cropped-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0-3592060-4662627-png
Начало » Време е Васил Терзиев да си ходи

Време е Васил Терзиев да си ходи

photo_2023-10-31_11-50-56

Докато Ваня Григорова обжалва втория тур на местните избори, поради фалшифицирани резултати, Васил Терзиев си кметува незаконно и прави гаф, след гаф. Тъй като това не може да продължава вечно, защото ще разсипе окончателно града, е време да спасим София от узурпаторите на градското управление. Затова поискахме от Общинската Избирателна Комисия прекратяването на кметските пълномощия на г-н Васил Терзиев, поради нарушение на Закона за местното самоуправление и местната администрация – ЗМСМА. Ето и нашето искане с входящ номер 1743/19.12.2023 г.:


До

Общинска Избирателна Комисия

Град София

С И Г Н А Л

от

Радио и Телевизия „Истина и Свобода“

Относно: Вероятна несъвместимост на кмета Васил Терзиев съгласно чл. 41 ал. 1 от ЗМСМА

Уважаеми Дами и Господа,

Господин Васил Александров Терзиев положи клетва пред Столичен Общински Съвет и встъпи в изпълнение на длъжността кмет на Столична Община на 13.11.2023 г.

Съгласно чл. 41 ал. 1 и ал. 3 от ЗМСМА, той не може да извършва търговска дейност по смисъла на Търговския закон, и е длъжен да прекрати участието си в такава, в срок от 30 дни от полагането на клетвата и да уведоми писмено и общинската избирателна комисия.

В Търговския регистър обаче, към дата 18.12.2023 г., излиза негово дялово участие във фирма „Мадж.ИО“ ООД с ЕИК 202934693, с дял от 194 лева.

Тоест, в преклузивния 30 дневен срок, г-н Терзиев не е прекратил търговската си дейност и се явява в несъвместимост с кметския си пост в нарушение на ЗМСМА.

Моля за проверка на това обстоятелство и при установяване на нарушение на разпоредбата на чл. 41 ал. 1 и 3 от ЗМСМА, да приложите правомощията си по чл. 42 ал. 1 т.9, като прекратите предсрочно пълномощията му на кмет.

Приложение:

  1. Извадка от Търговски регистър за актуалното състояние на фирмата към 18.12.2023г.

РТВ „Истина и Свобода“


Както казахме в предишен материал, той е избран абсолютно незаконно, поради проблема с машините за гласуване. Вижте тук:

На второ място, има явни фалшификации в отчитането на гласовете в цяла София, които ще изплуват в делото, което води Ваня Григорова.

И ако ОИК сега или съдът не си свършат работата до януари 2024г., ще извадим още един несъкрушим аргумент, с който ще отстраним това политическо недоразумение Васил Терзиев от кметския пост. Както писахме вече, той ще бъде най-кратко, некадърно и скандално управлявалия София кмет в историята на града.

⭐️Кликнете върху връзката, за да получите 💰180лв. пакет от купони или ⭐️ Потърсете aco013087 в приложението на Temu за да получите💰30% отстъпка!! Изтеглете го от връзката горе.

Можете да ни пишете в коментарите отдолу под статията или да се свържете с нас по електронна поща, или във Фeйcбуk.

Запишете се и за нашите известия по електронна поща.

Влезте и в нашия форум, за да обсъждате свободно темите без цензура и да търсим общи решения на проблемите.


Discover more from РТВ "Истина и Свобода"

Subscribe to get the latest posts to your email.

Дайте отговор

нагоре