cropped-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0-3592060-4662627-png
Начало » Как да спасим “Исторически парк” АД?

Как да спасим “Исторически парк” АД?

Една от многото телеграм групи на Ивелин Михайлов – “Защитниците на Исторически парк” надхвърли 7000 души членове, главно българи живеещи в чужбина. От няколко седмици там върви пропаганда към членовете й да подпомагат “делото на Исторически парк”, като купуват сувенири, билети за посещения, сребърни членски карти, храни от магазините на фирмата, книги за личностно развитие и финансова грамотност, издавани от “Тугедър академи” или направо да правят дарения на парка.

При първата кампания събраха малко над 40 000 лева от дарения и закупени стоки. Но служителите на парка се оплакаха, че това било много малко и всъщност само издръжката на “Исторически парк” струвала около 120 000 лв., на месец. А фирмата била във финансова блокада, поради проверките на НАП и запорите на сметките на редица фирми на Ивелин и хората около него и трябвало още много пари да се даряват.

И ето Киро сводникът направи едно прочувствено видео с призив да се даряват пари на “Исторически парк” АД, като той даде личен пример и преведе първите 1000 лева дарение, като призова последователите да даряват колкото могат, защото трябва да се съберат 5 000 000 лв., за “да се спаси идеята “Исторически парк””. И тази кампания се провали, събраха се около 100 000 лева. При това, не само като преки дарения, а пак със закупуване на сувенири, билети, книги, храни и т.н. при които печалбата не е особено голяма.

И започнаха поредните вайкания и оплаквания, и обиди към “простите българи”, които давали 100 лева за ресторант и 50 лева за цигари и пиене, а им се свидело да подкрепят “великата патриотична идея”, “последната надежда на българщината”, “последния бастион на съпротивата”, “великото дело на новия Исус Христос – Ивелин Михайлов”, когото “враговете на България скоро щели да разпънат на кръста” и прочие и прочие умности и словоизлияния.

Вземайки присърце тази битка като “Новата Шипченска епопея”, както я определи на 22 юни самият Ивелин, ми се струва подходящо да дам няколко съвета на бранителите, последователите и симпатизантите на Ивелин и грандиозното му патриотично дело. Защото със смешните си дарения от 20, 50, 100 и 200 лева, скъпи приятели, нищо не правите, само удължавате агонията на предприятието, нуждаещо се от 120 000 лева месечно минимум за да съществува.

Затова трябва мащабно, патриотично мислене, дързост и нестандартни предприемачески решения. Ето и моите препоръки на базата на досегашната дейност на парка, начина на финансирането му и изграждането му.

На първо място, продайте си къщите, апартаментите и вилите, и дайте получените за тях пари, на ръка на консултантите на “Тугедър”, без всякакви документи, на честна дума и големи обещания. Ако имате късмет, ще можете да ги дадете лично на Ивелин, ако благоволи да ви удостои с тази висока чест. Така ще станете акционери на “Исторически парк” АД, също като Албена Пекова.

Ако пък не желаете или не можете да продавате имуществото си, просто го ипотекирайте, и парите пак дайте на ръка на горепосочените активисти, създатели, строители и вдъхновители. А ако имате късмет да ги дадете лично на Ивелин, може да получите и великото позволение да му целунете и ръка, за това, че е благоволил лично да приеме парите ви.

Ако обаче сте някакъв пълен загубеняк и нямате собствени имоти, които да продадете или ипотекирате, то не се отчайвайте, групировката около “Исторически Парк”, мисли за вас и има решение на финансовите ви проблеми. “Бедността е болест” и те я лекуват!

Те ще ви осигурят да изтеглите няколко кредита от “Инвестбанк”, банка “ДСК” и няколко други присъдружни банки, за има-няма два-три дни, така че, преди централният кредитен регистър да отрази в 14 – дневния срок, че сте затънали до шия в борчове, да можете да изтеглите парите на каса и да ги дадете на ръка на консултантите на “Тугедър”, а при късмет и лично на Ивелин. Ако парите са малко, Ивелин може и да не ви огрее, нито ще станете акционер в “Исторически парк” АД или в някоя страноприемница в село Неофит Рилски, но поне ще ги дадете назаем срещу 1% месечна лихва на някой от консултантите на “Тугедър” срещу договор за паричен заем и запис на заповед, с които после можете да си изтриете задника, защото въпросният консултант, нито има пари, нито имоти, с които да гарантира, че някога ще ви върне нещо. Ще имате обаче препредадена честната дума на Ивелин, че ще получавате лихви и ще ви върнат някога парите. Както е станало при това наивно програмистче Симеон Иванов.

Ако обаче сте толкова беден, че и имоти нямате, и пари нямате, и доходи нямате, и банките няма да ви отпуснат и кредити, не се отчайвайте, пак можете да подкрепите “святата кауза Исторически парк”. Спестете си половината пенсия или част от минималната заплата, или обезщетението за безработица, или социалните помощи, които получавате, и си купете книги за “личностно развитие и финансов успех” от “Тугедър академи”. Вярно, на цени двойно по-високи от тези на конкурентните книжарници, но всичко е въпрос на сделка и трезв размисъл, ако имате такъв. Като ги прочетете, “ще бъдете излекуван от болестта бедност”.

А по-предприемчивите от вас, даже могат да започнат и предприемачество – например да продават съшите тия книги на “Тугедър” на приятели и познати, или на случайни хора на улицата, и да печелят проценти от продажбата. Ето два светли примера, които бяхме споменали тук, като изповед на очевидец:

Аз не ви вярвам, защото познавам двама човека, които се бяха подвели по “розовите” приказки на брокерите от “Тогедър” и сега единият бере душа. Изтегли голям кредит и подари буквално парите на Ивелин. Закупи си акции, които нямат никакво финансово покритие. Обрече двете си деца на глад и нищета, а майка му се разболя, защото той я изнуди да си заложи единственото жилище, което притежават. Преди около месец срещнах случайно този герой на улицата и освен, че беше със стари дрехи, краката му бяха мокри, защото обувките му бяха скъсани.
Този същият симпатяга, ходи да продава книги на хората и да им обяснява как да успеят в живота. В такава пародия се е превърнал, че всичките му познати го сочат с пръст и му се подиграват.
Добре, че другия ми познат успяхме да го спасим навреме от вашите лапи и сега човекът ни е благодарен, а щеше да лиши близките си от дом и уют за да се превърне в поредния измамен от тази пирамида. Не знам какъв човек сте, но определено това, което се опитвате да рекламирате, не е добро за хората, а Ивелин не е нито умен, нито почтен човек. Човек с принципи, никога няма да лъже и мами най-бедната част от населението, на най – бедната страна членка на ЕС. Вие не предлагате абсолютно нищо в замяна на инвестиция при вас. Виждал съм договорите ви за продажба на акции и съм ги чел, никъде в тях не поемате никаква отговорност, а само прибирате парите на хората. Ако трябва да избирам между вас и някое казино, бих предпочел второто, защото там има 5 % шанс да спечеля при залог.

За другите форми на помощ на “Исторически парк” вече писахме горе, купувайте на поразия билети за посещение на парка, сребърни карти, сувенири и книги, и призовавайте всичките си близки, познати и приятели, да даряват всичко каквото могат, най-добре ежемесечно на абонаментен принцип, а още по-добре ежеседмично, ако може и ежедневно, и ежечасно. Великото дело на “последната крепост на българщината и патриотизма”, тази “нова Шипка” иска жертви. Най-добре в пари на ръка и както е казал Мечо Пух:

“Колкото повече, толкова повече!”


Discover more from РТВ "Истина и Свобода"

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Дайте отговор

нагоре