cropped-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0-3592060-4662627-png
Начало » Всенародно движение “Свали кмет, спаси града!”

Всенародно движение “Свали кмет, спаси града!”

Честно казано, мислехме си, че сме първите и единствените, когато проучвахме “кметовете” – “бизнесмени” и подавахме сигналите срещу Васил Терзиев в София и Благомир Коцев във Варна. Обаче бяхме приятно изненадани, че не сме, нито първите, нито единствените борци за законност и справедливост. Будни хора ни бяха изпреварили и започнали битката сами, с невероятна гражданска смелост и доблест. При това и в София, и във Варна. Оказа се, че още преди нашия сигнал за варненския кмет и малтийските му офшорки, г-жа Л. Савева е поискала проверка за фирмите му регистрирани в Маршалските острови. Отделно е хванала и двамата районни кмета във Варна, че имат фирми – Цветнен Димитров Цветков, кмет на район “Одесос” имал фирма ЕТ „ТУКИ – ЦВЕТКОВ – ЦВЕТНЕН ЦВЕТКОВ“, а Николай Тодоров Желязков – кмет на район “Приморски”, пък бил ликвидатор на фирма „КОНТЕКСТ ПЛЮС“ ЕООД. Излишно е да казваме, че и тримата са от ПП “ПП”- ПП “ДБ”.

И ето, че вече Варненската Общинска Избирателна Комисия си свърши работата и прекрати правомощията на кмета – строител – Цветков. Скоро и на адвоката – ликвидатор Желязков. А в момента проверява търговските регистри на Малта и Маршалските острови за офшорките на общинския кмет Коцев, които ще му струват поста.

В София е същото, подадохме четири сигнала срещу кмета Васил Терзиев, също от ПП “ПП”- ПП “ДБ”, за негови фирми в София, Великобритания и САЩ, и ОИК – Столична в момента ги проверява чрез Министерство на външните работи и Министерство на правосъдието.

След това поискахме да разберем от ОИК – Столична, къде се губи районният кмет на “Илинден” от 20 декември 2023 г. до 2 февруари (каква дата само!) 2024 г., та не се вясва на работа. И оставил администрацията на заместник-кмета Радослав Колев. И тук се оказа, че съвестните граждани на квартала пак са ни изпреварили. Вече бяха направили запитвания до Столична Община къде е изчезнал “избранникът” им Емил Валентинов Бранчевски, познайте от коя партия? Точно така – ПП “ПП”- ПП “ДБ”. Та даже и не се явил на нито една оперативка на кмета Терзиев с районните кметове.

И Столична Община признава в писмо, че в противоречие със законодателството е бил 12 дена в отпуск, вместо позволените 5 и след това следите му се губят, не е представил, нито болничен лист, нито обяснение къде е бил до 1 февруари 2024 г.??! А в това време социалните мрежи и електронните медии гърмяха, че този новоизбран “кмет” си работи в медицинска клиника в Германия, докато заместникът му кметува.

Когато скандалът стана неудържим, Бранчевски пусна във фейсбук, своя снимка като пациент в лечебно заведение, уж че е претърпял инцидент по време на Коледните празници и е постъпил в болница за операция. Но всъщност представи болничен лист в НОИ чак на 6 февруари.

Снимката обаче странно напомня на красивите и уредени германски болници, може би дори тая, в която се твърди, че работи. Колко му е да се снима там, докато е на работа в нея. С което попадна под основателно подозрение, че е нарушил едновременно две законови изисквания – да не заема друга длъжност по трудово или служебно правоотношение докато е кмет и да не отсъства неоснователно от работа за повече от един месец. Но гражданите, вече бяха поискали от НАП, НОИ, ОИК, ДАНС, Народното Събрание и КПКОНПИ, да проверят данните за болничния му лист и трудовите му правоотношения в Германия, та отново ни изпревариха. И не само това, група активисти организираха жителите на квартала на протест с искане за оставка на липсващия кмет.

Ето и как изпратиха “любимия” си управник до колата, вечерта в края на протеста.

YouTube player

Освен това, публично го хванаха в лъжа. Той писал в биографията си, че е член на Българския Лекарски Съюз и на Съюза на Хирурзите в Германия. Жителката на квартала Зина Любенова обаче, е направила официални запитвания и е получила отговори, че това не е вярно.

И още един “бизнес” детайл. Както всички кметове на ПП “ПП”- ПП “ДБ” и Бранчевски е имал дял във фирма – в случая в “ИНТЕРАКТИВ МЕДИА ПРОДУКШЪНС” ЕООД, но предвидливо я е напуснал навреме, не като началника и съпартиеца си Терзиев. Обаче не толкова умният му заместник-кмет Радослав Колев, съкварталците му го хванаха по бели гащи. Той спокойно си е стоял във фирмата “РАДИКО БИО СОЛЮШЪНС” ООД и понеже гражданите Надежда Димитрова и Христо Веселинов са пуснали сигнал за това до ОИК – Столична, която установява, че това си е несъвместимост по закона и праща на кмета Бранчевски преписката за да го уволни, та на Радослав му се наложи сам да подаде оставка, за да не бъде резилът му пълен. Вижте първата ни статия по темата за скандалите в район “Илинден” тук:

И сега е време за обобщения. Забелязвате ли основната тенденция? Едни “бизнесменчета”, кой по-голям, кой по-малък, решили да стават кметове и да работят на “ползу роду”. Само дето забравили да излязат от фирмите си, кой го направил ненавреме, кой не с всичките си фирми, кой изобщо не предприел и действия да напусне търговските си дружества и взеха да гърмят един по един, а някои и вкупом. Единият “не знаел”, другият “забравил”, на трети управителката “не пуснала навреме документите” в Търговския регистър, а най-интересен е адвокатът – кмет във Варна. Що за адвокат е бил та да направи такъв гаф, да забрави да напусне фирмата в която е ликвидатор, оставяме на варналии да преценят. И червената нишка, която ги свързва всичките – всички до един са от ПП “ПП”- ПП “ДБ”. Но то не само кметовете им са такива, спомнете си офшорката на министъра Асен Василев и скандалите с имота му на “Чаталджа 3”.

И сега въпрос с повишена трудност. На какво се дължи това явно безхаберие, проявявано от всички без изключение, политици от ПП “ПП”- ПП “ДБ”? Чиста глупост и простотия ли е, невежество и некомпетентност ли е, нахалство и наглост ли е, или просто вярват, че са над закона и нищо не може да им се случи, както стана с канадското гражданство на служебния министър Кирил Петков?

Гласува с разкопчан цип на панталона…

“За мен, той е просто Киро.”

Деница Симеонова – депутат от ПП “ПП”

Вярно е просто, а “куролацията“, няма и да обсъждаме.

YouTube player

Защото тези полуграмотници и малокултурници вероятно си мислят, че политиката е битак, управлението – ориенталски пазарлък, а основната им цел явно е келепира. Ще ги разочароваме, както каза нашият редактор – колегата Александър Иванов, в интервюто за “Дарик радио”:

“Нашите интереси са да няма бизнесмени в управлението и в политиката. Да си правят бизнеса като са предприемачи и да не се бъркат в неща, които не разбират, като вашия кмет (на Варна) и като нашия кмет на София, да си гледат парите, фирмите и личните интереси. Няма никакво основание някакъв си милионер да става кмет, министър или депутат, тъй като това си е конфликт на интереси. Или ще трябва да си напусне бизнеса изцяло и да си гледа само управлението на града като добър стопанин, а не да има фирми, които кой знае какво ще правят и какво ще получават като обществени поръчки. Това се нарича корупция. Или си напускаш фирмите – ставаш политик, или не ги напускаш – оставаш си бизнесмен, но не и политик. Това е нашият интерес.”

И накрая препоръка към избирателите в градовете и селата на България. Следете под лупа кметовете си от която и партия да са и при най-малката непочтеност или закононарушение ги махнете, лесно е. Та те са ваши избраници и слуги народни. Ако откриете, че участват във фирми, бъдете безпощадни, ведната пуснете сигнал до вашата Общинска Избирателна Комисия. Защото е видно, че те са или глупави, или нахални, и явно са станали кметове за да забогатеят, крадейки вашите собствени пари плащани като данъци, а не за да бъдат грижовни стопани и да работят за благото на съкварталците, съселяните или съгражданите си, които са им дали своето доверие като избиратели. Така че, участвайте във всенародното вече движение:

“Свали кмет, спаси града!”


⭐️Кликнете върху връзката, за да получите 💰180лв. пакет от купони или ⭐️ Потърсете aco013087 в приложението на Temu за да получите💰30% отстъпка!! Изтеглете го от връзката горе.

Запишете се и за нашите известия по електронна поща.

Влезте и в нашия форум, за да обсъждате свободно темите без цензура и да търсим общи решения на проблемите.


Discover more from РТВ "Истина и Свобода"

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Дайте отговор

нагоре