cropped-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0-3592060-4662627-png
Начало » Няколко неприятни въпроса към МВР за “случая Дебора”

Няколко неприятни въпроса към МВР за “случая Дебора”

download-5

За да разберете това запитване до МВР, може да прочетете третата част от разследването – “Кой покрива Георги Николаев Георгиев” тук.


До
Министерство но Вътрешните Работи
Град София

З А П И Т В А Н Е
от
Радио и Телевизия „Истина и Свобода“
По Закона за Достъп до Обществена Информация

Относно: Фирма „Ронин 99“ ЕООД – Стара Загора, с ЕИК 203170091 и управител Красимир Петев Джамбазов.

Уважаеми Господа,
Във връзка с престъплението извършено срещу Дебора Михайлова в Стара Загора и ареста на заподозрения за извършването му – Георги Николаев Георгиев, възникват много въпроси за контрола над частната охранителна дейност в града.
Моля да ни дадете следната обществено-значима информация по случая, която не е предмет на разследването, а засяга само работата на ОД на МВР – Стара Загора.
На 15.10.2020 година служители от Охранителна Полиция на ОД на МВР, проверяват клуб „Планета Пайнер клуб бай сикретс“, находящ се в гр. Стара Загора, на бул. „Цар Симеон Велики” №105 и заварват Георги Николаев Георгиев, облечен с униформена фланелка на фирма „Ронин 99“ ЕООД, да извършва пропускателен режим при влизане в охранявания обект чрез проверка на документи за самоличност, без да е сключен трудов договор с него. Затова, на 15 февруари 2021 г., е издадено Наказателно постановление №349а-1608/15.02.2021 от Началника на отдел „ОП“ към ОД на МВР – Стара Загора.
Фирмата го обжалва (НАХД №664/2021 год.) пред Районния съд (решение № 260308/04.06.2021г.) и впоследствие и пред Административния съд, (решение № 368/15.10.2021г.), но губи и двете дела и съответно наказателното постановление е потвърдено и окончателно влиза в сила. То обаче, налага само глоба от 1000 лв.
Ясно е, че Георги Николаев Георгиев е работил без договор, защото от края на 2019 г. е подсъдим за побой, за което престъпление, окончателно е осъден на 27 януари 2021 г. от Военния съд в Пловдив.
На 5 февруари 2022 г. отново извършва побой, за което пак е осъден на 30 януари 2023 г. от Районния съд в Стара Загора.
Възникват следните основателни въпроси за работата на полицията в Стара Загора:

  1. Защо не е предприета процедура за отнемане на лиценза за извършване на частна охранителна дейност на фирма „Ронин 99“ ЕООД?
  2. Съставянето на АУАН и издаването на НП е само формално спазване на процедурата по ЗЧОД и по-скоро прилича на измиване на ръцете и покриване на случая, което създава основателно подозрение за чадър над лицето Георги Георгиев и/или фирма „Ронин 99“ ЕООД.
  3. На нито един полицай ли в ОД на МВР, не му направи впечатление, странното поведение на фирма „Ронин 99“ ЕООД, която поема такъв огромен риск, да държи нелегално на работа подследствен и осъден престъпник, вместо да назначи нормален човек на неговото място?
  4. Никой ли полицай не се сети да провери, защо собствениците на охранявания обект от своя страна, са се съгласили да ползват услугите на такова компрометирано лице?
  5. Защо не е била образувана проверка на двете фирми – охранителната и охраняваната, при такова подозрително поведение от тяхна страна – явно криминалния, двукратно осъждан престъпник, с нещо им е бил много ценен?
  6. Защо последното му – садистично извършено престъпление срещу Дебора Михайлова, не е включено в бюлетина на МВР?
  7. В съвкупност, тези меко казано „странности“ в работата на полицията в Стара Загора, не са ли основателни улики за смяна на ръководството и пълно разследване на всички действия и бездействия, от 2019 година насам, довели до това тежко престъпление?
  8. Счита ли ръководството на МВР, че ОД на МВР – Стара Загора в сегашния си ръководен и кадрови състав, ще се справи с разпоредената от прокуратурата проверка на всички стари случаи на посегателства и престъпления срещу момичета и жени, започната на основа на разкритията в социалните мрежи на бившата „мис Стара Загора 2020“ Божидара Овчарова?
  9. Смята ли ръководството на министерството, че ОД на МВР в града ще съумее да защити ефективно евентуалните свидетели или жертви на минали подобни престъпления, ако излязат данни за такива, в хода на настоящата проверка?
  10. В състояние ли е министерството да гарантира, че полицията в Стара Загора ще осигури защитата, безопасността и неприкосновеността на пострадалата Дебора Михайлова в настоящия момент, предвид всички горепосочени данни и факти, за съмнително поведение на неясно кои полицейски служители през изминалите години и отправените в социалните мрежи закани на „приятели“ на арестувания Георги Георгиев, да „довършат работата му“?
    Изпращаме запитването подписано с цифров електронен подпис по държавната Система за Сигурно Електронно Връчване и молим да получим отговора по същата в електронен вид.
    8.8.2023 г.
    Град София

С уважение:

Александър Иванов – редактор
РТВ „Истина и Свобода“


Получихме входящ № от МВР по електронната система: “Регистриран с УРИ № 812104-289/08.08.2023 г.”

Дойде и първия отговор на запитването от МВР. Съгласно закона, те са препратили питанията по т. 1-8 до директора на ОД на МВР – Стара Загора. С огромен интерес ще очакваме неговите отговори. Но от друга страна, министерството не пожела да отговори на въпроси 9 и 10, като се позовава на формални юридически основания. Ето и оригиналния отговор долу.

Powered By EmbedPress

Послепис:

РТВ “Истина и Свобода” продължава да следи отблизо случая с жестокото престъпление срещу осемнадесетгодишната Дебора, защото там проблемът е много по-голям, отколкото изглеждаше на пръв поглед. Не става дума нито за садистичен убиец – психопат, действащ като вълк-единак поради сляпа ревност, нито пък за прословутото “домашно насилие” – така любимо на соросоидните трансджендър идеолози. Става дума за организирана престъпна група – мафия, оплела в пипалата си град Стара Загора и това скоро ще бъде доказано!

Това питане до МВР е само началото. Следващото ще бъде до Висшия Съдебен Съвет и Министъра на правосъдието. Следете сайта за развитието на нещата.


Discover more from РТВ "Истина и Свобода"

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Дайте отговор

нагоре