франция, бивш начален учител в БУ „Иван Вазов“, Лион, Франция
  133. Елиян Самоуков, бакалавър
  134. Петя Сандева, човек
  135. Деляна Симеонова, преводачка, Other Press, Ню Йорк, САЩ
  136. Теодор Славев, д-р по политология
  137. Нина Стаматова, начална учителка
  138. Ралица Стамболска, магистър по клинична психология, психоаналитик, училищна психоложка
  139. Евелина Станулова, бакалавър, училищна психоложка и педагогическа съветничка
  140. Недялка Станчева, начална учителка, магистър
  141. Лена Старибратова, учителка
  142. Йордан Стефанов, д-р по биология, Международна фармацевтична компания
  143. Пламен Стойчев, строителен инженер
  144. Никола Стоянов, студент, катедра „История и теория на културата”, СУ „Св. Климент Охридски”. 
  145. Емил Стоянов, човек
  146. Явор Стоянов, учител по АЕ / ФЕ
  147. Красимира Стоянова, гражданка на Република България
  148. Стефка Стоянова, родител
  149. Ивета Страхилова, учителка по английски език
  150. Борис Тодоров, д-р, учител по история, Международна гимназия „Златарски“
  151. Светлана Тодорова, учителка, Частно католическо училище – Великобритания
  152. Златка Ангелова Топузова, пенсионирана учителка по български език и литература
  153. Даниела Тутекова, учителка
  154. Кирил Търпов, диригент
  155. Светлана Узунова
  156. Линдзи Уилямс, учителка
  157. Пенка Х.
  158. Райна Хаджийска, пенсионерка
  159. Цветана Хайдушка, ПР
  160. Нехат Хамит, учител
  161. Силвия Хлебарска, бивш учител по информационни технологии
  162. Амбър Хууд, учителка, Американски колеж в София
  163. Лилия Цветкова, учителка
  164. Стефка Чинчева, психотерапевтка, магистър по клинична психология
  165. Георги Шияков, психотерапевт
  166. Георги Янев, художник и преподавател
  167. Деян Янев, директор, ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Хасково 
  168. Анонимна 1, преподавателка
  169. Анонимна 2, преподавателка
  170. Анонимен 1

Както се оказа впоследствие, те явно са фалшифицирали подписите на част от хората и един достоен преподавател – Стефан Радев публично ги изобличи.

YouTube player

Влезте и в нашия форум, за да обсъждате свободно темите и да търсим общи решения .


Discover more from РТВ "Истина и Свобода"

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

One thought on “Лъжите на соросоидите – нямало джендър пропаганда в училищата?

  1. Здравейте.Какви са тези перверзии с които ще промиват на децата мозъците.А за финал ще кажа докато не хванем тоягите така ще бъде .Само да добавя попитайте поне един депутат обича ли България,с сигурност ще ви каже не.

Дайте отговор

нагоре