cropped-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0-3592060-4662627-png
Начало » Още един районен кмет в София е пътник

Още един районен кмет в София е пътник

Вече ни омръзна да подаваме искания за отстраняване на кметове заради участието им във фирми и всички до един да са от ПП-ДБ. Но нарушението на закона си е нарушение и всеки трябва да си понесе последствията.

Този път става дума за кмета на район “Слатина” в София – Георги Илиев, който на всичко отгоре кара втори мандат. Но с типичната за всичките му съпартийци наглост, продължава да има дялово участие във фирмата на жена си. По-точно фирмата изцяло е била негова, но при избора му за кмет е прехвърлил половината на нея и я е направил управител. Явно си е мислел, че с това не нарушава закона, но е в груба грешка и сега ще си понесе последствията. Ето и поредното ни искане до Общинската Избирателна Комисия – Столична, което изпратихме днес – 06.06.2024 г.


До
Общинска Избирателна Комисия
Град София

С И Г Н А Л
от
Радио и Телевизия „Истина и Свобода“


Относно: Вероятна несъвместимост на кмета на Район „Слатина“ – Столична Община, Георги Пламенов Илиев съгласно чл. 41 ал. 1 от ЗМСМА

Уважаеми Дами и Господа,
Господин Георги Пламенов Илиев е втори мандат кмет на Район „Слатина“ в Столична община. Съгласно чл. 41 ал. 1 и ал. 3 от ЗМСМА, той не може да извършва търговска дейност по смисъла на Търговския закон, и е длъжен да прекрати участието си в такава, в срок от 30 дни от полагането на клетвата и да уведоми писмено и общинската избирателна комисия, още в началото на първия си мандат.
В Търговския регистър обаче, към дата 06.06.2024 г., излиза негово дялово участие във фирмата „Севън Старс Ес Пи Ю“ ООД с ЕИК 131056471, с дял от 2500 лева.
Тоест, в преклузивния 30 дневен срок още в първия си кметски мандат, г-н Илиев не е прекратил търговската си дейност и се явява в несъвместимост с кметския си пост в нарушение на ЗМСМА.
Моля за проверка на това обстоятелство и при установяване на нарушение на разпоредбата на чл. 41 ал. 1 и 3 от ЗМСМА, да приложите правомощията си по чл. 42 ал. 1 т.9, като прекратите предсрочно пълномощията му на кмет.
Приложение:

  1. Извадка от Търговски регистър за актуалното състояние на фирмата към 06.06.2024 г.

РТВ „Истина и Свобода“
Александър Иванов – редактор

На всичко отгоре, тази негова и на жена му фирма, в момента печата книжа за изборите за Столична община. Такова върховно нахалство могат да проявят само от ПП-ДБ. Да напомним и другите симпатяги, които ОИК още разследва за същите нарушения.

⭐️Кликнете върху връзката, за да получите 💰180лв. пакет от купони или ⭐️ Потърсете aco013087 в приложението на Temu за да получите💰30% отстъпка!! Изтеглете го от връзката горе.

Можете да ни пишете в коментарите отдолу под статията или да се свържете с нас по електронна поща, или във Фeйcбуk.

Запишете се и за нашите известия по електронна поща.

Влезте и в нашия форум, за да обсъждате свободно темите без цензура и да търсим общи решения на проблемите.


Discover more from РТВ "Истина и Свобода"

Subscribe to get the latest posts to your email.

Дайте отговор

нагоре