cropped-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0-3592060-4662627-png
Начало » Мечтите на Путин

Мечтите на Путин

Тия се взеха много насериозно. Вижте на картата как си представят Русия или по-точно бленуваният от управниците им начело с Путин – СССР 2. Освен, че са възстановили границите на стария СССР в комплект с Литва, Латвия, Естония, Грузия, Армения, Азербайджан, Казахстан, Узбекистан, Киргизстан, Таджикистан и Туркменистан, ами са присъединили още и Монголия, Финландия, Полша, Чехия, Словакия, Източна Германия, Унгария, Румъния, България разбира се, че и Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина, Хърватска, Словения и Албания, че даже и Гърция, която никога в историята не са успели да окупират. А разбира се, са си върнали и Аляска, която царят им продаде на американците през 1867 г. Ех, мечтиии….

Е, сега ясно ли е, защо Путин в края на 2021 г., даде ултиматум на НАТО да си изтегли войските на границите от 1997 г.? И ясно ли е, че НАТО няма как да го направи? А ясно ли е за кого и за какво точно работят в България, всички копейки и рубладжии?

https://rtvsis.eu/2023/07/18/%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%ba%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%bf%d1%83%d1%82%d0%b8%d0%bd-%d0%b5-%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%b8%d0%b3%d0%bb%d0%be%d0%b1%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d1%81%d1%82-%d1%82%d0%be%d0%bb%d0%ba%d0%be-2/

Но всъщност руснаците имат един голям проблем. В китайските учебници по история и география, децата виждат това.

И учителите ги учат, че това на север са само временно загубени исконни китайски земи, които един ден ще се върнат в лоното на великата майка Родина. И ако това се учи съвсем открито в китайските училища, представете си какво се говори тайно в китайската армия, служби за сигурност и правителството? И китайците под мъдрото ръководство на другаря Си Дзинпин, търпеливо и прилежно работят за осъществяването на тази своя географска карта.

Не, че някои руснаци не го виждат и не са го казвали и писали: “Для России это все крайне печально. Становится очевидным, что в долгосрочной перспективе для Москвы куда более естественными, надежными и безопасными союзниками были бы США и Евросоюз. В отличие от китайцев они не имели к нам территориальных претензий, а их институты выглядели куда более приятным примером для подражания. Но так получилось, что для удержания власти одной группе интересов понадобилось вступить в конфликт с Западом и, как следствие, искать друзей на Востоке.”

Накратко преразказано, за Русия по-естествени, надеждни и безопасни съюзници бяха Европа и САЩ, те нямат териториални претенции към нея, за разлика от китайците и институциите им са къде, къде по-приятен пример за подражание, за разлика от Китай, особено с неговия електронен концлагер, наречен “Социална кредитна Система” Но така се получи, че за да задържи властта си, една група имаше интерес да започне конфликт със Запада и като следствие, да търси “приятели” на Изток.

И докато Путин си самоликвидира армията в Украйна, съсипва икономиката на страната си, докато на фронта умират младите и ценни за Русия мъже, много от които никога няма да имат семейство и деца, защото ще оставят костите си в плодородните черноземи на Украйна, то китайците на изток доволно потриват ръце и и се радват на глупостта Путинова.

Защото Путин вече фактически продаде Сибир на китайците. Да, да, задайте в Ютюб търсачката фразата “Путин продал Сибир” и ще видите толкова материали, че свят ще ви се завие… И са правени от руски патриоти, които милеят за Родината си и мразят Путин. Защото китайците настъпват като колонизатори в руския Далечен изток, засега мирно, с пари и фирми и най-вече сватби с рускини. Идват и като обикновени работници и специалисти.

И забележете: “В 2004 г. Россия «добровольно вернула» Китаю свыше 170 кв. км островных территорий на Амуре, а в 2017 г. отдала 2 млн га российских земель китайцам в аренду на срок от 49 до 70 лет.” 

Путин освен, че е върнал 170 квадратни километра острови в река Амур на Китай, (включително прословутия остров Даманский, за който китайската и съветската армия се сбиха през 1969 година и за малко да избухне ядрена война между тях), но е дал под аренда 2 милиона хектара земи за период от 49 до 70 години на китайци – главно земеделски земи. Познайте дали китайците с техните темпове на правене на деца, ще ги върнат доброволно някога и ще се изселят обратно в Родината си?

В Сибир китайците изсичат варварски горите и ги изнасят в Китай като суровина за строителните и мебелните си фирми. Китайски фирми строят хотели по крайбрежието на езерото Байкал. Китайци купуват земи, къщи, предприятия, заселват се в руските територии, женят се за рускини и правят деца, които стават китайчета… Има специализирани сайтове в Китай предлагащи рускини за съпруги в Далечния изток на Русия като стока. А китайската държава отпуска изгодни кредити и подпомага всеки китаец заселил се в Сибир и Далечния изток да направи собствено предприемачество, да купи земя и къща, да отвори магазин или направи предприятие и да подготви колонизацията на тази руска земя, която само след две поколения ще е китайска по население. 

Защото от 146 милионна Русия, само между 25 и 35 милиона руснаци живеят източно от Урал. Достатъчно е да се заселят там 30 – 50 милиона китайци от милиард и четиристотин милионното им население и играта приключва. А вътрешната политика на Путин и на местните корумпирани губернатори, услужливо  помагат в това начинание на “съюзника и приятеля” си Си Дзинпин.

Та както казва Андрей Пионтковский: “А песимистичната част е, че през 2040 година изобщо няма да има руски президент. Великият китайски народ ще реализира своята политика да върне в свое притежание всички земи, които царското правителство му е отнело чрез несправедливи договори. Икономически това вече става. През 2040 година може президентът ни да бъде първи секретар на московския областен комитет на Китайската Народна партия. Ако Путин остане на поста си до 2040, това му е перспективата. Без сътрудничество със Запада, това младшо партньорство с Китай ще доведе Русия до загуба на своя суверенитет и  на своята правосубектност.”

Ето защо, Путин здраво настъпи мотиката с братоубийствената война разпалена с нахлуването в Украйна. Вместо да укрепва Сибир и Далечния изток, да създаде силни военни райони и съоръжения там, да увеличава руското население и да развива икономиката в източните просторни краища на Русия, за да сдържа Китай, Путин се вплете в самоубийствена война в Европа, която в момента унищожава армията му, ресурсите, икономиката и авторитета на страната, и най-вече руския народ. Украинците от братя, се превърнаха в заклети врагове и всяка надежда за нова съвместна държава с Украйна, каквато са били през вековете в императорска и съветска Русия, се изпари за десетилетия напред.

В допълнение, НАТО и Европейският съюз вместо да се разпаднат, се стегнаха, мобилизираха и обединиха пред руската заплаха. Вместо общо евразийско пространство, обединяващо руските ресурси с европейските технологии, Путин предизвика издигането на нова желязна завеса между Русия и Европа.

А можеше да има Европа от Лисабон до Владивосток….” Но това е друга тема, за друг анализ.

нагоре

Discover more from РТВ "Истина и Свобода"

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading