cropped-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0-3592060-4662627-png
Начало » Двама руснаци за България

Двама руснаци за България

%d1%80%d1%83%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%b1

Често пъти, някои руснаци са по-добри българи, от ония уж “българи”, като Костадин Костадинов примерно, които по изключително срамен начин обслужват интересите на Кремъл, показвайки пълна липса на лично и национално достойнство.

Ето какво написа руския дисидент, който живее в България – Михаил Ежов, по повод ония “българи”, които отидоха на прожекцията на пропагандния филм на RT “Азовстал” в Руския център в София:

“Аз като руснак, гражданин на Русия, който живее във вашата страна съм ви благодарен за това, че ме приехте. И аз искам да ви предупредя относно заигравките ви с руската пропаганда. Русия не ви смята за държава! Русия не смята, българския народ за независим! Тя смята, че вие българите сте нейна колония. И рано или късно може да дойде да ви „освобождава“ както дойдоха да „освободят“ Украйна. Вие искате руски танкове на вашата земя? Искате да видите Варна като Мариупол? Искате София да бъде обстрелвана с ракети денонощно от акваторията на Черно море??? Искате масови гробища до Бургас? Искате да видите как руски войници крадат във Велико Търново тоалетните ви чинии и пералните ви?!
Разберете, вече няма Руска империя! Вие на никого нищо не дължите за вашата свобода! Путин не е император, Русия не е империя! Вие на никого нищо не дължите! Вие сте свободни хора! Българи!!!”

Сайта на Михаил Ежов е тук.

А да припомним и едно позабравено старо изказване на друг един руснак за България и преценете, кой от двамата е истински български патриот – Костадин Костадинов или Генерал Леонид Решетников:

„Вижте какво, скъпи мои, нека се разберем, че не България и българският народ са предавали и предават Русия и руския народ – тъкмо обратното, ние, руснаците, непрекъснато сме предавали България и българския народ, а това е най-големият абсурд в историята. Защото, ние, руския народ и Русия като държава сме станали такива, каквито сме, благодарение на България и българския народ! Защото тъкмо България и българският народ са ни дали кирилицата и православието, чрез които ние, руснаците, сме станали нация и държава!”  

генерал Леонид Решетников

бивш директор на Руския Институт за Стратегически Изследвания

Ето какво още казва той за Русия и България:

“10-ти и 11-ти век България изигра решаваща роля в покръстването на Русия. От тук тръгна цялата религиозна литература. И преводи на библията, на евангелията, писанията на всички светци от първите векове на християнството. От тук тръгнаха! 

Първият Киевски митрополит Михаил беше българин. Многото свещеници, които дойдоха в Киевска Рус бяха българи. Това не трябва да забравяме. Справедливо питате дали си спомнят нашите хора – никой не знае нищо! Защо? Защото имахме 73 години комунистически режим, който не позволяваше да пишем за това, да говорим за това, за Кирил и Методий също. Средата на 80-те участвах в една борба, за да разрешат да празнуваме Кирил и Методий. Участвах като гражданин, макар че вече бях полковник. Забранено беше. И тази връзка изчезна в паметта на нашия народ. Сега трябва да я възстановим, да знаят ролята на България в развитието на ранната средновековна Русия. Аз съм българофил – ако обичаш Русия, трябва да обичаш и България, защото сме от един корен. … Погледнете в какво са превърнали така наречената Македония! Откъснаха я и 100 години работиха над създаването на “македонски народ”. Откъснаха Македония от България. А какво е Македония за България? Това е Охрид, това са учениците на Кирил и Методий, това е всичко, което се е правило за славянството – преводи, издания, литература…”

Леонид Решетников е генерал от руското Външно разузнаване, доктор по история.

До 2009 г. е началник Управление Външно разузнаване.

До 2017 г. е директор на «Руски институт за стратегически изследвания».

Заместник-председател на „Двуглав орел“.

Председател на наблюдателния съвет на “Царьград медиа”.

Член на:

Научния съвет при Министерството на външните работи

Научния съвет при Съвета по Безопасност

Обществения съвет при Министерството на отбраната

През 2017 г. Путин го награждава с Орден за заслуги пред Отечеството

Дайте отговор

нагоре

Discover more from РТВ "Истина и Свобода"

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading