cropped-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0-3592060-4662627-png
Начало » Ник Щайн съди Телевизия “България 24” за 100 000 лева обезщетение

Ник Щайн съди Телевизия “България 24” за 100 000 лева обезщетение

Разследващият журналист е завел иск за обезщетение, поради скандалното му уволнение от управителката Светослава Рудолф, извършено в ефир по време на живото му предаване, за което писахме наскоро.

Нашата медия се свърза с него още тогава и му заявихме пълната си подкрепа, лично на него и на принципите за свободата на словото, която е в основата на демокрацията изобщо и които ние неотклонно изповядваме. Ние го ценим на първо място като стойностен човек, като добър приятел на България и като смел разследващ журналист, който непоколебимо отстоява в работата си принципите на търсенето на истината, честността и отговорността. Даже бихме казали, че той макар и германец, е по-добър българин от много уж българи. Затова и беше така любезен да ни предостави исковата молба първо на нас, която публикуваме тук.

Powered By EmbedPress

Ник даде изявление първо за нас, защото ние незабавно откликнахме, да отразим скандалното поведение на Светослава Рудолф, която наруши всички и всякакви журналистически, морални и човешки правила и стандарти, при неговото уволнение в ефир и хвърли срамно петно върху българската журналистика, което ще остане като позор в българската история завинаги.

Ник Щайн каза, че в случая с неговото дело за обезщетението, изобщо не става въпрос за пари, а целта му е, да защити свещената свобода на словото, която той в целия си съзнателен живот отстоява, като всеки свободен човек. Освен това, като професионален разследващ журналист е прилагал най-високите стандарти на германската журналистика в българските условия. Затова е възмутен и обиден от случилото се, и заведеното от него дело е в защита на справедливостта, и отстояване на истината и морала. Целта му е да докаже правотата си и да даде урок на всички онези, които поради политически или други обвързаности и зависимости, тъпчат истината и налагат цензура.

Ние като свободна медия напълно споделяме неговите възгледи и заставаме на негова страна, още повече, че познаваме отлично Светослава Рудолф и нейната лична и професионална биография, но за това отделно ще пишем. Има какво да кажем по въпроса.

В момента, поддръжници и симпатизанти на Ник Щайн се самоорганизират за протест пред централата на “Телевизия България 24” под надслов: “Да защитим свободата на словото!” на 21 март 2024 г., четвъртък от 18:00 часа. Заявили са присъствие хора от цяла България.

Големи международни медии ще отразят събитието с разбираем интерес. Ник получи подкрепа от вестник “Свободно слово” и РТВ “Истина и Свобода”. Очакваме и други наши съратници от приятелски медии да се присъединят в инициативата.

Припомняме случая с предишната ни публикация по въпроса. И призоваваме българите да присъстват на протеста.

Да поведем кръстоносен поход в защита на свободата на словото!

⭐️Кликнете върху връзката, за да получите 💰180лв. пакет от купони или ⭐️ Потърсете aco013087 в приложението на Temu за да получите💰30% отстъпка!! Изтеглете го от връзката горе.

Можете да ни пишете в коментарите отдолу под статията или да се свържете с нас по електронна поща, или във Фeйcбуk.

Запишете се и за нашите известия по електронна поща.

Влезте и в нашия форум, за да обсъждате свободно темите без цензура и да търсим общи решения на проблемите.

Дайте отговор

нагоре

Discover more from РТВ "Истина и Свобода"

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading