cropped-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0-3592060-4662627-png
Начало » И Виолета Лорер е нарушила закона

И Виолета Лорер е нарушила закона

При това на три пъти. Съпругата на Даниел Лорер си е лика-прилика с него. И двамата проявяват еднаква алчност за държавни постове и пари. Спомнете си скандала, когато искаха да я уреждат в Европейската Инвестиционна Банка, който толкова се разрастна, че в крайна сметка тя сама се отказа. Даниел пък се мъчеха да го вредят за еврокомисар, но и той се размина със сладкия пост.

И това са хора, които никак не са бедни, меко казано, по-скоро са милионери, особено тя, измерено в имоти. Но властта си ги влече, при това в някаква явно патологична форма. Лошото при тях двамата е, че винаги погазват закона, а той специално и Конституцията. За което г-н Лорер преди дни го дадохме в Комисията за Противодействие на Корупцията. Вижте тук.

И освен, че са заедно в политиката имотите и фирмите си, те са заедно и в закононарушенията. Затова днес изпратихме и г-жа Виолета Лорер да прави компания на мъжа си в Комисията за Противодействие на Корупцията, за същите нарушения като него.


До

Комисия за Противодействие на Корупцията

До

Министерски съвет

С И Г Н А Л 

от Радио и Телевизия „Истина и Свобода“

Относно: Несъвместимост и състояние на конфликт на интереси на държавен служител поради нарушение на Закона за администрацията.

Уважаеми Дами и Господа,

В чл. 19 ал. 7 т. 2 и 3 на Закона за администрацията е забранено на заместник-министрите да упражняват търговска дейност или да са управители, търговски пълномощници, търговски представители, прокуристи, търговски посредници, ликвидатори или синдици на търговски дружества; да са членове на орган на управление или контрол на търговско дружество или кооперация.

Госпожа Виолета Антониева Лорер е била заместник-министър в Министерство на икономиката, енергетиката и туризма в периода 22 март – 29 май 2013 г. В същото време е била управител във фирма ЛОЗА БГ” ЕООД от 19.11.2012 до 25.01.2022г., което дружество от своя страна е държало дялове във фирмата  “Юлимпикс” ООД от 21.03.2013г. до 02.10.2020г. Същевременно е била и съдружник във фирма “4С БЪЛГАРИЯ” ООД от 04.10.2010 до 11.08.2015 г.

Тя беше и зам.-министър на финансите в първото служебно правителство на министър-председателя Стефан Янев в периода 12 май – 16 септември 2021 г. В периода декември 2021 – юли 2022 г. е началник на кабинета на вицепремиера по еврофондовете и финансов министър Асен Василев. Като такава отново попада в обхвата на Закона за администрацията, уреждащ статута й съгласно чл. 28. Същевременно упражнява и търговска дейност като съдружник в периода 19.11.201225.01.2022 във фирма “ЛОЗА БГ” ЕООД в противоречие с чл. 19 ал. 7 т.2 от Закона за администрацията.

Моля за вашата проверка по гореизложените факти и обстоятелства, налични в Търговския регистър на Агенцията по вписванията и предприемане на съответните законови действия.

21.3.2024 г.

Гр. София

С уважение:

Александър Иванов – редактор

РТВ „Истина и Свобода“


Сега чакаме комисията да си свърши работата с тях двамата, а накрая можем да опрем и до прокуратурата в тези скандални случаи на погазване на законите на страната.

⭐️Кликнете върху връзката, за да получите 💰180лв. пакет от купони или ⭐️ Потърсете aco013087 в приложението на Temu за да получите💰30% отстъпка!! Изтеглете го от връзката горе.

Запишете се и за нашите известия по електронна поща.

Влезте и в нашия форум, за да обсъждате свободно темите без цензура и да търсим общи решения на проблемите.


Discover more from РТВ "Истина и Свобода"

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Дайте отговор

нагоре