cropped-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0-3592060-4662627-png
Начало » 14 въпроса от “БОЕЦ” за Чаталджагейт

14 въпроса от “БОЕЦ” за Чаталджагейт

БОЕЦ задава на Асен Василев следните въпроси и изисква отговори:

1.Подписал ли е на 25.02.2019,г. лично Асен Василев за кредитополучател – офшорната компания CTW Consulting регистрирана на Британските вирджински острови договор за кредит за 1 000 000 американски долара със Себастиян Бретшнайдер – физическо лице, американски гражданин с адрес за контакт – Ню Йорк, Манхатън авеню?

2.Получил ли е Асен Василев, като директор на компанията кредитополучател сумата от ЕДИН МИЛИОН долара от Себастиян Бретшнайдер – физическо лице, американски гражданин с адрес за контакт – Ню Йорк, Манхатън авеню получени от Асен Василев на 4 транша, както следва по дати и суми – на 25.02.2019г. – 200 000долара. , 29.02.2019г. – 500 000 долара, 10.09.2019г. – 120 000 долара и на 26.11.2019г. – 180 000 долара.

3.Сключил ли е Асен Василев на 27.11.2020г., като директор на компанията – кредитополучател изменение на договора за кредит със Себастиян Бретшнайдер – физическо лице, американски гражданин по силата на което кредита се увеличава с още 477 000 долара?

4.Получил ли е Асен Василев, като директор на компанията кредитополучател допълнително сумата от 477 000 долара от Себастиян Бретшнайдер – физическо лице, американски гражданин с адрес за контакт – Ню Йорк, Манхатън авеню получени от Асен Василев на 2 транша, както следва по дати и суми – 27.11.2020г. – 377 000 долара, 17.03.2021г. – 100 000 долара?

5.Вярно ли е, че броени дни след получаването на последният транш от общо 1 477 000 долара от Себастиян Бретшнайдер – физическо лице, американски гражданин, Асен Василев напуска ръководството у собствеността на фирмите, които с усвоили парите с неговият подпис?

6.Вярно ли е, че към датата на напускане на Асен Василев, че компанията кредитополучател и компанията гарант по кредита – свързани с него към онзи момент не са върнали нито една стотинка от главницата и нито една стотинка от лихвите по кредита отпуснат от Себастиян Бретшнайдер – физически лице, американски гражданин в размер на 1 477 000 долара?

7.Вярно ли е, че и към днешна дата компанията кредитополучател усвоила с подписа на Асен Василев 1 477 000 долара, по кредита отпуснат от Бретшнайдер и компанията гарант по кредита не са върнали нито стотинка от този кредит?

8.Вярно ли е, че при сключването на изменението на договора за кредит на 27.11.2020г. с подписа на Асен Василев, като гарант по кредита се вписва фирма СТВ Консултинг , която към онзи момент е негова собственост?

9.Вярно ли е, че по силата на това споразумение имота на ул. „Чаталджа“ №3, собственост на СТВ Консултинг, е вписан, като гаранция по кредита? Сделките с този имот и връзката с Асен Василев бяха осветление от http://BIRD.BG в тяхно разследване.

10.Вярно ли е, че фирма СТВ Конслутинг по силата на същото изменение подписано от Асен Василев поема задължението да учреди ипотека на имота в ползва на кредитора Себастиян Бретшнайдер – физическо лице, американски гражданин за обезпечаване на отпуснатият кредит и това не е направено?

11.Вярно ли е, че фирма СТВ Консултинг НЯМА ПРАВО да продава имота на ул. „ Чаталджа“ №3 без съгласието и изричното разрешение на кредитора Себастиян Бретшнайдер по силата на изменението на договора за кредит подписано от Асен Василев?

12.Вярно ли е, че имота на ул. “Чаталджа“ №3, който е собственост на СТВ Консултинг и в който се помещава офиса на политическа партия „Продължаваме Промяната“ е продаден в нарушение на сключеният от Асен Василев договор и подписаното от него изменение без знанието на кредитора Себастиян Бретшнайдер?

13.Вярно ли е, че по този кредит, като гарант е вписано още едно физическо лице и кое е това лице? Асен Василев е подписал както договора за кредит, така и изменението и трябва да знае, защото той го е вписал.

14.В какъв размер е наема, който Продължаваме Промяната плаща на бившата фирма на Асен Василев – СТВ Консултинг за офиса на ул. „Чаталджа“ 3?

Обобщение: Вярно ли е че, Асен Василев, като директор на компанията кредитополучател – офшорната компания СТВ Консултинг регистрирана на Британските вирджински острови е подписал договор за кредит и изменение към него за получаване на 1 477 000 долара (около три милиона лева) от Себастиян Бретшнайдер – физическо лице, американски гражданин.

Компанията с подписите на Асен Василев е усвоила целите размер на кредита до последната стотинка. Компанията не е върнала нито една стотинка, а след получаване на последният транш от кредита Асен Василев напуска фирмите, които са усвоили и гарантирали кредита.

В същото време другата фирма СТВ Консултинг, която е негова собственост и е регистрирана в България става гарант по кредита. Същата фирма е собственик на имота на „Чаталджа“ 3 и този имот е вписан, като гаранция по кредита.

Асен Василев и неговата фирма нямат право да продават имота без знанието и разрешението на кредитора. Асен Василев и неговата фирма се задължават да учредят ипотека върху имота на „Чаталджа“ 3 в ползва на Себастиян Бретшнайдер, за обезпечаване на кредита, но не го правят. След усвояването на кредита от 1 477 000 долара Асен Василев напуска и българската си компания, която е гарант по кредита. Имота на „Чаталджа“ 3 е продаден след това в нарушение на скюченият и подписан от Асен Василев договор и изменението към него, а Асен Василев твърди, че не знае нищо.

Попитан защо американският гражданин Себастиян Бретшнайдер съди фирма СТВ Консултинг, Асен Василев отговаря в национален ефир, че не знае! Делото на Себастиян Бретшнайдер срещу СТВ Консултинг е заради невърният кредит , който е получен от Асен Василев, както директор на офшорната фирма – кредитиполучател! Асен Василев е гарантирал този кредит и имота на „Чаталджа“ 3 през своята фирма СТВ Консултинг – България?

Каква е ролята на Продължаваме Промяната и схемата с наетият от тях офис на „Чаталджа“ 3 и връзката с горепредставените събития ще са повод за нови въпроси от БОЕЦ.

Горните въпроси са изпратени официално и до Министерството на финансите на Република България! Заради високият и надделяващ обществен интерес изискваме незабавни отговори. Въпросите са изпратени и на множество медии. По реакциите им ще ги познаете.

Източник: БОЕЦ

Дайте отговор

нагоре

Discover more from РТВ "Истина и Свобода"

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading