cropped-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0-3592060-4662627-png
Начало » Административната машина се задейства със скърцане

Административната машина се задейства със скърцане

image_9491425_1126_0

Преди няколко дни, на 8 декември 2023 г. изпратихме писмо с входящ № 50092/ 08.12.2023, на Кмета и Общинския съвет на София с предупреждение, че резултатите от втория тур на местните избори – по-точно балотажа за кмет, са недействителни, поради законови нарушения със сертифицирането на машините за гласуване.

Можете да си представите как се е почувствал Васил Терзиев, който ще бъде най-кратко, некадърно и скандално управлявалия София кмет. Още повече, доколкото получихме вътрешна информация от общината, администрацията го мрази и подиграва, и затова много чиновници са се зарадвали на това писмо, и сега очакват с надежда развитието. Вярно, че болшинството от тях са гербаджии, но фактът си е факт.

Надяваме се и в Столичния Общински Съвет, писмото да предизвика радост у едни, страх и яд у други. Ако разбира се, общинските съветници благоволят да го прочетат.

Като първи резултат, получихме отговор от администрацията на Столична Община, как върви преписката. Препратили са я на Общинската Избирателна Комисия по компетентност, сега горещият картоф е у тях. Ето писмото:

ДО
Г-ЖА ПОЛИНА ВИТАНОВА
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА
ОБЩИНСКА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ – СТОЛИЧНА ОБЩИНА

ДО
Г-Н БОРИСЛАВ ТАСЕВ
СЕКРЕТАР НА
ОБЩИНСКА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ – СТОЛИЧНА ОБЩИНА
ЕЛ. ПОЩА: oik2246@cik.bg

КОПИЕ: ЧРЕЗ:
КОНТАКТЕН ЦЕНТЪР
НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА
На рег. № СОА23-КЦ01-76284/08.12.2023 г.

ОТНОСНО: Гласуване на избиратели на изборите за общински съветници и за кметове, проведени на втори тур

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ВИТАНОВА,
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ТАСЕВ,
В Столична община, чрез Системата на Контактния център е постъпило писмо вх. рег. № СОА23-КЦ01-76284/08.12.2023 г., в което подателят навежда твърдения за недействителност на изборите за общински съветници и за кметове поради проблеми с машините за гласуване и нарушения на Изборния кодекс при сертифицирането на машините за гласуване и обявяване на невалидни резултати от втория тур на местните избори за кметове.
Предвид предоставените Ви правомощия, на основание чл. 87, ал. 1, т.1 и т.22 от Изборния кодекс, приложено, в интегриран файл към настоящото писмо, изпращам Ви писмото по компетентност.

Ето и оригинала отдолу за архив за историците.

Powered By EmbedPress

Сега очакваме, ОИК да препрати писмото на ЦИК, като се мотивират, че “нямат правомощия” да решат този въпрос и ще прехвърлят топката по-нагоре. Всъщност, така се и получи, първо със свое решение ОИК се произнесе, че нямат правомощия да решат проблема с машините за гласуване и оставиха сигнала ни без последствия. Оспорихме отказа им да се произнесат (вх. № 1745/03.01.2024 г.) и те прехвърлиха преписката за решаване в ЦИК.

А вероятно помните, че поради откритите от нас груби нарушения в сертифицирането на машините за гласуване, сме изпратили искане до Народното събрание с копие до Централната Избирателна Комисия и Министерството на електронното управление да премахнат изцяло машинното гласуване, като междувременно отменят резултатите от втория тур на кметските избори в София. Ето тук.

Все още нямаме отговори от тях. Но пък очакваме с нетърпение делото за касиране на изборните резултати в Благоевград на 21 декември, по което Административният съд в Благоевград беше изискал от ЦИК данни за машините, точно повтаряйки нашите аргументи.  Вижте това: “Административен съд – Благоевград изиска от ЦИК информация за машините, които са отпечатвали разписки от гласуване на балотажа на 5 ноември 2023 г. Според съда, от значение за делото са данните за номерата на машините и дали те са преминали сертификация, както и кой е извършил инсталирането на специализирания софтуер. Това стана в хода на делото по оспорения избор за кмет на община Благоевград. На балотаж спечели Методи Байкушев с около 800 гласа преднина пред бившия кмет Илко Стоянов, който заведе дело и оспори изборните резултати.” Затова се надяваме в Благоевград, г-н Илко Стоянов, по съдебен ред да отмени “победата” на фалшиво избрания пепедебеец Методи Байкушев и да си седне на кметското място.

В края на януари 2024 г., пък ще се гледа и делото на Ваня Григорова срещу изборните резултати в София, където също се надяваме на резултат. Дори и да не успеем да бутнем Васил Терзиев по съдебен ред, заради фалшифицираните избори, имаме следващи ходове.

Тая необолшевишка соросоидна пасмина от розови еднорози и зелени костенурки, окупирала управлението на София, ще бъде свалена с гръм и трясък, докато не е направила още по-големи поразии. Но за това, след празниците, всяко нещо по реда си във времето. Следете сайта ни, ще бъде интересно.

Всъщност, вече направихме следващия ход, вижте тук.


Discover more from РТВ "Истина и Свобода"

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Дайте отговор

нагоре