cropped-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0-3592060-4662627-png
Начало » За няколко копейки повече…

За няколко копейки повече…

thumb_550x0_parkglavna

Автор: Степан Хиндлиян

председател на НКП на “Левски”

Долните редове, в които ще има въпроси, са посветени на една рубла, която умело насъсква следващите го сляпо копейки. Те пък, мотивирани от собствената си незначителност, безрезервно вярват на галещи ухото митове и легенди за благоденствие, личен и финансов просперитет. За “Величие”!

Бързам да уточня, че не става въпрос за Костя от “Възраждане”, а за основателя и изпълнителен директор на “Исторически парк” Ивелин Людмилов Михайлов.

Мрежата от информационни канали на “Исторически парк” в социалките и десетките му разклонения, които са контролирани от Михайлов, бяха най-яростни в клеветите и храчките срещу публиката на Левски. Да, фокусът на обществото падна върху Костя, заради поста му за “еничарите дегенерати”, но основно брандирани профили с “каузите” на михайловата секта заливат мрежата с опорки за платени фашизоидни и дрогирани агитки, които по команда от управляващите рушат паметника на съветския солдат, “освободил България”.

Нещо повече: последователите на Михайлов истински злорадстваха на трагичната смърт на четирима Левскари в автомобилна катастрофа след мача с германците, а той лично споделяше в профилите си подигравателни карикатури за публиката на Левски.

Занимавам се с тази тема, защото вчера в едно свое видео Михайлов лично направи внушението, че “една фракция” от публиката на Левски се занимава с разпространение на наркотици, трови децата и е на повикване от управляващите политици срещу заплащане. В същото време той издава книги и “разкрасява България”. Удобна теза за “патриоти”, изпаднали в пристъп на умствен недоимък, но убедено яхнали или яхнати от московската пропаганда за миналото, настоящето и бъдещето.

В същото време във видеото Михайлов заявява, че ако бъде нападнат е готов да даде организирана съпротива с подготвени хора. И призовава “да не стане омазване в България”!?!?

Затова същият Михайлов трябва да отговори на някои питания:

– Познава ли се лично с някои от лидерите на агитката на Левски като цяло и фракцията, която визира в частност?

– Срещал ли се е многократно с тях в собствената си Галерия Treasure?

– Докато събираше капитал за “Исторически парк” на тези срещи убеждавал ли ги е да инвестират в “проекта” със сладки приказки за големи и бързи пари чрез закупуването на “акции”?

– Предлагал ли им е да търсят инвеститори сред познатите и приятелите си?

– Предлагал ли им е да продават абонаментни карти за бутафорния си атракцион на членовете на фенклубовете на Левски?

– На тези срещи споделял ли е, че със съдействието на местната власт изкупува ударно земи и къщи с дворове в с. Неофит Рилски с цел създаване на общност, която живее по собствени правила и извън “системата”?

– Заявявал ли е, че се въоръжава с дългоцевно оптическо оръжие и редовно тренира стрелба?

– Канил ли е въпросните лидери на агитката в дома си в Неофит Рилски по време на “инвеститорска” обиколка, докато атракционът му беше в строеж?

– Предлагал ли им е да организират хора от публиката на Левски, които да участват в пародийни възстановки на средновековни битки, включително и на Руско-турската война, които трябваше да са част от програмата на парка?

– Канил ли ги е в офиса на Together, за да им представи проектоустава на бъдещата си политическа партия? (С решение на Софийския градски на 27.07.2023 г. е регистрирана Политическа партия “Величие” на адрес – с. Ветрино, сградата на Старата баня, област Варна. Михайлов от години превзема успешно Община Ветрино, чрез масово изкупуване на имоти с помощта на местната власт.)

– След като разбра, че тези Левскари няма да инвестират в проекта му, няма да пласират абонаменти за него и няма да му бъдат осигурени статисти в комедийни възстановки, признавал ли е пред въпросните лидери, че “начинът му на финансиране е на ръба на закона, по схемата “Понци”?

– По темата с издаването на книгите: Какво направи Михайлов преди години, когато бе потърсен за съдействие от същите левскари за отпечатването и издаването на книгата “Разкажи ми за Левски”, с цел тя да бъде оставена на чиновете на всички първокластници в страната като подарък от фенклубовете на Левски по случай 15-ти септември? (Единият от авторите на въпросната книжка е дългодишен член на фракцията, която Михайлов визира, а другият е изявен привърженик на Левски.)

– Защо Михайлов нямаше проблем да е в активни отношения с въпросните хора от публиката на Левски при положение, че е напълно наясно, че те са именно от фракцията, за която той разпространява гадости? Това означава ли, че би приел пари за проекта си от криминална дейност, в каквато ги обвинява и работи ли с такива капитали.

Тъй като въпросите са риторични, а аз за себе си зная отговорите им, трябва да направя някои уточнения:

Познавам Михайлов покрай галерията му за която споменах във въпросите. Купували сме от нея картини и реплики на антични и средновековни предмети и оръжия за подаръци на близки и познати. (Дори аз имам един бронзов меч в дома си, който ми бе подарен от приятели Левскари за рождения ми ден през 2015 г.) Така естествено започнаха разговори на тема история – какво е било, е и трябва да бъде според всеки един от участниците в тези обсъждания.

Не ми се занимава да пресъздавам гледната точка на Михайлов, само ще кажа, че е пагубно, трагично и жалко историята да се разказва през обслужващи съответния интерес притчи от сребролюбци в бутафорни атракциони. Мисля, че историята трябва да се чете такава каквато е, да се осмисля и анализира, за да се вадят поуки от нея. Най-вече да не забравяме, кой ни е окупирал, кой ни е променял границите откъсвайки парчета от страната ни в полза на съседни държави, кой ни е избил интелигенцията без съд и присъда, кой ни е поставил в границите на източния деспотизъм, кой ни корумпира политиците и говорещите глави по телевизора, кой облъчва нас и децата ни с фалшиви новини, опорки и псевдопатриотизъм.

В хода на тези ни разговори Михайлов започна целенасочено да ни предлага да станем акционери в бъдещия “Исторически парк”. По това време вече беше придобил земята, върху която паркът съществува в момента.

Никога на съм вярвал на приказки за бързи и големи пари срещу малки инвестиции. Офертата на Михайлов за подобен просперитет минаваше през уговорката, че паркът трябва да има половин милион посетители на година. В същото време, според статистиката на летище Варна кацат доста по-малко хора за 365 дни.

В началото на запознанството ми с Михайлов се питах откъде този човек разполага с огромен ресурс, но винаги съм знаел за себе си, че нещо не е както трябва. Въпреки това антропологичният ми интерес надделяваше и затова продължих да участвам в срещите на тема история и как ще оправим България.

За мен лично отговорът на въпроса за безграничния ресурс, дойде покрай вероломното нападение на “руския освободител” в независима държава. Тогава Михайлов разкри истинската си същност на кремълско прокси, което сее, не само путинизъм, но и откровен марксизъм, чрез “невинни видеа”, в които основната теза е, че битието определя съзнанието. Именно това ме накара преди повече от година да му напиша лично какво мисля по въпроса. Това беше и последният ми контакт с него.

Наясно съм, че последователите на този амбулантен търговец на история, с амбиции да отцепва Варненска област и да я прави руска губерния чрез сепаратистки прийоми, ще ме заклеймят, като “майцепродавец”, който е платен от САЩ, Сорос, Норвежците, еврогейовете, правителството и прочие злодеи. Затова, в заключение искам да им кажа следното:

Другарки и другари, които сте на котлова храна в руското посолство, възползвам се от правото си да ви ненавиждам абсолютно безплатно и не съм единствен. Дори сме толкова, че ви е бедна фантазията.

Бележка на редакцията

Публикуваме писанието на г-н Хиндлиян с неговото любезно съгласие, защото той е човек, заемащ последователно и неотклонно патриотични позиции, в целия този скандал с МОЧА, копейкаджиите и рубладжиите, работещи за антибългарски интереси.

Той повдига един много важен въпрос, за произхода на средствата, вложени в Исторически парк. Въпреки, че иначе путинофилският сайт “Афера” също пише по темата, както и кръгът “Капитал”, те поставят въпроса на крива плоскост, като твърдят, че Исторически парк е “финансова пирамида”. Нищо по-невярно от това. Напротив, Исторически парк удивлява, с огромните си финансови средства, с които разполага от незнайно къде.

От самия директор на парка – Ивелин Михайлов се разбира, че предприятието е стартирало с капитал от 1 000 000 лева, разпределен в акции по един лев и акциите и в момента са същите. Вижте какво пише той самият:

“В парка се натрупват още активи за над 100 млн., а акционерите не дават и една стотинка, като дяловете отново не се променят. Или хората, които са закупили дялове през 2015 г., имат дял в едно огромно дружество, не са си мръднали пръста, ……… не са дали допълнителни средства в три кризи досега и нямат промяна в дела.”

Наистина чудна работа – дал си преди 8 години 1 лев да купиш акция, която в момента струва 100 лева. Разбира се, някои акционери са продали своите акции на други лица, даже се говори за цени от порядъка на 250 лева за акция при някои сделки, което е отлична възвръщаемост, но нови емисии не са пускани и следователно финансирането не идва от акции.

Самият Ивелин Михайлов се хвали, че досега в парка са инвестирани над 100 000 000 лева, което веднага повдига въпроса, откъде са тези допълнителни 99 милиона?

Едва ли са от банкови кредити, защото с малките си приходи и огромни разходи, паркът трудно ще получи банково доверие.

Втори вариант е, тези пари да идват от другите фирми на акционерите – Ивелин например има участие в 41 фирми. Но горе той самият казва, че акционерите “не са дали допълнително средства”. Е, откъде са тогава тия пари – 100 000 000 лева вложения, са си сериозна сума?

Най-лесното обяснение несъмнено е, в скрито финансиране от заинтересовани групи, които ползват Исторически парк за политически цели.

Като си спомним, че самият Ивелин Михайлов е организатор на “Походите за мир и неутралитет”, на които се развяват руски знамена и се прокарват пропагандните клишета на Кремъл в услуга на завоевателната политика на Путин, нещата стават от ясни – по-ясни.

А и самият Исторически парк в сайта си пише, че има “партньорски отношения”, (каквото и да значи това), с поне три руски организации – държавният Историко-Археологически Музей в Елабуга – Русия, фирма “Невская палитра” и разбира се, с небезизвестния руски Санаториално Оздравителен Комплекс “Камчия”, собственост на Община Москва.

Във всеки случай, истината скоро ще излезе наяве.

⭐️Кликнете върху връзката, за да получите 💰180лв. пакет от купони или ⭐️ Потърсете aco013087 в приложението на Temu за да получите💰30% отстъпка!! Изтеглете го от връзката горе.

Можете да ни пишете в коментарите отдолу под статията или да се свържете с нас по електронна поща, или във Фeйcбуk.

Запишете се и за нашите известия по електронна поща.

Влезте и в нашия форум, за да обсъждате свободно темите без цензура и да търсим общи решения на проблемите.

Дайте отговор

нагоре

Discover more from РТВ "Истина и Свобода"

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading