cropped-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0-3592060-4662627-png
Начало » Как машините за гласуване лъжат и мамят

Как машините за гласуване лъжат и мамят

photo_2023-11-02_16-21-06-6649758

В една от предходните статии бяхме дали доказателство, как машините за гласуване фалшифицират изборните резултати. Ще разгледаме този случай отново, защото там бяхме показали само протоколите от избирателната секция, без да ги тълкуваме, затова ще изясним нещата по-обстойно. Става дума за парламентарните избори, проведени на 14.11.2021 г., след които “Продължаваме подмяната” направи и правителство.

Ето първия протокол за ръчното преброяване на отпечатаните от машината хартиени разписки за гласуването. в Секционната Избирателна Комисия в град София – № 244606020 в район Подуяне. В него Политическа Партия “Продължаваме Подмяната” е получила само 23 гласа.

Обаче в протокола, отпечатан от машината за гласуване, софтуерът много странно е изчислил, че за Политическите Продажници “Провалихме Подмяната” са гласували цели 103 човека:

И още нещо, в машинния протокол изобщо липсва независимият кандидат Бойко Йорданов Атанасов с номер 38!!! Докато секционната комисия почтено си го е отбелязала в ръчно написания протокол, макар че човекът е поучил 0 гласа. За разлика от тях, машината с “доверено изграденият софтуер”, “удостоверена за съответствие” и получила “сертификат”, е изтрила цял един кандидат от паметта и протокола си! Утре може да заличи и някоя партия или цяла коалиция! “Има кандидат, има проблем, няма кандидат, няма проблем”, да перефразираме другаря Сталин.

Забелязвате ли и друго нещо странно в двата протокола? Тъй като е трудно да се сравняват поотделно и то в неудобния PDF формат, ги преобразувахме в сравнителна таблица, за да можете сами да видите разликите в числата при машинния протокол и протокола, ръчно попълнен от комисията след преброяването на хартиените бюлетини:

Powered By EmbedPress

Вижте, как комисията е преброила само 23 гласа за “Продължаваме Промяната”, налични като отпечатани и пуснати в урната бюлетини, но машината смело им е добавила 80 гласа в повече, в машинния протокол. И ако софтуерът е изчислил 309 валидни гласа на избиратели, комисията е преброила само 229. Разликата от 80 гласа е отишла в резултата на партия “Продължаваме Промяната” естествено, къде другаде да отидат. Сега ясно ли е, защо те толкова яростно защитават гласуването с машини?

В момента за щастие, с промените в Изборния кодекс, машините служат само като принтери, но не изчисляват общите резултати от гласуването. Комисиите си броят отпечатаните от машините бюлетини, които избирателите са пуснали в урните. Но точно на тези парламентарни избори през ноември 2021г., машинните протоколи и електронните данни качени на флашка, се предаваха в ОИК и ЦИК и по тях се изчисляваха резултатите. Секционните комисии нямаха право да вземат мерки при разлики в машинното и ръчното броене! Сега ясно ли е, защо е било направено така? И ясно ли е, защо изобщо такива виртуални партии-недоразумения, като “Продължаваме подмяната”, влязоха в Народното събрание, че и направиха правителство на два пъти?

Е, време е тези нагли лъжи и измами, с народното волеизявление на изборите да престанат! И виновните да влязат в затвора.

Ето и предходните статии по въпроса, изясняващи детайлно как стават фалшификациите на изборите с машините за гласуване на софтуерно ниво:

Скандалът с машините за гласуване – 27 октомври 2023 г. – I част

Скандалът с машините за гласуване – 27 октомври 2023 г. – ІІ част

Скандалът с машините за гласуване – 5 ноември 2023 г. – IІІ част


Discover more from РТВ "Истина и Свобода"

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Дайте отговор

нагоре