cropped-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0-3592060-4662627-png
Начало » Бунтовният “Илинден” продължава битката

Бунтовният “Илинден” продължава битката

Официалните медии упорито не обръщат внимание на ставащото в Район “Илинден” – Столична Община. А жителите там вече от месеци водят гражданска битка за законност и сппаведливост със скандалната си кметска управа. При това, стъпка по стъпка печелят малки победи. Първо принудиха онова политическо недоразумение, явяващо се заместник-кмет да подаде оставка, защото се оказа, че имал фирма.

Преди това засипаха институциите със сигнали за отсъстващия си от три месеца кмет Бранчевски и сега той е проверяван за несъвместимост, и скоро ще бъде свален от поста с решение на Общинска Избирателна Комисия – Столична. Но хората от квартала не стоят в пасивно очакване институциите да си свършат работата, а показват демонстративно гражданското си недоволство, като разчитат кметът да прояви чувство на съвест и срам и сам да си подаде оставката. Видно е, че тази работа не е за него. Но той едва ли ще разбере, защото е опериран от основни добродетели като отговорност, професионализъм и отдаденост. Да не говорим, че едва ли разбира, че е избран и облечен в политическо доверие, за да служи на избирателите си. За него това са непонятни материи.

Затова на 8.2.2024 г. за пореден път стотици жители на квартала показаха що значи гордост, достойнство и чест, понятия, които в мнозинството наши политици отсъстват. С пъстро шествие те се насочиха към кметството, по пътя блокираха за кратко и символично булевард “Сливница” и без да създават повече проблеми на шофьорите достигнаха крайната си цел.

С мирен и законен, но твърд протест, те показаха за втори път след 2.2.2024 г. неотклонната си решимост да свалят скандалния си кмет, който забърка невероятна управленска каша, без прецедент в новата ни история. Срамно е гордият квартал, създаден от български преселници от Македония, намерили спасението си тук след окупацията на земите им от гръцките и сръбски войски след Първата Световна Война, да има такъв районен кмет. Основателите на квартала са били в по-голямата си част от Дойранско, един многострадален, но героичен български край, видял многобройни въоръжени битки за свобода, войнско геройство и слава българска. Сега потомците им показват същата вяра, решимост и дух, но този път в мирна гражданска битка.

А да припомним, “кметът” им Емил Бранчевски изчезна след 20 декември и се появи чак през новата година на 2 февруари, като дори не беше на нито една оперативка на Столичния кмет Терзиев, не защити бюджета и проектите на района, не представи нито обяснение, нито документ за отсъствието си, а твърдеше, че е в болница. В това време беше оставил назначения от него заместник-кмет Радослав Колев, по-известен с участието си във “Фермата”, но не и с професионализъм или управленска компетентност, да управлява района. Бяха изгонени или принудени да напуснат 30% от служителите в районната администрация, “кметът” обиждаше във фейсбук избирателите си на “мишки”, а заместник-кметът на “копелета” – протестиращите под прозорците на кабинета му. Но “копелетата” и “мишките” го хванаха в нарушение на закона и принудиха да подаде оставка.

Уверени сме, че “Илинденци” ще се преборят с този управленски позор и безчестие демонстрирани от поредните неподходящи случайници попаднали във властта. Затова трябва да отдадем дължимото и на техните водачи, активисти и организатори, които с перо и действия поведоха съкварталците си. Ще споменем само част от тях – Зина Любенова, Надежда Дойчева, Христина Янкулова, Анна Тренкова, Христо Веселинов, Димитър Ръков и десетки други, повели стотици свои съкварталци в битката. Повечето от организаторите са жени, но това е естествено, като знаем, че във вените им тече буйната кръв на македонските българки. Затова ги поздравяваме с класическата песен “Македонско девойче” и им желаем успех в правото дело, а ние ще отразяваме събитията и ще ги даваме като пример на другите софиянци в останалите райони.

YouTube player

Вижте първата ни статия по темата за скандалите в район “Илинден” тук:

Време е и другите райони в София да огледат управниците си и при подобни техни прояви да направят същото като “Илинденци”. И една препоръка към избирателите в градовете и селата на България. Следете под лупа кметовете си от която и партия да са и при най-малката непочтеност или закононарушение ги махнете, лесно е. Вземете пример от славната битка на “Илинденци”, които проправиха пътя, на народното самоуправление. Така че, включете се във всенародното вече движение: “Свали кмет, спаси града!”


⭐️Кликнете върху връзката, за да получите 💰180лв. пакет от купони или ⭐️ Потърсете aco013087 в приложението на Temu за да получите💰30% отстъпка!! Изтеглете го от връзката горе.

Можете да ни пишете в коментарите отдолу под статията или да се свържете с нас по електронна поща, или във Фeйcбуk.

Запишете се и за нашите известия по електронна поща.

Влезте и в нашия форум, за да обсъждате свободно темите без цензура и да търсим общи решения на проблемите.

Дайте отговор

нагоре

Discover more from РТВ "Истина и Свобода"

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading