cropped-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0-3592060-4662627-png
Начало » Забравихме ли Дебора от Стара Загора?

Забравихме ли Дебора от Стара Загора?

101681-w470

В България имаме една поговорка “всяко чудо за 3 дни”, която уви, често пъти се оказва вярна. А помните ли миналата година колко хиляди българи излязоха на протести в 40 града в цялата страна за да защитят Дебора – пребита и нарязана с макетно ножче от садиста Георги Георгиев и поискаха справедливост и правосъдие? Защото организираната престъпна група в правосъдната система на Стара Загора успешно беше потулила случая и даже бяха пуснали касапина на свобода. Припомнете си това с тази наша статия.

След протестите, които впрочем соросоидите се опитаха да яхнат, за да прокарат любимата им Истанбулска конвенция (неуспешно), се получиха поне две добри неща, макар и твърде късно, и твърде половинчато.

Първото – арестуваха отново изрода и второ, делото беше преместено да се гледа в Пловдив. Едно ясно признание, че в съдилищата в Стара Загора няма нормални, честни, почтени и смели съдии, които неотклонно и правилно да прилагат законите. Дали от криворазбрана “колегиалност”, дали от страх от обществения натиск, дали от задкулисни обвързаности, всички съдии там си направиха самоотводи по делото. Както и съдебните лекари.

В Пловдив делото се проточи, донякъде и по вина на прокуратурата, която оплеска обвинителния акт, надяваме се от некомпетентност, а не от злонамереност. А черешката на тортата е, че пускат садиста под домашен арест с електронна гривна.

Защо това е опасно за жертвата? На първо място, още миналата година писахме, че в потулването на случая ясно прозираха действията на организирана престъпна група съставена от полицаи, прокурор, съдебен лекар и съдии. Още тогава го написахме: “Така, а сега да видим организираната престъпна група от съдиите Тонев, Коева и Христакиева, прокурора Видев и “доктора” (с извинение) Стаматов, които със своите действия и бездействия, се опитаха да прикрият жестокото престъпление и да оневинят потенциалния убиец – рецидивист и садист – Георги Георгиев. За всеки от тях Наказателният Кодекс е предвидил съответното наказание в членовете 288, 291, 387, 282, които включват престъпление против правосъдието, лъжа и измама пред съда, злоупотреба с власт, неизпълнение на служебни задължения и т.н. А тяхното странно единодействие, съгласуваност и организираност, предполагат наличието на ОПГ.”

Действията им може да се охарактеризират и като некадърност или небрежност, но някои обстоятелства около биографията на касапина Георги Георгиев, по-скоро навеждат на злоумишлен опит от страна на ОПГ-та да потулят случая и оневинят престъпника, както неведнъж е ставало. Да припомним.

Отделно близките на Дебора нееднократно изразяваха недоверието си към полицаите и то с основание. Всъщност ние зададохме въпроси за действията на ОД на МВР Стара Загора на министъра на вътрешните работи, но той отклони поставените в писмото ни проблеми с формален отговор.

Но ето, че някои издания сега отново повдигнаха въпросите за извършителя на гнусното деяния Георги Георгиев или както е известен в града Жоро Бизона. Твърди се, че той е излежал присъда в холандски затвор за побой над друга млада жена, а е участвал в банда за трафик на жени за проституция в Западна Европа. Освен това са събирали силово и дългове, правели са изнудвания и наркоразпространение. По тази линия даже няма разследване или е било небрежно претупано.

Във всеки случай, ние внимателно ще следим развитието на делото и скоро ще поставим отново въпросите за “героите” покрили престъплението през миналата година, защото никой не е забравен и нищо не е забравено!

Влезте и в нашия форум, за да обсъждате свободно темите и да търсим общи решения .


Discover more from РТВ "Истина и Свобода"

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Дайте отговор

нагоре