cropped-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0-3592060-4662627-png
Начало » Да защитим наличните пари, чрез Конституцията

Да защитим наличните пари, чрез Конституцията

50-%d0%bb%d0%b5%d0%b2

В Австрия вече има такова предложение, правото на използване на налични пари да се впише в Конституцията на страната. В САЩ, кандидатът за президент Рон де Сантис обяви, че ще наложи забрана Федералният Резерв да емитира електронни пари, ако стане президент:

„Aĸo aз cъм пpeзидeнт, oщe в пъpвия дeн щe пpeĸpaтя пpoeĸтитe зa цифpoв дoлap. Kpaй! Toвa нямa дa ce cлyчи в тaзи cтpaнa.“

Веселин Киров повдигна темата във вестник “Труд”. Дори предложи конкретни текстове. В Народното Събрание, подобно предложение за промяна в Конституцията щеше да прави партия “Възраждане”, но в крайна сметка не направиха нищо, за разлика от Сдружение Консервативен Институт, които внесоха писмено такова искане в парламента. Важното е, че вече има сериозни гласове на политици и общественици, противопоставящи се на цифровото робство, готвено ни от световните банкери и шайката човекомразци, олицетворявана от Клаус Шваб. Затова и ние се включихме, като изпратихме още едно предложение за гарантиране, като конституционно право на разплащанията с налични пари, а пътьом защитаваме и българския лев. Ето и нашето предложение регистрирано с вх. № ПГ-49-331-00-9/11.12.2023 г. и предоставено на Комисията по конституционни въпроси в 49-ото Народно събрание:


До

Народното Събрание

Град София

ПРЕДЛОЖЕНИЕ

от

Радио и Телевизия „Истина и Свобода“

Относно: Предложение за изменение и допълнение на Конституцията, за гарантиране на правото на извършване на разплащания с налични пари.

Уважаеми дами и господа народни представители,

В момента има силен натиск в България и по света за ограничаване на разплащанията с налични пари и преминаването изцяло към електронни разплащания, като първа стъпка към премахването на наличните пари изобщо.

Това крие огромна опасност от злоупотреби от страна на държавната власт, банките – посредници и други структури, които ще ограничат правата на хората и организациите, ще ги поставят в зависимост и ще ликвидират свободата и неприкосновеността на гражданите и предприемачите. Сериозно ще пострада и стопанската дейност, ще бъдат нарушени основни права и свободи.

Отделно, зависимостта на парично – платежната система от електрическа и интернет инфраструктура и специално оборудване, създава реална заплаха при спирането на тяхната работа при войни, бедствия, аварии и други кризи, хакерски атаки и други подобни, да настъпи финансова, стопанска и обществена катастрофа.

Затова предлагаме и настояваме, в  Конституцията да  се създадат гаранции за паричното обращение с налични пари, като в чл. 60 се добавят нови алинеи 3, 4, 5, 6 и 7:

(3) Всички физически и юридически лица имат правото да извършват и получават всякакви плащания на стоки, услуги, данъци, такси, и други, в брой, с налични пари в националната валута.

(4) Правото да се извършват финансови операции с налични пари  в брой във всички банкови, административни, стопански и други институции и организации, е гарантирано и не може да бъде отказано.

(5) Електронни плащания се допускат, само при финансови операции с големи парични средства, над размер, който се установява със закон.

(6) Емитирането на пари в брой, като законно платежно средство е гарантирано и е задължение на държавата чрез БНБ.

(7) Национално платежно средство е българският лев, който от своя страна се състои от 100 стотинки, като паричните единици се  издават на хартия или метал.

Моля да бъде разгледано и нашето предложение, при сегашните промени в Конституцията.

Дата: 11.12.2023 г.

Град София

РТВ „Истина и Свобода“

Александър Иванов – редактор


Ако желаете да се присъедините към това искане, можете да отпечатате образеца на писмото, да допълните вашите данни и да го пратите в Народното Събрание от ваше име. Колкото повече хора и организации направят това, толкова по-голям натиск ще окажем на народните представители да се вслушат в гласа на народа. Изтеглете образеца в word формат отдолу и го пратете като писмо на адреса на Народното Събрание в София, но можете да го пратите и по електронна поща. Не забравяйте да поискате входящ номер. Пощите им са:
priemna@president.bg
ms_priemna@government.bg
infocenter@parliament.bg

Адрес на Народното Събрание: 
гр. София – 1169, пл. „Княз Александър I“ №1
Телефони за връзка: 02/939-25-30; 24-87; 24-04; 30-45; 31-45; 24-89
Е-mail: infocenter@parliament.bg 

В тази поредна битка, ни подкрепиха, както винаги, нашите верни съратници от godlessera и bgprevedi. Очакваме да се включат и другите антиглобалистки и патриотични организации и хора, без значение на останалите ни идеологически различия. Защото врагът ни е общ и победата над него може да бъде постигната само с обединените ни усилия!

Включете се и вие в битката днес, утре може да бъде късно!

Да не забравяме, че тече и кампанията ни срещу банките, електронните плащания и цифровите пари – водещи към електронния концлагер, така мечтан от глобалистите. Включете се тук.

Припомнете си, как стъпка по стъпка ви налагат цифровото робство с едно филмче на британската съпротива илюстриращо проблемите описани по-горе.

YouTube player

⭐️Кликнете върху връзката, за да получите 💰180лв. пакет от купони или ⭐️ Потърсете aco013087 в приложението на Temu за да получите💰30% отстъпка!! Изтеглете го от връзката горе.

Можете да ни пишете в коментарите отдолу под статията или да се свържете с нас по електронна поща, или във Фeйcбуk.

Запишете се и за нашите известия по електронна поща.

Влезте и в нашия форум, за да обсъждате свободно темите без цензура и да търсим общи решения на проблемите.


Discover more from РТВ "Истина и Свобода"

Subscribe to get the latest posts to your email.

2 thoughts on “Да защитим наличните пари, чрез Конституцията

  1. Ние вече изпратихе писмото до Народното събрани. Всеки, който иска, може да го направи. Всички са наясно, че с премахването на наличните пари ще се премахне анонимността и конфиденциалността на всякакви плащания. Правителството и всеки злонамерен човек ще знае абсолютно всичко за вас. А това никога не е добре.

Дайте отговор

нагоре