cropped-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0-3592060-4662627-png
Начало » Рая Назар Назарян

Рая Назар Назарян

Избраха я за председател на Народното събрание. Толкова беше важно за някого, тя да бъде такава, че Бойко Борисов в типичния си стил заплаши ултимативно, че или тя ще е председател или разтурва Народното събрание и отива на нови избори.

Не само това, но пратеници на три партии от новата сглобка са заплашвали водача на партия “Величие” – Николай Марков, че ако групата му не подкрепи Рая за председател на НС, фирмите на Ивелин Михайлов ще си имат проблеми с НАП.

YouTube player

Всъщност, по официална информация НАП е запорирала имоти на няколко негови фирми “заради задължения към приходната агенция”. С тоя образ ненагледен – шефа на НАП, скоро ще се занимаем официално.

Разбира се, че това изнудване си е престъплението “принуда” по Наказателния кодекс, а се оказа и, че тази “среща” е предизвикала отчасти вчерашното закъснение на полковник Марков и му попречи да положи депутатската клетва. Днес той се закле и вече е народен представител. Вчера писахме, какъв автогол си вкараха изнудвачите с тези си действия.

Сега да видим коя е Рая Назарян. Тя е вписана като адвокат в Софийска Адвокатска Колегия с Решение на АС №9 / 19.03.2013 от дата 10.04.2013 г. а идентификационната й карта е от 16.04.2013 г.

Същевременно обаче е била едноличен собственик на фирма “Фешън консулт София” ЕООД от 3.4.2012 г. до 13.10.2017 г., когато я прехвърля на Петър Арабаджиев. Проблемът обаче е там, че в този период действа стария закон за адвокатурата в който има една забрана:

Чл. 4. Не може да бъде адвокат и стажант-адвокат:

3. търговецът, управителят на търговско дружество и председателят на кооперация;

Впоследствие група народни представители предлагат поправка в закона за адвокатурата по времето, когато председател на НС е известната като ПКП – Цвета Караянчева, поправката е приета на 26 февруари 2021 г., като отпадат забраните адвокатите да са управители на търговски дружества и председатели на кооперации и остава само забраната да са търговци.

Което обаче, типично по адвокатски извъртат, за да се стигне до прословутия случай с Адвокатска Колегия – Пловдив, за който скоро писахме. Където Адвокатския съвет реши, че “Лице, което е управител или собственик на дялове в търговско дружество, не е търговец по смисъла на Търговския закон. Няма пречка адвокат да бъде съдружник, едноличен собственик, управител и изпълнителен директор в търговско дружество,…. Вижте статията тук.

Адвокатското нахалство да си тълкуват закона, както дяволът чете Евангелието, ще ни принуди да поставим този въпрос в Народното събрание. И това е само първата ни крачка.

Влезте и в нашия форум, за да обсъждате свободно темите и да търсим общи решения .


Discover more from РТВ "Истина и Свобода"

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Дайте отговор

нагоре