cropped-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0-3592060-4662627-png
Начало » Събаряме Шенгенското споразумение

Събаряме Шенгенското споразумение

resize_1667222813_resize_prokuratura

Ако си спомняте, предната седмица пратихме запитване до Народното Събрание по Закона за Достъп до Обществена Информация, дали народните ни представители са били уведомени от Министерският съвет за водените преговори и подписаното Шенгенско споразумение от страна на правителството с Австрия и Румъния. Питането ни е тук.

Ето, че днес получихме отговора на въпросите си.


В отговор на постъпило в Народното събрание заявление за достъп до обществена информация с рег. № ЗДОИ-49-41-10/25.01.2024 г., подадено чрез Системата за сигурно електронно връчване, Ви уведомявам за следното:
В Народното събрание не е постъпвало решение или друг вид акт на Министерския съвет, с който да е информиран парламентът и в частност Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната за необходимост от съглашение/споразумение между България и Австрия, във връзка с приемане на България в шенгенското пространство по въздух и вода.
С оглед на гореизложеното на основание чл.З2, ал. 1 от ЗДОИ, подаденото от Вас заявление за достъп до обществена информация с рег. № ЗДОИ-49-41-10/25.01.2024 г. е препратено с писмо № ЗДОИ-49-41-10 от 06.02.2024г. по компетентност до Министерския съвет на Република България, с адрес : гр. София, бул. „ Дондуков” №2.                                                                                                        


Вижте текста удебелен в черно. Правителството не е благоволило да уведоми върховния управленски орган на страната – Народното събрание, за това, какви ги върши зад гърба им и на тъмно, в грубо противоречие с Конституцията:

Чл. 105. (3) Министерският съвет информира Народното събрание по въпроси, отнасящи се до задълженията, произтичащи за Република България от нейното членство в Европейския съюз.
(4) Когато участва в разработването и приемането на актове на Европейския съюз, Министерският съвет информира предварително Народното събрание и дава отчет за своите действия.

С една дума, правителството е нарушило Конституцията и подписаното Шенгенско споразумение е нищожно.

Гледайте сега как ще го съборим, а и правителството ще го отнесе за нарушението на Конституцията. Както писахме в предходната статия, сега ние сме на ход!

⭐️Кликнете върху връзката, за да получите 💰180лв. пакет от купони или ⭐️ Потърсете aco013087 в приложението на Temu за да получите💰30% отстъпка!! Изтеглете го от връзката горе.

Можете да ни пишете в коментарите отдолу под статията или да се свържете с нас по електронна поща, или във Фeйcбуk.

Запишете се и за нашите известия по електронна поща.

Влезте и в нашия форум, за да обсъждате свободно темите без цензура и да търсим общи решения на проблемите.


Discover more from РТВ "Истина и Свобода"

Subscribe to get the latest posts to your email.

Дайте отговор

нагоре