cropped-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0-3592060-4662627-png
Начало » Президентът трябва да спре промените в конституцията

Президентът трябва да спре промените в конституцията

resize_1667222813_resize_prokuratura

Уважаеми сънародници,

Както повечето от вас знаят, глобалистката клика иска да въведе тотален дигитален контрол върху населението. В момента това се прави незаконно, защото се нарушават множество закони и конституциите на много държави. Затова в няколко държави вече се направиха изменения в конституциите. Например в руската конституция се внесоха поправки, с които се узакони Руската Федерация да стане едноличен собственик на личните данни на руските граждани, в това число биометрични данни, като ДНК и др. Въз основа на това президентът на Русия Владимир Путин издаде указ за генетическа паспортизация на населението.

Нашите задокеански господари натискат българското правителство да внесе изменения в Конституцията и в още 22 закона. Не се заблуждавайте, че промените в Конституцията ще се ограничат само до сега предлаганите промени. Това е само началото. За да се вкарат хората в дигитален концлагер и да бъде населението свръх-контролирано, следват и други изменения, не само на Конституцията, а и на други закони.

Това е първото писмо, което пишем до президента, тъй като той има право да сезира Конституционния съд.

Всеки от вас, който иска да се присъедини, може да изтегли писмото в doc-формат, да го подпише и да го изпрати на адрес гр. София, бул. Дондуков 2.


ДO

ПРЕЗИДЕНТА

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ПРЕДЛОЖЕНИЕ

за сезиране на Конституционния съд

Относно: Неправомерно направени промени в Конституцията от Народното събрание

Уважаеми г-н Президент,

Молим да упражните правомощията си по чл. 150 ал. 1 от Конституцията  и да оспорите закона за изменение и допълнение на Конституцията пред Конституционния съд, поради груби процедурни нарушения при приемането й, както и поради нарушение на императивни конституционни текстове относно правомощията на Обикновеното и Великото народнo събраниe. Доводите ни за това са следните:

  1. Промените в Конституцията относно служебните правителства, промяната в структурата и състава на ВСС, както и в системата на прокуратурата, нарушават баланса на властите и де факто представляват промяна във формата на държавно управление по смисъла на чл. 158 т. 3, което е и в нарушение на чл. 153 от КРБ, изяснено с недвусмислено  Решение № 3 от 2003 г. на Конституционния съд.
  2. Отпадането на изискването висши представители на държавната власт да нямат друго гражданство, освен българско, поставя държавата в абсурдна ситуация на възможност в управлението да участват хора, полагали клетва за вярност към чужди държави и работещи за неясно какви интереси в противоречие на чл. чл. 58 ал. 1, 59 ал.1 и 76 ал. 2 КРБ.
  3. Има постъпили поне две предложения от организации за промени в Конституцията относно паричното обращение и националната парична единица, които изобщо не са разгледани – на Сдружение Консервативен Институт – Вх. № ПГ-49-328–00-115/14.11.2023 г. и на РТВ-ИС – Вх. № ПГ-49-331-00-9/11.12.2023 г.
  4. Преобладаващата част от становищата по конституционните промени, дадени от различни институции и организации, са отрицателни и посочват многобройни дефекти и абсурди в предлаганите промени.
  5. В този случай е редно (дори задължително) да се проведе обществено обсъждане на промените в Конституцията, което до този момент не е направено; включително не са допускани представители на обществени и неформални организации в парламентарните  комисии, дори и като наблюдатели, въпреки изричните им искания, за което можем да представим доказателства.

Такъв важен и основополагащ закон като Конституцията задава бъдещото развитие на държавата и обществото за десетилетия напред и не може да бъде приеман от малка група депутати, на тъмно, без обществено обсъждане и нарочно прокарван във време на празници и различни обществени и политически напрежения, при това с груби нарушения на конституционни текстове и решения на Конституционния съд.

Молим да упражните правомощията си пред КС, като поискате отмяната на закона, поради грубите нарушения на Конституцията, описани по-горе.

14 ноември 2023

град Варна

С уважение:

Невена Станчева


Тъй като сглобката упорства и натрапва силово промените в Конституцията, без изобщо да допусне обществено обсъждане, трябва да се противопоставим и най-добрият начин за това е чрез Конституционния съд. Затова го изискваме от президента, който има това право.

Но ще го поискаме също и от ВАС, ВКС, омбудсмана, опозиционните народни представители в парламента, Висшия Адвокатски Съвет и дори от главния прокурор и Министерския съвет, защото всички тези институции също могат да отнесат въпроса до Конституционния съд.


Discover more from РТВ "Истина и Свобода"

Subscribe to get the latest posts to your email.

Дайте отговор

нагоре