cropped-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0-3592060-4662627-png
Начало » По фронтовете на общинските битки

По фронтовете на общинските битки

Както редовно ви осведомяваме, в момента се водят люти битки с всички възможни средства срещу кметските – недоразумения в София и Варна, окупирали властта с фалшифицираните машинни избори през октомври 2023 г. Дупки в закона, чиновническо безхаберие и политически натиск спъват борбата, която десетки хора водят с кметовете на София и Пловдив и заместник-кметовете и районните им кметове.

На 22.2.2024 г. борбеният район “Илинден” в София продължи битката си за сваляне на “кмета” Емил Бранчевски – безобразен лъжец и жалък смешник, какъвто е нямало в досегашната история на България, откакто през 1995 г. бяха създадени районните адмистрации начело с районни кметове. Този човек, отсъстваше от 20 декември 2023 г. до 2 февруари 2024 г., и явно работеше в болница в Германия в нарушение на закона. Беше оставил едно друго недоразумение – Радослав Колев за заместник-кмет и двамата заедно уволниха 30 % от администрацията на района. Доколко законно, при отсъстващ кмет, уволнявал от Германия с цифров електронен подпис, ще решава тепърва съдът. Когато избухна скандал с отсъствието му Бранчевски излъга, че е в болница, но и досега не е представил болничен лист. Самата Столична община, официално призна, че той е бил в отпуска, повече дни отколкото му се полага по закон, а после изчезва безследно и те самите не са знаели къде е. Не е представил никакъв документ за отсъствието си и до момента. Не е бил на нито една оперативка с кмета на столицата Терзиев. Като се върна на 2 февруари се оплете в лъжи, ту беше в отпуска, ту лежал в болница, без да уточнява къде, после призна, че е бил в Германия, след това каза, че там си счупил крака и останал за операция. Лъжеше и че е член на Българския Лекарски Съюз и на Обществото на немските хирурзи, но беше разобличен. Останалите му лъжи, вижте тук. Странното е, че той постоянно сменя болния си “опериран” крак, ту е левия, ту десния, вижте снимките.

Заради всички тези лъжи и безобразия, хората от квартала му искат оставката вече два месеца. Досега имаха 4 протеста, като само вчера направиха два – пред Столичния Общински Съвет сутринта и вечерта пред районната администрация, както и предишните два пъти. Първият им успех дойде с подадената принудително оставка от заместник-кмета, уличен, че има дял във фирма в нарушение на закона. Но това е само началото, борбата им продължава до отстраняването на жалкото подобие на кмет, случайно попаднало на управленския стол като политическо недоразумение. Да уточним, че той е кадър на “Спаси София”, естествено. И понеже такива неподходящи управленци трябва да се отстраняват преди да са направили по-големи поражения, хората са подали сигнали срещу него в Народното Събрание, ДАНС, Комисията за Противодействие на Корупцията, Столичен Общински Съвет и Столична Община и в НОИ. Ние също подадохме искане за разследването на случая и отстраняването му от кметския пост до ОИК – Столична.

Във Варна обаче гражданите водят с две обиколки пред софиянци. Там по тяхни сигнали вече отстраниха заради фирмите им двама районни кмета – Цветнен Димитров Цветков, кмет на район “Одесос” заради фирмата му ЕТ „ТУКИ – ЦВЕТКОВ – ЦВЕТНЕН ЦВЕТКОВ“ и Николай Тодоров Желязков – кмет на район “Приморски”, защото е бил ликвидатор на фирма „КОНТЕКСТ ПЛЮС“ ЕООД. Подадени са сигнали, за наличие на фирми и от заместник-кметовете на общината – Диян Иванов и Илия Коев, бивш личен шофьор на кмета Благомир Коцев във фирмата му, назначен за зам.-кмет по сигурността??!

Тук се заформи истинска сага поради непълноти в закона за местното самоуправление. Там е дадено право на Общинските Избирателни Комисии да проверяват за наличие на фирми на кметовете, както и правото да ги отстраняват от длъжност при такава несъвместимост. Обаче за заместник-кметовете и секретарите на общини не е дадено такова в закона и ОИК може само да предаде сигналите и преписката на кмета, който ги е назначил като работодател, за да ги освободи от длъжност. (Друг е въпросът дали той ще го направи.) В случая така са направили със сигнала на Биляна Якова срещу Диян Иванов. Обаче с нашия сигнал за другата фирма на зам.-кмета Диян Иванов, просто са прекратили преписката и не са пратили нищо на кмета Коцев за да предприеме мерки. Затова ние обжалвахме решението им пред ЦИК и отделно пуснахме сигнал до Комисията за Противодействие на Корупцията, за да се заемат те със случая.

Здравейте, Вашият сигнал е регистриран с вх. №С-116/15.02.2024г. в КПК, допълнителните материали, които се изпратили на 20.02.2024г. са регистрирани към сигнала с вх. № КПК-3008/21.02.2024г. и № КПК-3008-1/21.02.2024 г.

Отделен е въпросът, че има два сигнала и срещу самия кмет на Община Варна – Благомир Коцев, че има фирми, конкретно нашият сигнал беше за негови офшорки в Малта. ОИК Варна очаква документи от Малтийския търговски регистър, за да реши съдбата на кмета, затова ще следим събитията.

Същото е положението и в София, нашите четири сигнала срещу кмета Васил Терзиев, за негови фирми в СофияВеликобритания и САЩ, предизвикаха проверки на ОИК – Столична чрез министерствата на правосъдието и на външните работи до търговските регистри в САЩ и Великобритания и отделно и в българския такъв. Очакваме скорошни резултати.

Друго наше искане за разпускане на Столичния Общински Съвет, поради тримесечното неизбиране на председател засега удари на камък. Със свое решение ОИК – Столична отхвърли искането. Но разбира се, ние обжалвахме решението им пред ЦИК.

Очаквайте развитието и следете сайта ни за да сте в течение на политическите битки на гражданите – избиратели срещу управниците – узурпатори на местната власт.

⭐️Кликнете върху връзката, за да получите 💰180лв. пакет от купони или ⭐️ Потърсете aco013087 в приложението на Temu за да получите💰30% отстъпка!! Изтеглете го от връзката горе.

Можете да ни пишете в коментарите отдолу под статията или да се свържете с нас по електронна поща, или във Фeйcбуk.

Запишете се и за нашите известия по електронна поща.

Влезте и в нашия форум, за да обсъждате свободно темите без цензура и да търсим общи решения на проблемите.

Дайте отговор

нагоре

Discover more from РТВ "Истина и Свобода"

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading