cropped-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0-3592060-4662627-png
Начало » Забравихме ли и фирмата на “кмета” Терзиев в САЩ? А оная в София?

Забравихме ли и фирмата на “кмета” Терзиев в САЩ? А оная в София?

Докато чакаме Общинската Избирателна Комисия – Столична, да се събере на 3 януари 2024 г., за да реши какво прави по въпроса с фирмата “Мадж.ио”, в която с дялово участие се оказа и “кмета” Терзиев и да прецени как да постъпи с английските му фирми, да им поставим на вниманието, участието му в още две фирми – едната в САЩ, а другата в София, България.

Вижте нашето ново искане изпратено днес – 27.12.2023 г., (получен вх. N: 1749/10.01.2024 г.) до ОИК – Столична:


До
Общинска Избирателна Комисия
Столична

С И Г Н А Л
от
Радио и Телевизия „Истина и Свобода“


Относно: Нови факти относно наш сигнал за вероятна несъвместимост на кмета Васил Терзиев съгласно чл. 41 ал. 1 от ЗМСМА по наш първоначален сигнал.

Уважаеми Дами и Господа,

Във връзка с вашата проверка на съвместимостта на г-н Васил Терзиев по чл. 41 ал. 1 от ЗМСМА, чрез документите изискани от Търговския регистър и Столичен Общински Съвет, настояваме, проверката да обхване и още две фирми на г-н Терзиев, в които се появява като директор. Остава отворен и въпросът дали ги е включил в уведомленията си до ОИК и председателя на СОС, съгласно изискванията на ЗМСМА.

По общодостъпна информация г-н Васил Терзиев е бил назначен през 2017 г. за директор в американската фирма MacStadium inc, намираща се в град Атланта, щат Джорджия, САЩ. През 2022 г. на обществено мероприятие е представен отново като директор във фирмата. Няма никакви данни впоследствие да е бил освободен от поста или да е напуснал.

В момента фигурира като директор в няколко частни регистъра на световните компании, които не са официални държавни източници на информация. Например в Crunchbase.com, zippia.com и няколко други такива. Екранните снимки са отдолу.

Поради особеностите на регистрацията на фирмите в САЩ, в тамошния местен регистър на щата Джорджия е даден само главния съвет на директорите с членовете му, но не и второстепенните директори от по-ниско ниво, за какъвто е бил назначен г-н Терзиев.

Затова настоявам да изискате по официален ред от щатския регистър в Джорджия, САЩ данни за актуалното състояние и длъжност на г-н Терзиев във фирмата MacStadium inc.

Даваме пълните й данни за регистрацията на компанията в САЩ долу. А това е сайта на фирмата.

Фирменият регистър на град Атланта, щат Джорджия, САЩ е на адрес https://georgia.gov/.

Втората фирма в която се появява г-н Васил Терзиев като управляващ съдружник и главен изпълнителен директор e VTI Capital с адрес в София – Campus X, 31 Alexander Malinov Blvd., Sofia, Bulgaria.

С тази фирма, нещата са още по-странни, доколкото на сайта им и в мрежата няма никаква информация за правната форма на дружеството и регистрацията му. Такава фирма няма в Търговския регистър. Липсва регистрация и в регистрите на КФН, която по закон наблюдава и контролира фондовете за рискови инвестиции, какъвто е вероятно и VTI Capital. Според законодателството, такива фондове се регистрират или като фирми по Търговския закон или по ЗЗД, като Договорни дружества.

Липсата на каквато и да било обществено достъпна информация за това дружество, навежда на мисълта, че то може да е регистрирано в чужбина. В западните частни регистри за компаниите по света, то присъства като правната му форма е определена като „частно затворено дружество“, каквото и да означава това, без всякаква конкретика. Поради тази неяснота и липсата на каквато и да била регистрация, моля Общинската Избирателна Комисия – Столична, да изиска по официален ред данните за тази фирма/фонд и длъжността на г-н Терзиев там.
Проблемът е, че той може да има и участие във фирми регистрирани в която и да е друга страна в чужбина или да притежава акции в такива, да не говорим, че може да има и офшорни дружества. Това прави пълната проверка невъзможна, но поне тези две фирми, за които има косвени данни следва да бъдат проверени щателно.

Дата 27.12.2023 г.
Град София

РТВ „Истина и Свобода“


Следете сагата Васил Терзиев – “кмет” с фирми, на нашия сайт. Ние няма да престанем да вадим закононарушенията му, докато не бъде свален от поста, който заема напълно незаслужено.

Както казахме и в предишен материал, той е избран абсолютно незаконно, поради проблема с машините за гласуване. Вижте тук:

На второ място, има явни фалшификации в отчитането на гласовете в цяла София, които ще изплуват в делото, което води Ваня Григорова.

Сега чакаме ОИК или съдът да си свършат работата до януари 2024г. Ако не се получи, ще извадим още един несъкрушим аргумент, с който ще отстраним това политическо недоразумение Васил Терзиев от кметския пост. Както писахме вече, той ще бъде най-кратко, некадърно и скандално управлявалия София кмет в историята на града.

А след свалянето му ще се заемем и с ония, които го натрапиха за кандидат-кмет и причиниха най-големият политически провал в историята на местните избори в столицата, като се изгавриха с десните избиратели, с всички пострадали във времената на комунистическия концлагер и болшевишки терор, и с нормалността като такава. Ще отговарят за това, но първо ще ги свалим от постовете им, които заемат незаконно.

На всички желаем Весели Рождественски и Новогодишни Празници!

⭐️Кликнете върху връзката, за да получите 💰180лв. пакет от купони или ⭐️ Потърсете aco013087 в приложението на Temu за да получите💰30% отстъпка!! Изтеглете го от връзката горе.

Можете да ни пишете в коментарите отдолу под статията или да се свържете с нас по електронна поща, или във Фeйcбуk.

Запишете се и за нашите известия по електронна поща.

Влезте и в нашия форум, за да обсъждате свободно темите без цензура и да търсим общи решения на проблемите.

Дайте отговор

нагоре

Discover more from РТВ "Истина и Свобода"

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading