cropped-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0-3592060-4662627-png
Начало » Кой покрива Георги Николаев Георгиев?

Кой покрива Георги Николаев Георгиев?

1770099

Втората част, “Позорът на законодателите”, четете тук.

Случаят е от ясен – по-ясен. На 24 юни Георги Николаев Георгиев е изпратил съобщение с текст „Направо те убивам” на приятелката си Дебора Михайлова. На 25 юни – второ съобщение, което гласяло: „Ще ти закача главата”. Или общо шест такива от април до юни. На следващия ден я напада в дома й, пребива я, нарязва я 21 пъти с макетен нож, счупва й носа и накрая й остригва косата, като наранява главата й и почти я скалпира. Оставя я да лежи в кръв, изпаднала в безсъзнание и избягва от местопрестъплението.

Лекарят приел и спасил пострадалата Дебора в Спешното отделение разказва, че тя е била в шок, дезориентирана и през цялото време е питала: “Нали няма да умра?”. Шиенето на раните е продължило „3 часа с почивки от по 10 минути“. Медицинският екип, свикнал на какви ли не гледки, изпаднал в шок, като видял окървавеното 18 годишно момиче. Самият доктор Петров споделя, че още сънува ужасните наранявания и казва: “Просто не искам да си спомня за това нещо.” …. “Виждал съм рани, но такива, направени с такова зверство… Това дете няма да сe оправи сигурно цял живот, като си погледне белезите. Това е абсолютен шок” ….. „Абсолютен изверг, психопат. Аз не виждам един нормален човек да направи такова нещо”.

За щастие полицията бързо залавя садиста – касапин. И тук започват странностите. Престъплението е ясно и на студент първокурсник по право, но не и на прокуратурата. Тя трябва да образува незабавно следствие и да го привлече като обвиняем за: закана за убийство (чл. 144 от НК – до 3 години затвор), съчетана с опит за убийство, (чл. 115 от НК, във връзка с чл. 18 – от 10 до 20 години), довело до тежки и средни телесни повреди, (чл. 128 и 129 от НК – 3 до 10 години), както и принуда (чл. 143 от НК – до 6 години), всичко това извършено по начин, особено мъчителен за пострадалия и с особена жестокост, (чл. 131 от НК – от 5 до 15 г.), в условията на тежък рецидив. Защото извършителят Георги Георгиев е осъждан два пъти вече за подобни прояви с нанасяне на телесни повреди, първият път с глоба, втория с пробация. При този трети път, трябваше да получи 20 години строг тъмничен, без право на помилване.

Но както вече знаем, състав на Окръжния съд с докладчик – съдия Татяна Гьонева Коева, член Мариана Димова Христакиева-Панова и председател – съдия Тоньо Тонев, въз основа на съдебно-медицинска експертиза, писана от д-р Теодор Стаматов, и по искане на заместник-окръжния прокурор – Георги Видев, определиха състоянието на пострадалата – клана 21 пъти, с дълбоки до костите разрези, близко до артерии и основни вени, закърпена с 400 шева, пребита до безсъзнание, със счупен нос и наранена при скалпирането й глава, изпаднала в психологически шок, неконтактна от 30 дена, като “лека телесна повреда” и освободиха палача й Георги Николаев Георгиев, дори без да го оставят под домашен арест, или с мярка подписка, или поне забрана да напуска страната и града!!! Но не само това. Те нарушават и Наказателно Процесуалния Кодекс – по-специално членовете 67 и 67а.

Чл. 67. (1) По предложение на прокурора със съгласие на пострадалия или по искане на пострадалия, съответният първоинстанционен съд може да забрани на обвиняемия:

  1. да доближава непосредствено пострадалия;
  2. да осъществява контакт с пострадалия под каквато и да е форма, включително по телефон, чрез електронна или обикновена поща и факс;
  3. да посещава определени населени места, райони или обекти, в които пострадалият пребивава или посещава.

Чл. 67а. Прокурорът в досъдебното производство и съдът в съдебното производство незабавно уведомяват пострадалия със специфични нужди от защита в случаите, когато:

  1. обвиняемият наруши взетата мярка за неотклонение домашен арест или задържане под стража;
  2. взетата мярка за неотклонение домашен арест или задържане под стража бъде отменена или заменена с подписка или гаранция.

Те пускат този психопат на свобода, БЕЗ ИЗОБЩО ДА УВЕДОМЯТ пострадалата и нейните родители! Случайно техен познат вижда касапина да се разхожда на свобода по улицата и ги предупреждава. Не ви ли се струва, че съдът и прокурора, като че ли са направили всичко възможно убиецът да си довърши започнатата работа?

За всеки от петимата “правосъдници” Наказателният Кодекс е предвидил съответното наказание в членовете 288, 291, 387, 282, Тези петимата, некадърни ли са, злонамерени ли са, зависими ли са, правеха услуга на някого ли, корумпирани ли са, са основните въпроси, които тормозеха хиляди българи, които протестираха няколко дни в над 30 града.

Някой им се обади по телефона да “пуснат нашето момче” или някой е дал на някого, дебел плик с пари. Така поне се говори и пише в медиите: “Позната от Стара Загора ми писа, че бащата на гадняра дал на съдийката 15 000 лева, за да го пусне от ареста.” пише Соня Колтуклиева. Още не сме чули полицията и прокуратурата да проверяват тази следа. Други два варианта, сподели адвокатът Емануил Йорданов – бивш министър на вътрешните работи:

“Единият е небрежност при изпълнение на служебните задължения, а вторият вариант би могъл да бъде нещо, за което вече се говори, доколкото знам в Стара Загора, а именно, че извършителят е лице, което има добри контакти със силни хора на деня в Стара Загора”, добави юристът.”

В тази посока на мисли, един интересен детайл е, къде и какво точно, работи Георги Николаев Георгиев, като “охранител”? Ако е охрана на заведение с договор със собственика е едно, ако е служител на охранителна фирма, пазеща заведението е друго.

1770099

Странно защо, нито разследващите полицаи, нито прокуратурата, не видяха униформената му фланелка на охранител. Ами фирмата си е изписана там.

“Ронин 99”

Защо не провериха веднага фирмата? Или не са му видели снимките?

Или просто не им се иска да я видят – “Ронин 99” ЕООД?

Още при ареста му, в протокола се вписва къде работи и ако лъже или не казва, е въпрос на елементарна проверка на договорите му – трудови или граждански, за да се разбере кой е работодателят. Даже си има електронен регистър на НОИ за целта. Без да си полицай и без да живееш в Стара Загора, можеш да откриеш, тази фирма. А както ще видите по-надолу, фирмата е стар познайник на полицията.

ronin-99-%d0%b5%d0%b8%d0%ba-203170091

Управителят й – Красимир Петев Джамбазов е свързан с още четири фирми.

%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%81%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d1%80-%d0%bf%d0%b5%d1%82%d0%b5%d0%b2-%d0%b4%d0%b6%d0%b0%d0%bc%d0%b1%d0%b0%d0%b7%d0%be%d0%b2

От тези четири фирми, “Так 84” ЕООД е с предмет на дейност ресторантьорство и не е изключено Георгиев да е охранявал нейни обекти. А от своя страна, управителят на фирмите – Красимир Петев Джамбазов, в тези фирми е в съдружие с Иван Павлов Павлов, който има други три фирми и Иван Велчев Христов, с 24 фирми. Полицията и прокуратурата спокойно можеха да проверят тези хора, дали нямат влияние в Окръжния съд примерно, за да измъкнат Георги Георгиев. Ако той наистина е работил в охранителната фирма “Ронин 99” ЕООД, възникват много въпроси, и към нея, и към полицията. Защото тогава трябва да се отговори, защо тази фирма назначава или държи на работа, осъждани рецидивисти, защо не е уволнен оттам, защо на тази фирма още не й е отнет лиценза за охранителна дейност и т.н.

Оказа се, че наистина е работил там. Фирмата е имала издадено допълнение към лиценз за извършване на частна охранителна дейност №2734/21.08.2014 год., съгласно което разрешената дейност е и за извършване на частна охранителна дейност по чл.5, ал.1, т.5 от ЗЧОД – охрана на питейни и развлекателни заведения, дискотеки, игрални и компютърни зали.

Който търси намира. Ето едно решение на Старозагорски административен съд по Наказателно с Административен Характер Дело № 368 15.10.2021 год. в което фирма “Ронин 99” ЕООД обжалва на втора инстанция Наказателно постановление №349а-1608/15.02.2021 год. на Началника на отдел „ОП“ към ОД на МВР – Стара Загора.

В мотивите си съдът установява следното:

„Ронин 99″ ЕООД извършва дейност по чл.5, ал..1, т.5 от ЗЧОД, в обект стопанисван от „Сикретс груп“ ООД гр. Пловдив, с което е сключило договор №001/15.09.2014 год. и допълнително споразумение №1 от 01.09.2016 год. към него за извършване на физическа невъоръжена охрана на бар клуб „Планета Пайнер“, находящ се в гр. Стара Загора, ул. “Цар Симеон Велики“ №105.

Дейността по охрана, в момента на проверката се осъществява чрез Георги Николаев Георгиев, ЕГН **, който извършва пропускателен режим при влизане в охраняваният обект чрез проверка на документи за самоличност, без да е сключен трудов договор с него, с което е нарушил чл.50, ал.1 във връзка с чл.5, ал.1, т.5 във връзка с чл.5, ал.1, т.2 от Закона за частната охранителна дейност.

В крайна сметка, Административният съд потвърждава решението на Районния съд и така Наказателното постановление на ОД на МВР, за налагане на 1000 лева глоба на фирма “Ронин 99” ЕООД, заради липсата на трудов договор на охранителя Георги Георгиев влиза в сила.

А Георги не е бил на трудов договор, защото вече е осъждан, тъй като през 2019 г., е пребил зверски млад мъж в чалготека в Стара Загора, за което е осъден на глоба от 1000 лв., казаха от военния съд в Пловдив пред „Телеграф“. “Първата присъда на Николаев е постановена на 27 януари 2021 г. от пловдивските военни магистрати. В нея е описано, че редник Божидар Петров, Георги Николаев и Димитър Стайков са пребили мъж в клуб „Планета Пайнер“ в Стара Загора през нощта на 6 април 2019 г. Тогава по хулигански подбуди тримата нападнали Даниел Тодоров.

Две години по-късно Георги отново пребил човек, нанасял му силни удари в главата и едва не го ослепил, но се разминал с обвинение за лека телесна. Там обаче получил пробация за срок от 6 месеца. Той изтекъл в края на юли тази година, което означава, че садистът е рязал Дебора, докато все още е в рамките на присъдата.”

“Втората присъда на Георги е изчетена от районния съд в Стара Загора на 30 януари тази година. Престъплението му пак е квалифицирано като лека телесна повреда и касае зверски побой над Радослав Георгиев, извършен на 15 февруари 2022 г. В документа, с който „Телеграф“ разполага, пише, че жертвата е получила „множество отоци и кръвонасядания по окосмената част на главата, оток и кръвонасядане по челото вдясно, масивни отоци по клепачите на дясното око, кръвоизлив под слизестата обвивка на дясната очница, оток по гърба вдясно“.

Да отбележим, колко е ценен Георги за някого. Фирмата му го държи нелегално на работа, защото вече е съден и не може да го води на трудов договор, тъй като за това ще й отнемат лиценза за охранителна дейност. Обаче все пак го слага охрана в бар клуб „Планета Пайнер“, собственост на пловдивска фирма, с която “Ронин” има договор за охрана. Рискува и в крайна сметка отнася 1000 лева глоба с Наказателното постановление на “Охранителна полиция”, проверявала дискотеката. Даже обжалва на две съдебни инстанции глобата, но в крайна сметка губи. Струва ли си такъв риск и постоянни разправии с полицията и съда? Не е ли странно? Защо просто не го уволниха и да вземат нормален човек на мястото му?

Още един въпрос, за коя фирма е по-ценен, касапина Георги, за тази в която (не)работи – “Ронин 99” ЕООД или за онази, чиято чалготека (не)охранява – „Сикретс груп“ ООД от гр. Пловдив? Ще разберем, като видим пловдивските собственици на заведението. Един от тях, чието заведение в Стара Загора – бар клуб „Планета Пайнер“, Георги Николаев охранява, е Пламен Кронев.

%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d0%ba%d0%be%d0%b2-%d0%bf%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b4%d0%b8%d0%b2%d1%81%d0%ba%d0%b8

Та така, Георги Георгиев се оказа много ценен, хем за “Ронин 99” ЕООД, която продължава да го държи нелегално на работа, цели три години в нарушение на Закона за частната охранителна дейност, хем за “Сикретс груп” ООД, която пък не се притеснява да ползва неговите “охранителни услуги” в заведението си в Стара Загора. Оказа се, че е ценен за много такива фирми, че и за цели две партии, които са на власт и сега.

Докато МВР и прокуратата събират данни по случая, наши източници от полицията и ъндърграунда се заклеха, че Николов е част от наказателната бригада на мутрата-лихвар Камен Желев. Татуираният примитив не е работил само като охранител в чалга клуб “Кавали” в Стара Загора, а е бил наемен бияч в дружеството за бързи кредити “Тера Груп” на въпросния мафиот. Жоро Бизона, както е по-популярен извергът в родния си град, работил под шапката на разстреляния посред бял ден през 2021 г. в офиса за бързи кредити Станимир Иванов – Стамбето. Бизона е бил разпитван за публичната екзекуция, но местните полицаи и прокурори са проявили престъпна немърливост към убийството в опитите си да разпънат чадър над безобразията на Камен Желев, който по настоящем се укрива в Гърция, защото е издирван във връзка с още по-ужасяващи и кървави престъпления. Освен да тормози и пребива длъжници, бандата на Жоро Бизона се е занимавала с купуване на гласове по време на местни избори в Стара Загора, Сливен, Ямбол и Айтос, и тази им престъпна дейност най-вероятно е причина да се ползват с такъв комфорт от страна на властите на национално ниво и в региона.”

Както виждате нищо скрито, не остава покрито довека….

“Отказ да стане компаньонка в страната, а след година – в Нидерландия или Белгия, стоял зад зверството върху 18-годишната ученичка Дебора Михайлова. Тази зловеща версия разпространяват от уста на уста заралии, познати и на девойката, и на садиста, упражнил насилието върху нея – Георги Николаев.

Според информация на източници прокуратурата в Стара Загора вече е започнала да рови по-надълбоко из причините за кълцането и стригането на Дебора – почерк, запазен за местните мафиоти от десетилетие насам, в търсене на основите на банда за трафик на хора, склоняване към проституция и износ на жива плът за Западна Европа, пише пресата у нас.

А схемата била много проста – всички потенциално угодни за клиентите млади момичета се “скаутвали” в местните дискотеки от охранители като Георги, които винаги били добре облечени, с тренирани тела, с изрядни усмивки.

Гардовете на фолк певачките омайвали наивните девойки, започвали дори връзки с тях (въпреки че също като Георги у дома се грижат за семейства и невръстни деца), след което започвал и шантажът с голи снимки, увещания за добри доходи и в крайна сметка, оплитане в мрежите на сводниците. Всяко дърпане, всеки отказ на вече набелязана и сочена за поддала се жертва се третирало сурово – именно с остригване, твърдят още запознати с гнусните престъпления.

И накрая да видим, кой всъщност покрива касапина Георгиев. Ето първото истинско разследване по въпроса.

Та така, цялата МГЕРБ – ръководена от Радослав Георгиев се състои от такива “охранители” и “спортисти”. Впрочем, съпругата му Теа Цонева, се оказа дъщеря на Мариан Цонев – кмет на Община Гурково от ДПС. Срещу Мариан Цонев и Халил Летифов от ДПС, сдружение БОЕЦ са внесли сигнал за купуване на гласове и е в ход досъдебно производство. Има и три снимки на които Радослав Георгиев е със свой приятел, който пък е приятел с Георги Николаев. А Бойко дава рамо на Радослав Георгиев, в една от изборните кампании.

photo_2023-07-31_17-35-21

И ако това не е достатъчно като следа, ето една снимка на Георги Николаев на гуляй с Младежкия ГЕРБ, ръководен от Радослав Георгиев.

%d0%b8%d0%b7%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%b0-%d1%81%d0%b7-%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%be-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%b0%d0%bd-%d0%b4%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d1%82%d1%80%d0%be%d0%b2

А жената на Радослав Георгиев – Теа Цонева, може да се похвали с къде-къде по-добри връзки.

%d1%86%d0%be%d0%bd%d0%b5%d0%b2%d0%b0-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%b0%d0%bd-%d1%86%d0%be%d0%bd%d0%b5%d0%b2-%d0%b8-%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b0%d0%b9%d1%8a-e1678435212328

Теа Цонева – съпругата на Радослав Георгиев от ГЕРБ, с баща си Мариан Цонев – кмет на Община Гурково от ДПС и Мустафа Карадайъ от ДПС. Изобщо, много мило семейство политици от сой.

Скрепената с истински брак гербо-депесарска дружба. А в парламента – с политически, между младоженците Карадайъ и Борисов, кой от тях е младоженката е ясно.

%d1%82%d0%b5%d0%b0-%d1%86%d0%be%d0%bd%d0%b5%d0%b2%d0%b0-%d0%b8-%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%be%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b2-%d0%b3%d0%b5%d0%be%d1%80%d0%b3%d0%b8%d0%b5%d0%b2

Четвъртата част “Няколко неприятни въпроса към МВР за “случая Дебора”, четете тук.

Дайте отговор

нагоре

Discover more from РТВ "Истина и Свобода"

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading