cropped-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0-3592060-4662627-png
Начало » Предсрочни избори за кмет в София

Предсрочни избори за кмет в София

Отдавна беше ясно, (поне за нас), че в София ще има предсрочни избори за кмет. Въпросът е само дали ще се случат, защото Общинската Избирателна Комисия ще отстрани кмета Терзиев заради несъвместимост по изложените в нашите четири сигнала обстоятелства или съдът ще го махне заради фалшификациите на втория тур на кметските избори. И в двата случая той си отива, неясното само е дали административната процедура ще изпревари съдебната или обратно. Писахме го още навремето.

На 21 март Общинската Избирателна Комисия в София е заседавала по нашите и новополучени сигнали срещу него и двама районни кмета – на район “Илинден” – скандалния Емил Бранчевски и на район “Оборище”, още по-скандалния Георги Кузмов. Излезли са със специално съобщение поради засиления медиен интерес.


“Общинска избирателна комисия – Столична община (ОИК – Столична), поради големия медиен интерес информира, че в ОИК – Столична има образувани производства по чл. 41, ал. 1 ЗМСМА, въз основа на подадени сигнали за вероятна несъвместимост срещу кметове на територията на Столична община, които сигнали са висящи към настоящия момент и се разглеждат от комисията със събиране на относимите доказателства за правилното решаване на преписките и постановяване на решение, както следва:

  • Вероятна несъвместимост със заеманата длъжност кмет на Столична община на г-н Васил Терзиев;
  • Вероятна несъвместимост със заеманата длъжност кмет на район “Илинден” – Столична община на г-н Емил Бранчевски;
  • Вероятна несъвместимост със заеманата длъжност кмет на район “Оборище” – Столична община на г-н Георги Кузмов.”

Като податели на четирите сигнала срещу кмета Терзиев и двата срещу Бранчевски, сме напълно убедени, че те си отиват заради нарушенията на закона, които доказахме. Други хора са подали още няколко сигнала срещу тях и отделно срещу Георги Кузмов. Така със сигурност ще има избори за кмет на община и за двама районни кметове. Вероятно ще съвпаднат с изборите за евродепутати на 9 юни. Отлична дата да вземем реванш!

Напомняме, че има и две искания за разпускане на Общинския съвет и насрочване на нови избори. Едното отново е от нас, а другото от Деян Николаев Николов. ОИК беше оставила без разглеждане нашето искане, но ние обжалвахме решението им пред ЦИК. Централната избирателна комисия отмени тяхното решение и изпрати преписката на областната управителка, която по закон свиква първото заседание на общинския съвет на което да се избере председател, за да вземе решение по нашите правни аргументи.

Вече при сигнала на Деян Николов, ОИК си е взела бележка и вместо да отхвърли неговата жалба, направо я е препратила на областния управител за решение. Областната управителка Вяра Тодева е от ПП “ПП” – ПП “ДБ” и вероятно няма да направи нищо, или ще отхвърли сигналите, но ние можем да обжалваме решението или отказа й пред съда. Тогава ще стане интересно.

Да напомним, че и ОИК Варна изчаква документи от Малта, за да реши дали да свали кмета на града Благомир Коцев, отново по наш сигнал. Там те вече отстраниха двама районни кмета, защото имаха фирми.

Цялата тази неразбория и политически хаос, в които ще бъде хвърлена столицата е поради нахалството, наглостта и чувството за безнаказаност, проявени от абсолютно всички кметове, също и от депутати и министри от коалицията ПП “ПП” – ПП “ДБ”. Припомнете си още и случаите със семейство Лорер, които сме дали в Комисията за Противодействие на Корупцията и с “Чаталджагейт” на Асен Василев.

Това което най-много ни радва в цялата история е, че се получи спонтанна гражданска активност, хората взеха сами да проверяват своите избранници и да ги свалят от постовете им, когато открият нарушение. Получи се всенародно движение, което нарекохме на шега “Свали кмет, спаси града”, но то си е напълно действително и действено.

⭐️Кликнете върху връзката, за да получите 💰180лв. пакет от купони или ⭐️ Потърсете aco013087 в приложението на Temu за да получите💰30% отстъпка!! Изтеглете го от връзката горе.

Запишете се и за нашите известия по електронна поща.

Влезте и в нашия форум, за да обсъждате свободно темите без цензура и да търсим общи решения на проблемите.


Discover more from РТВ "Истина и Свобода"

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Дайте отговор

нагоре