cropped-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0-3592060-4662627-png
Начало » Най-наглият кмет в новата история на България

Най-наглият кмет в новата история на България

Думите са слаби, а и не достигат, за да се опише поведението на кмета на район “Илинден” в София – доктор Емил Бранчевски. Това е възможно най-наглият, самозабравил се гьонсурат в местната власт в цялата нова история на демократична България. На първо място, той е жалък лъжец, както вече разкриха водачите на гражданските протести в района с упорито търсене на документи в България и Германия:

Лъжа 1: Роден бил в ”родния” Илинден. Роден е в Плевен.

Лъжа 2: Член на Българския Лекарски Съюз. Регистърът е публичен и всеки може да провери, че не е член на БЛС.

Лъжа З: Член на Обществото на немските хирурзи, създадено през 1864 г. Не, не е член. И петни името на 150 годишна организация, за което е редно да им се извини.

Лъжа 4: Бил е в болничен, издаден от Германия. От чужбина се издават епикризи, на базата на които в България се издават болнични листове.

Лъжа 5: Бил е “хоум офис“ . Според Закона за държавния служител, ”хоум офис“ може да си по време на пандемия и по разрешение на работодателя. Той такова няма.

Лъжа 6: Радослав Колев си е тръгнал по собствено желание. Радослав Колев бе принуден да напусне поради несъвместимост. (Става дума за заместник-кметът подал оставка, защото граждани го хванаха, че има фирма в нарушение на ЗМСМА и подадоха сигнал в ОИК.)

Лъжа 7: Секретарят има необходимия ценз за длъжността. Секретарят на района няма необходимия ценз и по закон се назначава безсрочно, а не чрез ”временна мобилност“ на държавни служители. Може да се върне към “хобито си” и да прави мигли. (Назначената от кмета за секретар на района е работила в козметичен салон, представете си колко е опитна в управление на администрацията.)

Лъжа 8: Наранил крака си в Германия и затова му правили операция там. Интересно обаче, кой точно крак са му оперирали? Защото в България хората го снимаха, как ходи с патерици, но с шина ту на левия, ту на десния крак. Жалко и смешно и тъжно.

От 20 декември 2023 г. до 2 февруари 2024 г. Бранчевски не ходеше на работа, защото беше в Германия. Столична Община не знаеше, къде е районният им кмет, нито защо се е самоотлъчил от работа. До момента не е представил документи за отсъствията си, въпреки, че имаше цяло заседание на Столичния общински съвет по неговия случай и съветниците ги изискаха.

YouTube player

Има съмнения, че по време на пребиваването си в Германия е работил по договор, въпреки, че това е изрично забранено от закона (ЗМСМА), защото вече е бил встъпил в длъжност като кмет.

Няколко пъти писахме за всичките му безобразия и за справедливите многократни протести на гражданите в район “Илинден” с искания за оставката му.

Но сега ще видите върха на нахалството, наглостта и арогантността му. Да припомним първо, че по наши сигнали и по такива на хора от квартала, него го проверяват от ОИК, Столична Община, Общинския съвет, ДАНС, Комисията за противодействие на корупцията, че даже и от Народното събрание. И въпреки това кметът Бранчевски е взел та регистрирал своя фирма в Англия на 18 февруари 2024 г.!!? При все, че знае, че е незаконно и двама кметове на райони във Варна, вече се разделиха с постовете си за същото нарушение, а съответните ОИК проверяват по наши сигнали и кметовете на София и Община Варна по същите причини! Признаваме, че такава нагла самоувереност и чувство на безнаказаност не бяхме срещали досега! И ето поредния ни сигнал до Общинската Избирателна Комисия Столична, изпратен днес от нашия редактор:


До

Общинска Избирателна Комисия  Столична

СИГНАЛ

От Радио и Телевизия „Истина и Свобода“

Относно: Относно възможна несъвместимост на кмета на Район „Илинден“ по чл. 41 ал. 1 и 3 от ЗМСМА.

Уважаеми Дами и Господа,

В медиите се появиха данни, че кметът на район „Илинден“ Емил Бранчевски притежава фирма в Англия, при това, създадена след избирането му за кмет.

Фирмата е „Clinic for medical services Branchevski-Kolev” LTD или в превод на български език „Клиника за медицински услуги Бранчевски-Колев“ ООД и е с регистрационен номер 15499067, основана е на 18 февруари 2024 г., с адрес: 43 Honor OAK Park, Honor Oak, London, United Kingdom SE231DZ и е показана като действаща. Емил Бранчевски е посочен като директор в нея, с рождена година 1988 и професия – доктор-хирург, националност българин и местопребиваване – България.

Всички данни съвпадат с тези на кмета Бранчевски. Колев е фамилията на подалия вече оставка заместник-кмет на района. Не е изключено двамата да са съдружници, защото в учредителния акт на фирмата, Бранчевски е посочен само със 75% дял.

Ако всичко това е вярно, случаят влиза в хипотезата на чл. 41 ал. 1  и 3 от ЗМСМА за несъвместимост.

Моля за вашата проверка и предприемане на съответните действия.

Дата 16.3.2024 г.

Град София

С уважение:

 РТВ „Истина и Свобода“

Александър Иванов – редактор


За интересуващите се прилагаме и официалните документи за регистрацията на фирмата от британския търговски регистър.

Powered By EmbedPress

Това е наш втори пореден сигнал срещу кмета Бранчевски. Първият ни такъв, за отсъствието му и приключенията му в Германия, можете да си припомните тук.

⭐️Кликнете върху връзката, за да получите 💰180лв. пакет от купони или ⭐️ Потърсете aco013087 в приложението на Temu за да получите💰30% отстъпка!! Изтеглете го от връзката горе.

Можете да ни пишете в коментарите отдолу под статията или да се свържете с нас по електронна поща, или във Фeйcбуk.

Запишете се и за нашите известия по електронна поща.

Влезте и в нашия форум, за да обсъждате свободно темите без цензура и да търсим общи решения на проблемите.

Дайте отговор

нагоре

Discover more from РТВ "Истина и Свобода"

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading