cropped-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0-3592060-4662627-png
Начало » Когато си личи какъв си…

Когато си личи какъв си…

Полковник Николай Марков, за пореден път показва невежеството и слугинството си на външни антибългарски сили. Този път в сайта на Веселина Томова “Афера”. Ще го цитираме дословно, за да разберете неговата гледна точка, а след това ще му поставим някои въпроси по темата:

nesebar226
Несебър, храм „Успение Богородично“, стария град.
На снимките виждате запечатани мигове от днешната неделна литургия.
Виждате също, националния флаг на Украйна е поставен в светия Олтар на видно от всички миряни място!!!
Целта – да се прогонят като нежелани всички руснаци и 85% от българите, които никога няма да коленичат пред Свещен Олтар със забучен украински флаг в него.
Църква на войната, не Църква на Иисус Христос!
Съжалявам, че трябва пак аз да го кажа, но това е веществено доказателство, че българските свещеници не разбират смисъла на Християнството. За съжаление и в БПЦ се настаниха видове, на които не им е там мястото. Не само защото не са вникнали в Християнския морал, не и защото в тях няма нищо духовно, а защото не разбират, че Църквата не е политическа театрална сцена. И в нея няма място за артисти, а само за Просветени и смирени божии човеци.

Добре, може би свещеникът не е прав, да политизира църквата, макар че, би могъл да каже в свое оправдание, че украинският флаг в олтара, е духовна подкрепа за жертвите на изтребителната руска война срещу украинския народ, разпалена от агресора Путин.

Но да приемем, че отецът не е прав, а Николай Марков справедливо се възмущава, като един добър православен християнин. В този случай ще ми бъде много интересно, как би коментирал следните факти за любимата му Московска и Всеруска Патриаршия.

photo_2022-05-07_04-09-14

Обръщение на Брянската митрополия: “Ти руски войне – твой дълг е защита на Отечеството от украинските националисти. Твоята задача е да изтриеш украинската нация от лицето на земята.”
Йерей Михаил Агешин е подписал този сатанински пасквил, от името на отдела на Брянската епархия по взаимодействието с въоръжените сили и правоохранителните органи.

За такива изроди – слуги на сатаната и на Путин просто няма нужда от коментар.

А ето и главата на тази престъпна сатанинска организация – наричана Руска Православна Църква какви ги говори:

YouTube player

Ще го повторя на български за неразбиращите: “Ние изобщо не искаме да воюваме. Русия никога и никого не е нападала. Това е удивително, когато велика и могъща страна, никога и никого не е нападала. Тя само защитаваше своите граници. Дай Бог и до края на вековете, нашата страна да бъде такава, силна и могъща и едновременно с това да е любима на Бог.” Всъщност полковникът от КГБ, по съвместителство руски патриарх Кирил, не е оригинален, той просто повтаря чужди думи, като папагал.

Ето какво казваха Лавров, Песков, Захарова и Митрофанова преди войната:

1). Лавров на 21.01.2022: ” Русия никога не е заплашвала Украйна чрез свои официални представители” и “Русия не смята да напада Украйна

2). Митрофанова 01.02.2022: “Русия смята за неприемлива дори мисълта за война с Украйна

3). Песков 08.02.2022: “Става дума за съюзни учения и, естествено, се подразбира, че след приключването на тези учения войските ще се върнат по местата на постоянната си дислокация

4). Захарова 15.02.2022: “Само луди хора без морал допускат, че ще нападнем Украйна” и “Датата 15 февруари 2022 г. ще влезе в историята като ден на провала на западната пропаганда

e535791957b09b857f8b783f43ccbace

Минути след 5 часа московско време (4 часа българско) на 24.2.2022 г., президентът на Русия Владимир Путин, обяви началото на войната в Украйна. “Луд човек, без морал”, както каза Захарова.

Да напомня само, че Русия нападна подло и в гръб Дунавска България, три пъти през вековете – в 968-969 г., в 1916 и 1944 г., като първото и третото й нападения унищожиха съответно Първото и Третото Български Царства. А руската империя успя да унищожи и завладее в XVI век и земите на Волго-Камска България, основана от кан Котраг, един от синовете на кан Кубрат. Оттогава великият руски княз Василий III прибавя към титлата си и формулата „княз български“ и тя се съхранява чак до края на руските царе през 1917 г., като дори е изписвана в някои периоди “Цар-Български”.

Тоест с четири антибългарски войни, любимата на полковник Николай Марков Русия, заличи две български държави, при това едната на два пъти. А за съветската 45 годишна окупация 1944-1989 г., тепърва ще си поговорим.

В по-ново време СССР нападна вероломно малката и беззащитна Финландия през 1939 – 1940 г., нахлу в Полша заедно със съюзника си Хитлеристка Германия през 1939 г., като заедно ликвидираха полската държава и си разделиха наполовина земите й, после окупира Литва, Латвия и Естония в 1940 г. В 1944 – 45 година СССР окупира и пороби за 45 години България, Румъния, Унгария, Чехословакия, Полша, Източна Германия и Монголия, а в 1979 г., окупира и Афганистан. В по-ново време путинистка Русия нахлуваше в Абхазия, Дагестан, Чечня, Грузия, Украйна, окупира и досега Транснистрия в Молдова, воюва в Сирия, намеси се в Централно Африканската Република и Либия и т.н. Толкова за думите на полковника от КГБ, легендиран като Всеросийски патриарх Кирил Гундяев: “Русия никога и никого не е нападала. Това е удивително, когато велика и могъща страна, никога и никого не е нападала.

Да напомня и скандалът, който руският “патриарх” предизвика по време на посещението си в България преди няколко години: “На 5 март, в края на вечерната информационна емисия по Първи канал, бе съобщена „новината“ как патриарх Кирил „се скарал“ на българския президент, а българите и прочее неблагодарните, по думите на водещия К. Леонтиев, славяни бяха наречени простаци, предаващи Русия в полза на Европа.” После се чудим защо посланик Митрофанова се държи по същия просташки начин в България, където си мисли, че е назначена за генерал-губернатор на Задунайская губерния. Ами това си е типичната руска арогантност, безпардонност и наглост, проявявана “от векове за векове”. Нали и самият Путин каза, че “славянската” писменост била създадена в македонските земи: “Днес в Русия е тържествен ден – Денят на славянската писменост, а грамотността дойде при нас от македонската земя”. Даже руското посолство в Скопие поръча, плати и разпространи  нагъл македонски филм, за създаването на “македонската азбука от македонеца Климент Охридски”. Напомням тези факти за путинофилите у нас.

photo_2022-05-07_04-09-37

Фразата “Христос е за мир” в Русия е забранена. Мъжът на снимката вляво, с такъв плакат, е бил арестуван от полицията в Москва, защото излязъл на самотен протест срещу войната в Украйна.

Впрочем руската полиция арестува и деца поднесли с майките си цветя в знак на извинение за войната пред украинското посолство в Москва.

Тези деца на по пет-шест годинки, бяха в полицейски арест два дни, разделени от майките си в отделни килии.

photo_2022-03-03_21-00-55

Като говорим за православни църкви и олтари, ето още малко факти за руските такива. Не случайно икона в Русия проплака след подлото нападение над Украйна, вижте на видеото долу.

@polit.inform

♬ Аве, Мария – Академический Ансамбль песни и пляски Российской Армии имени А.В. Александрова

При това не къде да е, а в главния храм на Въоръжените сили на Руската Федерация в Кубинке. Става дума за иконата на Света Богородица наречена “Умилостяване на злите сърца“. Същата икона е плакала за първи път, когато е потънала подводницата “Курск”.

755883152162983

Впрочем, в този храм, абсолютно неканонично са изографисани на мозайка, наречена “Безкръвното съединение с Крим” – президента Путин, болшевишкия диктатор – кръволок Йосиф Сталин, министъра на отбраната Сергей Шойгу, началника на Генералния щаб Валерий Герасимов, секретаря на Съвета за безопасност Николай Патрушев, директора на ФСБ Александър Бортников, председателя на Съвета на Федерацията Валентина Матвиенко, ръководителя на окупационната администрация на окупирания Крим – Сергей Аксьонов и други дейци на руската политика и история. Вероятно те са злите сърца, които плачещата икона на Дева Мария е искала да умилостиви. А в Русия свободно се продават и икони на светия президент Путин.

84_tn

Много ще ми е интересно полковник Марков, как би коментирал това светотатство? Особено наличието на образа на изрода Сталин? В словоблудството си в “Афера”, полковникът хули и Повдивският митрополит Николай: “Съжалявам, че трябва пак аз да го кажа, но това е веществено доказателство, че българските свещеници не разбират смисъла на Християнството. За съжаление и в БПЦ се настаниха видове, на които не им е там мястото. Не само защото не са вникнали в Християнския морал, не и защото в тях няма нищо духовно, а защото не разбират, че Църквата не е политическа театрална сцена. И в нея няма място за артисти, а само за Просветени и смирени божии човеци. Нито патриархът в сянка Николай пловдивски е такъв, нито неговите производни. Сигурно сте чули изявленията на пловдивския митрополит и патриарх в сянка Николай, в едно с мафиота ББ, на когото той беше и продължава да бъде първокласна политическа подлога.” Защо ли пък се е захванал с Пловдивския митрополит?

Ами ето защо, не му допада Пловдивският пастир Николай, защото той ясно и категорично се обяви срещу войната на Русия в Украйна, точно от православно-християнски позиции: “За голямо съжаление злото в този живот се умножи, а с него и бедствията в света. Виждате стихии в домовете и душите ни. Това са болести, страх, смърт. Най-страшното бедствие е войната. И още по-страшно е, че Русия нападна Украйна. Това човек не може да си го представи – война между два православни народа. Това е богопротивноотсече владиката. И попита на чия страна би застанал Христос. “На страната на нападнатия, уверявам ви. Ние знаем Божията заповед “Не убивай!”, напомни дядо Николай. Според него оня, който подкрепя войната, извършва грях пред Бога. Тези му думи, на истински православен пастир, не може да му прости путинистката подлога и руски агент и шпионин Николай Марков.

Впрочем същото каза и патриарх Неофит: Когато виждаме как един православен народ воюва против друг православен народ – в неоправдано и ненужно кръвопролитие, посявайки семената на една дълговечна вражда и разделение между братя по вяра и род. В тези скръбни дни и месеци, когато Православната ни църква постоянно отправя своите молитви за мир и за прекратяване не само на войната в Украйна, но и на всеки въоръжен конфликт по света, отново си припомняме основата на християнската ни вяра, която повелява да бъдем миротворци, но и да не се примиряваме със злото. И отново се молим на Всемилостивия Бог да упокои и приеме в Своето Небесно царство жертвите на тази война и да вразуми онези, в чиято власт е тя да бъде спряна. Днес, когато се освещават бойните знамена на Българската армия, се молим тя да бъде винаги закрилник на своя народ, армия, която е гарант за съхраняването на живота, честта и достойнството на всеки човек. Само тогава ще се радва и на Божието благословение и благоволение, когато се обучава и съществува, за да пази мира и да съхранява божествения дар на живота.” каза патриархът в обръщението си по повод денят на храбростта и българската армия – празникът на Свети Георги Победоносец.

За разлика от българските православни архиереи, полковник Гундяев – патриарх Кирил, смъкна Руската Православна Църква до нивото на исляма, който прогласява, че загиналите в свещената война срещу неверниците (джихад), направо отиват в рая. Същото каза и той, в своя проповед за войната. Между другото и светията Александър Невски, в края на живота си приема исляма, а за наш срам, главният ни катедрален храм носи неговото мерзко име на вероотстъпник, но за това друг път. А съмнения, че са приели исляма има и за Цар Иван IV Грозни, мореплавателя Афанасий Никитин и дори за Лев Толстой.

YouTube player

“Мы знаем, что сегодня многие погибают на полях междоусобной брани. Церковь молится о том, чтобы брань сия закончилась как можно быстрее, чтобы как можно меньше братьев убили друг друга в этой братоубийственной войне. И одновременно Церковь осознает, что если кто-то, движимый чувством долга, необходимостью исполнить присягу, остается верным своему призванию и погибает при исполнении воинского долга, то он, несомненно, совершает деяние, равносильное жертве. Он себя приносит в жертву за других. И потому верим, что эта жертва смывает все грехи, которые человек совершил

Знаем, че днес мнозина умират по полетата на междуособната война. Църквата се моли тази война да свърши колкото се може по-скоро, колкото се може по-малко братя да се избиват помежду си в тази братоубийствена война. И в същото време Църквата е наясно, че ако някой, воден от чувството за дълг, от необходимостта да изпълни дадена клетва, остане верен на призванието си и загине при изпълнение на воинския си дълг, то той, несъмнено, извършва постъпка, която е равносилна на саможертва. Той се жертва за другите. И затова вярваме, че тази жертва измива всички грехове, които човек е извършил.”

Но не само това, Руската Православна Църква официално обяви, че миролюбието е ерес. Руският свещеник от Кострома – Йоан Бурдин, многократно се изказва против войната и качва на сайта на енорията агитационни материали призоваващи за мир. Затова от март 2023 г. му забраняват да служи. Тогава той преминава в лоното на Българската Православна Църква към Русенската епархия и продължава делото си в Кострома. Затова през юни го подвеждат под Църковен съд “за огорчение на царя и началството”.

Да напомня на този държавен изменник и национален предател, даден в прокуратурата за шпионаж – полковник Марков и още нещо. Руската Православна Църква окончателно мина на страната на сатаната, по време на ПЛАНдемичната диктатура, която любимият му господар Путин, силово налагаше в Русия, като добър ученик на Клаус Шваб. Защото начело с водача й – полковникът от КГБ и безсрамен далавераджия, легендиран от службите като Всеруски патриарх – Кирил Гундяев руските църковници направиха още по-отвратително деяние: “руската православна църква остро осъди отказващите да се ваксинират срещу COVID-19 и ги нарече грешници, които трябва да изкупуват греха до края на живота сисъобщи “Ройтерс”Църквата призова всички свои богомолци да се ваксинират. 

В Русия имаше данни за поне 37 съдебни дела срещу хора отказващи отровните инжекции или водещи пропаганда срещу инжектирането, а един монах – отец Сергий, наскоро го вкараха и в затвора за 3 години и половина, заради проповед срещу “ваксините”.

monah-covid

Той беше отлъчен и от църквата, защото направо обвини патриарх Кирил в предателство на вярата и служение на дявола, тъй като се е съгласил, с изискването на правителството храмовете да затворят вратите си за посетителите по време на ПЛАНдемията

Същото направи и Цариградския Патриарх Вартоломей, впрочем: “Вселенският патриарх Вартоломей призова хората да се имунизират срещу COVID-19 и критикува противниците на ваксините, съобщава “Катимерини”. В интервю за гръцка телевизия той определи като “напълно ирационален” страхът на някои хора от ваксините срещу коронавируса и подкрепи тези, които призовават обществото да се имунизира.”

На фона на това вероотстъпничество, поведението на нашия Свети Синод, който отказа на премиера Кирил Петков да пропагандира отровните инжекции пълни с графен оксид, си е направо геройство. А да напомним, че в разгара на ковид истерията през 2020 г., Българската Православна Църква единствена в Европа (ако не броим и грузинската църква) се пребори да не бъдат затваряни храмовете по Великден и миряните свободно честваха празника.

Толкова за полковник Николай Марков. Дано прокуратурата си свърши работата. Но нещо и за тази, която му дава редовно думата, варналийката Веселина Томова – собственичката на сайта “Афера”. Преди време, отново беше дала трибуната на този безродник, да хули просташки Мария Цънцарова, която пък, беше задала един правилен въпрос в телевизионно интервю с Корнелия Нинова. Полковникът пише:

“Тъпа патка без работа няма.“ Джон Кенеди

Мисирка Цънцарова каза с просълзени очи от американската телевизия, която я гуши яко с пари, че очаквала с нетърпение победата на Украйна над Русия! Милото момиче. Както казва пък българското народното творчество: Русо гладно няма!

Николай Марков”

l-3
Веселина Томова в Гърция – “русо гладно няма…”

Типично в негов стил.

Но по-интересното е допълнението на също “русата и негладна, че и с работа”, Веселина Томова, която добавя отдолу редакционна бележка:

Бележка на АФЕРА:  „А ако Путин нападне Варна и я окупира?“, кокори се в ефира на бтв дребното нещо, наречено Цънцарова, срещу Корнелия Нинова.

Цънцарова, сега да ти обадим от Варна. Ако Путин нападне Варна и я окупира, впрочем, по-правилно би трябвало да се каже: ако Путин дойде да освободи Варна, тебе ще те вземем да обслужваш руските и чеченските воини, понеже си известна само с баджаците си.

Хайде, бакалъм!”

За да не изтрие публикацията си, защото за нея би могла да бъде съдена за обида, национално предателство и държавна измяна, я запазваме като екранна снимка за спомен.

2_afera-bg_

А сега, мисирко Томова, на теб да ти обадим от Пловдив. Ако любимият ти Путкин, за който сигурно сънуваш мокри сънища, нападне Варна, както в Първата Световна Война, когато руският флот я обстрелва и бомбардира, а после руската “братска армия” нахлу в Добруджа, заедно с румънските и сръбски войски, то тогава великите ни генерали Стефан Тошев и Иван Колев, разбиха пияните и миризливи казашки орди и ги изхвърлиха зад Дунава, отвъд Тулча. А после влязоха и в Букурещ. Сега ще се случи същото, защото ни е време за реванш за съветската окупация от 1944-1989 г.

Но на теб като на малоумна “варненска мисирка”, която позори родния си град, да ти напомним и още нещо:

“На 14.10.1915г., когато православните християни празнуват Петковден, ескадра от руския Черноморски флот атакува българската морска столица Варна. Моментът не е случайно избран. Бомбардировката се осъществява, когато българските войски успешно настъпват срещу сръбските части в Моравско и Македония и вече освобождават тези стари български краища. Затова руската бомбардировка представлява подъл удар в гръб, нанесен от коварния “освободител”, наказание на България за нейната национална политика, одобрено от руския император Николай II.

Рано сутринта на 14.10.1915г. във Варна бият църковните камбани. Подранилите богомолци бързат да идат на църква, без въобще да подозират, че предстои кървав ден за техния град. Щабът не бреговата охрана е известен, че на хоризонта се забелязват силуети на морски съдове. Скоро те са идентифицирани като руски бойни кораби. Началникът на отбраната в морската столица генерал Симеон Янков предприема спешни мерки за защита на пристанището, жп гарата, флотските помещения и другите стратегически важни обекти в града. В 7.30ч. към Варна се насочват два неприятелски хидроплана. Те правят пълна обиколка над града и хвърлят няколко бомби. Това е първата въздушна бомбардировка над български град в световната война. Без да бъдат засегнати от пушечната и картечната стрелба, руските хидроплани поемат обратен курс.

Въздушната бомбардировка е прелюдия на артилерийския обстрел, започнал час по-късно, след изтеглянето на хидропланите. Руската ескадра под командването на вицеадмирал Новицки се разгръща в боен ред. Тя включва 17 военноморски единици – 3 крайцера, 3 броненосеца, 6 миноносеца и 5 помощни плавателни съда. Командир на ескадрата е руският вицеадмирал Павел Новицки.

Тoва са корабите на руския Черноморски флот “Императрица Мария”, “Св. Йоан Златоустъ”, “Св. Панталеймонъ”, “Евстафий”, “Кагуль” и “Память Меркурия”. Те са въоръжени с мощните 305- и 203- мм. оръдия. С тази внушителна морска сила руският боен флот атакува Варна.

Първите снаряди падат в пристанището и в района на Галата и Евксиноград. Впоследствие обект на артилерийския обстрел стават изключително централната част на града и особено гъсто населените му квартали. Този момент обикновено се скрива от българската и руската историографии, които в пълно съзвучие по между си обявяват необходимостта от бомбардировката на Варна с неутрализиране на немските подводници. Всъщност тъкмо немските подводници неутрализират ефекта на руската атака, както ще се окаже впоследствие.

Руският артилерийски обстрел на Варна продължава час и 7 минути. Толкова време снарядите сеят смърт и разрушение. Къщите на варненци започват да се рушат, пред очите на смаяните и изненадани техни собственици и обитатели. Сред трясъка на експлозиите се разнасят писъци на отчаяние и безсилие, на които никой в този момент не може да помогне.

Изведнъж канонадата спира и руската ескадра започва скоростно да се изтегля. Заслугата за това е на двете немски подводници ” UB7″ и ” UB8″. Когато по безжичния телефон разбират за започналите бомбардировки, те незабавно се отправят към Варненския залив и атакуват руските кораби с няколко торпедни устройства.

Тогава ” UB 7″ и ” UB 8″ атакуват ескадрата, като от “UB 7” с командир мичман I ранг Вилхелм Вернер изстрелват торпедо по един от линейните кораби – “Пантелеймон”. Последва взрив, вероятно не в корпуса на кораба, а в предпазната мрежа около него, но броени минути след това ескадрата прекратява бомбардировката и се оттегля.

Изплашени от загубите, руските нападатели се изтеглят бързо в своите териториални води. Руските историци отричат попадение в своя кораб, но безспорният факт е прекъсването на артилерийския обстрел и бързото оттегляне на ескадрата.

Вечерта на 14.10.1915г., двете немски подводници пристигат в пристанището на Варна. Когато се появяват над водата, те са посрещнати от намиращите се там варненски граждани с “Ура” и бурни ръкопляскания.
Какви са пораженията от руската морска атака?

На място загиват 9 души – петима мъже, едно момче на 12 години и три жени. Сред жертвите е рускинята Мария Филова – съпруга на бившия варненски кмет Добри Филов. Ранени са 24 мирни граждани, двама офицери и четирима войници. Те са откарани във военния лазарет. Раните им са тежки. На някои от тях са ампутирани крака и ръце.

Материалните загуби също са значителни. Разбита е външната част на вълнолома. Пряко са засегнати сградите на първи полицейски участък, телеграфо-пощенския клон, мюфтийството и кулата на морския фар. До основи са сринати повече от 50 магазина, къщи и кантори в града, разположени предимно в престижната гръцка махала. Общо загубите се оценяват на повече от 2 милиона лева. Таиз сума надвишава годишния бюджет на Варненската община.

Епизодът с окървавяването на Варна от руските самолети и кораби, остава завинаги в съзнанието на жители на града, но ще изчезне “безследно” от българските учебници по история след 9.09.1944г. и дори и в наши дни.

“Русия стреля срещу създадената от нея България… Само за това, че последната се стреми единствено към обединението на своята нация” – пише вестник “Балкански куриер” след бомбардировката на Варна.
След този акт, обществените реакции срещу извършителите му са толкова остри, че се стига до преименуването на храм-паметника “Св. Александър Невски” в София в “Св. св. Кирил и Методий”!
Това става с пълен консенсус от парламента (в това число и опозицията) и правителство. Всъщност решението не е толкова за преименуване, а за възстановяване на първоначално замисляното му име “Св. св. Кирил и Методий”. Дори отявленият дотогава русофил, обичаният народен поет Иван Вазов приветства преименуването.”

Така че, варненска мисирко Томова, или си невежа безграмотничка, защото си бягала от часовете по история или си платена руска подлога, за да кощунстваш така, с паметта на жертвите на родния ти град и да искаш нова руска или съветска окупация. Специално за продажника Марков, да му кажем, че Кенеди никога не е казвал това, което той уж цитира. Но пък е казал друго: “Ще платим всяка цена, ще понесем всякакво бреме, за да гарантираме оцеляването и успеха на свободата.”

Той Бог си знае работата! И Юда го предаде за тридесет сребърника, но после отиде и ги хвърли в краката на ония, които му ги бяха дали, па отиде и се обеси на дървото в двора на храма. Взимайте пример отцеругатели и майкопродавци…


Discover more from РТВ "Истина и Свобода"

Subscribe to get the latest posts to your email.

Дайте отговор

нагоре