cropped-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0-3592060-4662627-png
Начало » А с английските фирми на кмета, какво правим?

А с английските фирми на кмета, какво правим?

marionetki-2339

Вчера Общинската Избирателна Комисия – Столична, свърши отлична работа, като предприе необходимите законови мерки, да провери по документи от Търговския регистър и от Столичен Общински Съвет, дали г-н Терзиев е уведомил ОИК и СОС, че напуска търговските си дружества и по-важното, дали наистина го е сторил, и то в законовия 30 дневен срок.

Но тъй като той има фирми не само в България, трябва да напусне и чуждестранните си такива. По този повод, ето и нашето ново искане (вх. № 1748/10.01.2024 г.) изпратено днес до ОИК-Столична:


До
Общинска Избирателна Комисия
Столична

С И Г Н А Л
от
Радио и Телевизия „Истина и Свобода“


Относно: Допълнителни факти и обстоятелства по наш първоначален сигнал за вероятна несъвместимост на кмета Васил Терзиев съгласно чл. 41 ал. 1 от ЗМСМА.

Уважаеми Дами и Господа,
Във връзка с вашата проверка на съвместимостта на г-н Васил Терзиев по чл. 41 ал. 1 от ЗМСМА, чрез документите изискани от Търговския регистър и Столичен Общински Съвет, настояваме, проверката да обхване и английските фирми на г-н Терзиев, в които е/бил директор и/или е имал/има дялове. Надяваме се и да ги е включил в уведомленията си до ОИК и председателя на СОС, съгласно изискванията на ЗМСМА.
По наша частична и непълна информация от британския търговски регистър, г-н Васил Александров Терзиев е, или е бил, поне в три фирми регистрирани във Великобритания. Съответно:

  • SPECSTIMATE LIMITED Company number 11121219;
  • METASIM LIMITED Company number 13032303;
  • PAYHAWK LIMITED Company number 11747263;

По данни от регистъра е бил и директор в тях, но е напуснал постовете в периода 15 юни – 29 август 2023 г. Няма никаква гаранция, че е прехвърлил/продал и дяловото си участие в тях, ако е имал такова. Нито има яснота дали е имал/прехвърлил/запазил дялово участие в други фирми, регистрирани във Великобритания, за които нямаме данни.
Въобще не е известно, в колко регистрирани в Обединеното Кралство фирми е участвал г-н Терзиев и дали е излязъл от всички тях, съобразно изискванията на ЗМСМА.
Моля за проверка на тези обстоятелства, като направите официално запитване до британския търговски регистър.
Приложение: Извадки от британския търговски регистър за актуалното състояние на горецитираните фирми към 23.12.2023 г. и една негова оставка като директор.


Както казахме в предишен материал, той е избран абсолютно незаконно, поради проблема с машините за гласуване. Вижте тук:

На второ място, има явни фалшификации в отчитането на гласовете в цяла София, които ще изплуват в делото, което води Ваня Григорова.

Сега чакаме ОИК или съдът да си свършат работата до януари 2024г. Ако не се получи, ще извадим още един несъкрушим аргумент, с който ще отстраним това политическо недоразумение Васил Терзиев от кметския пост. Както писахме вече, той ще бъде най-кратко, некадърно и скандално управлявалия София кмет в историята на града.

На всички желаем Весели Рождественски и Новогодишни Празници!

⭐️Кликнете върху връзката, за да получите 💰180лв. пакет от купони или ⭐️ Потърсете aco013087 в приложението на Temu за да получите💰30% отстъпка!! Изтеглете го от връзката горе.

Можете да ни пишете в коментарите отдолу под статията или да се свържете с нас по електронна поща, или във Фeйcбуk.

Запишете се и за нашите известия по електронна поща.

Влезте и в нашия форум, за да обсъждате свободно темите без цензура и да търсим общи решения на проблемите.

Дайте отговор

нагоре

Discover more from РТВ "Истина и Свобода"

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading